bazylms Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 I tak wszystko potem zalezy jak grubą warstwę farby na to położysz. W niektórych przypadkach potrafi całkowicie zaniknąć. P.S. Też jestem amatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Chyba rzeczywiście farba lekko zbyt rozrzedzona była, bo widać na foto, że kaszka jest dość mocna. Generalnie stary Dragon to chyba dobry model na ćwiczenie malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Ciężko mi samemu ocenić czy wyszło ok... Zobaczysz jak położysz kolor bazowy. Potem możesz skorygować post cieniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Położona resztka koloru bazowego, uzupełnienie jak kupię koleiny słoik farby, bo wolałem niedomalować gdzieniegdzie niż nbawalić gluta rozcieńczonego z dna słoika. Jest jak jest. Biorę się za wieżę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Fajnie ci te rozjaśnienia wyszły. Po washu będzie wyglądał super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Malowanie ok.Podobaaaaaaa W oczy rzuciły mi sie jednak zawiasy tylnych "drzwi"-może da sie to lekko dopracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Malowanie wygląda obiecująco. Co to za zadrapania koło łopaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Przy wycinaniu starych wizjerów z plastiku lekko się porysowała ta powierzchnia koło łopaty. Powoli brakuje mi sił do tego modelu... ufff jaka mordęga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Mam tylko jedno pytanie który kolor z tych fotek odpowiada faktycznemu ? co do wstępnego cieniowania czarną farbka proponuję przy następnym modelu pokryć cały czarną półmatem a zobaczysz wszystkie nie doróbki które możesz jeszcze poprawić i dopiero kłaść kolor podstawowy . Jak na razie jest rzekłbym dobrze a następny będzie lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Dzięki za słowa otuchy, bo ten model skutecznie mnie doprowadza do bólu głowy... Kolejne będzie coś na kołach.. może BRDM2? Póki co czekam na farbę, a w międzyczasie tak zwanym dłubię przy wieży. Cieniowanie wykonywane po raz pierwszy w życiu. Moim zdaniem obiecująco to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Ostatni czas sprzyjał sprawnemu dłubaniu przy wieży pojaqzdu waloryzując jej poszczególne elementy blaszkami. Wieża obecnie jest w połowie drogi do ukończenia. Oto efekty dotychczasowej pracy: Jarzmo działka też mocno już podtuningowane, lufa nawiercona: Sama plastikowa lufa wymieniona na tą z RB Umieszczę też skrzynkę na prawym błotniku ukrywając babole. Wyrzutnia "konkurs" To by było na tyle, jedziemy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Super wygląda ten tuning blaszkowy,i ta lufka z RB zawsze byłem zdania że bez tych elementów modele wygladają nie do końca realnie ;) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Cieniowanie fajne. Podziwiam wytrwałość w pracy z blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 bardzo dobra robota, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Żeby nie było, że w weekend się leniłem... - szwy z drugiego wyrzutnika usunięte... Na dniach kolejne odsłony mojego skromnego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Czy ja wiem czy skromny - na pewno bardzo treściwy. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Warsztacik pierwsza klasa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Takie słowa z twojej strony Piotrze to prawdziwy zaszczyt... Raczkuję dopiero w modelarstwie i waloryzacji. Dzięki za komentarze i miłe słowa, nie zwalniam tępa i działam dalej, by godnie zakończyć budowę tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Działaj działaj jest dobrze. Jak będziesz brał się za malowanie to pisz ,bo z chęcią doradzimy jak i co. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Hmm, ciekawy model. Trzeba poobserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Marca 2012 Autor Share Napisano 20 Marca 2012 Zostało jeszcze kilka drobiazgów do zamontowania. Myślę, że w tym tygodniu malowanie wieży i reszta zabiegów weatheringowych. Nie mniej jednak bardzo ciekawie wygląda model na tym etapie po uzupełnieniu braków blachami. Pozostanę przy jednobarwnym malowaniu, bo mówiąc szczerze nie czuję cię na siłach robić jeszcze dwu i więcej kolorowego. Nie posiadam odpowiednich zabezpieczeń by wykonać dobrze takie malowanie i nie zeszpecić modelu. Poza tym szkoda cieniowania, które przy większym kombinowaniu mogę spieprzyć. Generalnie wychodzę z założenia, że lepiej więcej a małymi krokami, niż wszystko na raz i byle jak... Kolejny w kolejce czeka już BRDM-2. Na nim wykonam już 3-barwne malowanie LWP - obiecuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Kolejny w kolejce czeka już BRDM-2. Na nim wykonam już 3-barwne malowanie LWP - obiecuję! SUPER !! Tylko jeśli to model z Dragona to zmień w nim koła na "polskie". Jadar takie ma, coś koło 35 złotych kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Marca 2012 Autor Share Napisano 21 Marca 2012 Mam koła z żywicy jakiegoś chińskiego producenta, ale nie jesterm pewien, czy są ok. Zaprezentuje wszystko przy okazji wątku warsztatowego. Widziałem twoje warsztaty Pawle i oczekuję wsparcia merytorycznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Mam koła z żywicy jakiegoś chińskiego producenta, ale nie jesterm pewien, czy są ok. Oprócz Jadaru jeszcze Hussar robił polskie koła do "berdka" ale ostatnio trudno je dostać. Chociaż , nie. Są dostępne tutaj http://www.sockelshop.de/catalog/brdm-polish-tread-wheels-p-11947.html może ktoś z kolegów zamawia coś w Niemczech ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Marca 2012 Autor Share Napisano 21 Marca 2012 Ja posiadam takowy wypust: Po bieżniku widzę, że to chyba nie to co ma być w polskiej wersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi