Dumo Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Te czerwone przetarcia wygladaja zbyt krwiscie nie jak minia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Nie nie mam. Będzie zimowe. Z: 5th SS Pz 'WIKING' Operacja "Konrad", Węgry 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Kalki położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Kolega Dumo ma rację. Tę krwistoczerwoną minię rzeczywiście trzeba przemalować albo czymś "przygasić", bo wygląda niepokojąco i wykonaniem odstaje od reszty pojazdu Spróbuj coś zadziałać... Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Właśnie przeglądam relację i jak dla mnie nie wszystko jest dobrze, mam dwie uwagi: -taśmy z amunicją, u ciebie mają po 20 naboi a podstawowy odcinek taśmy miał 50 naboi i taką blachę na początku(rozbiegówka) ułatwiającą założenie taśmy z nabojami do km-u bez otwierania pokrywy zamka, pozostałe odcinki (też po 50 naboi ) łączone były nabojem do odcinka podstawowego. -bałagan w ułożeniu broni, chodzi mi o granaty i panzerfausty, gdyby pojazd miał jechać z całą załogą to nie mają się jak tam poruszać i panzerfausty grożą samo odpaleniem No chyba że chodzi o pojazd porzucony, więc bałagan jest jak najbardziej wskazany ps. ten granat w skrzynce narzędziowej na prawej burcie z tyłu, dał bym tam jakąś skrzyneczkę albo zwisającą szmatę ale nie granat, odnoszę wrażenie że co bym kolejnej skrzynki nie otworzył to też był by tam granat Pozdrawiam i dalej oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Powiedzmy, że jest porzucony. Ta minia zostanie zgaszona olejami oraz zimowym kamuflażem. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Wiosenno-zimowe kamo zrobione: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Konrad, myślę że jak to ma być wiosenne kamo to znaki taktyczne nie powinny być takie czyste. A myślę tak dlatego, że spływające wapno tudzież farba na pewno zostawiłoby zacieki. Dołożyłbym jeszcze trochę białego na przodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Nałożyłem jeszcze jedna warstwę i uznałem ,że jest dobrze. Naniosłem także czarne obicia malowane pędzlem oraz gąbką oraz zmieniłem kolo mini na mniej krwisty. Reszta będzie szlifowana olejami i jeszcze raz olejami, pigmentami i innymi środkami. ;) Czekam na komentarze!! Pozdrawiam Konrad Mateusz Ciba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Zrob mu mocnego brazowego wasza i bedzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Tak, tylko muszę poczekać aż to wyschnie bo mi może sido popękać. Tylko pytanie ile czekać aż farba olejna Revella zmywana benzyną do zapalniczek wyschnie tak aby można było położyć sidolux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Ja bym go na jakieś parę dni odstawił na półkę góra tydzień. Ciężko powiedzieć, Humbrol mi sechł z tydzień na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Mam go zmywać? Bo jakoś mało kto co się wypowiada. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Konrad lepiej robić trochę jaśniejszy wash. Za ciemny później trochę nienaturalnie wygląda tak jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 O widzę że Ci gąski dotarły... szybko jak na pocztę polską A sam model bardzo mi się podoba... gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Po małych poprawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Witam! Bebechy wyszły super! To zimowe kamo jakieś takie.... Góra jest OK. Coś jest z kółkami nie tak... Kółka napędowe: http://www.worldwar2aces.com/panzer-tank/sdkfz251-9/sdkfz251-9-1331.jpg. Chyba przesadziłeś z tym czarnym. Ale znając ciebie to dowalisz do pieca za pomocą olei i będzie wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Kołka będą pokryte błotkiem więc nie ma dla mnie sensu poprawiania tam czegoś. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Ok! Uspokoiłeś mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Chociaż wiesz co - jutro to zamaluję na czarno i z linijki która ma wycięte koła o różnych rozmiarach pomaluję jepiej te kołka. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Kamo super !, no i ten chrust na ognisko pierwszorzędny pomysł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Coraz ładniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Dzięki!! Chrust będzie gdzieś indziej. Model po olejach i washu, jeśli mam być szczery to fotki marnie odzwierciedlają to co jest realne. Model jest o wiele lepszy. Dopiero co skończyłem robić i mam tylko światło żarowe. Jutro zdjęcia będą lepsze! Przykładowo washa robiłem z brązu a na fotkach jest jakis szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Fajnie Ci to wyszło Konrad.Naturalnie. Ja się pogubiłem przy brudzeniu i przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Jest bardzo ładnie i przyjemnie się teraz na model patrzy. Błagam nie zepsuj go swoim zwyczajem błocenia całego układu jezdnego, bo szkoda by było zepsuć go nieudanym błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi