R_Mazzi Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Panna będzie taka (w miarę moich możliwości oczywiście): A tu barwna interpretacja (z pudła Emhara): Miejsce akcji, Berlin marzec 1919 (tak przynajmniej wyczytałem). Kalki będą pudełkowe. Malunki jak na rysunku powyżej. Za pomoc ze zdjęciami serdecznie dziękuję koledze Jaroslav K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Tylko km'y wymień.Frau V z fotek ma prawdopodobnie Levisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Tylko km'y wymień.Frau V z fotek ma prawdopodobnie Levisy. Raczej na 100% Levisy. Mam jeszcze fotkę od przódu. Tam dobrze widać polewaczkę. Szkoda, że nie chciało się chłopakom wymienić na 08/15 czy co tam mieli, dużo łatwiejsza sprawa do podrasowania Idę poszukać jakiś rysunków jak Levis tak naprawdę wyglądał. Tak upraszczając lufa włożona w "rurkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Tylko km'y wymień.Frau V z fotek ma prawdopodobnie Levisy. Raczej na 100% Levisy. Tak upraszczając lufa włożona w "rurkę"? No coś w tym tylu,ino zwężająca sie od przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Tak, zdecydowanie Levis to ponadczasowa broń: A to mój szturmowiec okopowy, ostatni element do scenki z A7V: Zobaczę co z niego będzie po pomalowaniu, bo strasznie farfoclowaty z niego gumiś. Jak będzie w miarę ok, to dostanie jeszcze karabin na plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Podglądywuje ten wątek cały czas. Póki co jest świetnie. Projekt zaiste zacny, bo temat ciekawy. Malowanie świetne. Jak na pędzel to rewelacja. Rad bym zobaczyć na żywo. Katowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 No tak - Sturmtruppen - podrasowani jeno nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Katowice? No tak na 90% będę. 10% - będę w tym czasie pstrykał sobie fotki Aurory No tak - Sturmtruppen - podrasowani jeno nieco. Była jeszcze seria figurek do bitewniaka WH4000, wypisz, wymaluj pierwszowojenni szturmowcy w maskach pgaz Ale nie pamiętam co to był za "klan" czy "armia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 "Death Korps" tyle za bardziej 1/48 Fajne maski i helmy tylko uzbrojenie nie te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Cieszy oko ta przeróbka szturmowca, jednak hełm bardziej przypomina spadochroniarski z 2 wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Odwaliłeś kawał dobraj roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Ponieważ naszły mnie wątpliwości co do oporządzenia szturmowca chciałbym zasięgnąć porady Czy aby na pewno pas był na szelkach? Pooglądałem sobie trochę fotek i wydaje mi się, że nie, ale wolałbym się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Nie, wtedy jeszcze nie było szelek. Jak chcesz coś mieć przewieszonego przez szyję to proponuję worek-zasobnik na granaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Dzięki Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Drugie podejście do figurki szturmowca: Kolorki bazowe: Obok wygląd pierwotny delikwenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 To jest do 72 Ja to bym się cieszył jak bym takie coś do 35 zrobił Z niecierpliwością czekam na dokończoną figurkę, i oczywiście na MKV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 szału nie ma ale jak dasz trochę washa i wyciągniesz olejami zwłaszcza buźkę to powinno byc dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 szału nie ma ale jak dasz trochę washa i wyciągniesz olejami zwłaszcza buźkę to powinno byc dobrze. Cieniowanie oczywiście jeszcze będzie. Ale nie olejami a akrylami jakoś wolę tą metodę. Po olejach twarz wydaje mi się zbyt przerysowana, to oczywiście tylko moje prywatne zdanie, ale jak by na to nie patrzeć model będzie stał na mojej półce Poza tym z tego gumisia farba złazi przy byle muśnięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 oleje dają większą plastyczność i głębię, chodzi tylko o to, aby ilości były zaiste symboliczne. ale to twój żołnierzyk :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Rogacze żądzą Pomijając wszystko, to źle przykleiłeś manierkę. Powinna być z lewej, a nie z prawej strony, ponieważ pierwszo-wojenne chlebaki miały szlufki tylko z lewej strony: Chlebak Niby szczegół, ale źle to wygląda Edytowane 24 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Fajnie, że dostał różki, ale co z paskiem od hełmu (toż to nie GI) Dobrze, że nie siliłeś się na kamo na hełmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 źle przykleiłeś manierkę. Powinna być z lewej, a nie z prawej strony Heh, byłem przez minutę wulgarny Manierki nie przyczepiałem, ona tam już była firmowo, kurcze a zastanawiałem się czy ją ciachnąć czy nie bo mi się nie podobała ale leń zwyciężył... Zapewne ją utnę i gumiś będzie szturmował okopy bez wody. Na szczęście widać, że mógł być mocowany do pasa (czy to mój wymysł tylko?). Fajnie, że dostał różki, ale co z paskiem od hełmu (toż to nie GI) Przykleję już pomalowany, jak skończę morkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Na szczęście widać, że mógł być mocowany do pasa (czy to mój wymysł tylko?). Oczywiście, do tego celu służyły dodatkowe szlufki, zwane potocznie D-Ringami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Września 2021 Autor Share Napisano 28 Września 2021 Witam po latach Po skończeniu elefanta następny w kolejce do finiszu jest Pan Marek Piąty. Ponieważ czekam na dostawę farbek postanowiłem sklecić w międzyczasie podstawkę. Ze skrawków kawałków ulic, chodników i resztek profili udało się sklecić coś takiego. Poniżej wstępnie i niedbale (kolejne zabiegi naprostują to bezproblemowo) pomaziane: Teraz poczekam dzień dwa by dobrze wyschło i jadymy z brukiem dalej. Czyli łosiek, pigmenty i może odrobina jakiś śmieci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Kontynuując. Popędzlowany podkładami. Edytowane 13 Listopada 2021 przez R_Mazzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi