Konrad C Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Model miał iść na odstawkę i chciałem w końcu malować Stummela ale farby i inne rzeczy które zamówiłem nie doszły w piątek, przez ciężko pracującą "Pocztę Polską"... Więc trochę podłubałem. Czyli doszły nity, elementy z PE (zawiasy, zaczepy narzędzi i inne). Wieża główna jak i boczne są już gotowe. Wystarczy tylko zrobić lufy do KM-ów z igieł ale mi ciężko z domu ruszyć po nie... Zdarzył się wypadek i Edkowe wloty powietrza... one... jak gdyby... no - nie ma ich. Projekt do ich wytrawienia już jest w robocie więc się pojawią. :P Nie wiele już mi zostało. Ze szlifowania tylko boczny zasobnik! Zdecydowałem się jeszcze na Fruile oraz liny holownicze ale na z powodu już wykorzystania moich funduszy na różne takie i inne, razie czekam na pozostałe modele które sobie zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Hmm nie znam firmy ICM ale wygląda na to że dobrze się skleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Hmm nie znam firmy ICM ale wygląda na to że dobrze się skleja To żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witam. Konradzie, świetnie ci idzie. Podglądam cały czas wątek T-28. Blachy wychodzą bardzo dobrze. Jeśli chodzi o linki to na Exito można kupić linki miedziane od Eureki, różne średnice i bardzo fajnie się formujące. Niecierpliwie czekam na malowanie, ale myślę że esdek będzie pierwszy, bo jego wątek też podpatruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Witam.Konradzie, świetnie ci idzie. Podglądam cały czas wątek T-28. Blachy wychodzą bardzo dobrze. Jeśli chodzi o linki to na Exito można kupić linki miedziane od Eureki, różne średnice i bardzo fajnie się formujące. Niecierpliwie czekam na malowanie, ale myślę że esdek będzie pierwszy, bo jego wątek też podpatruję. Dzięki! Co do modeli to będą robione równocześnie. Linkę zakupie. GOTOWY DO MALOWANIA!!!!!! Jednak nie będzie Fina... Nie podoba mi się gdzieś to zimowe malowanie - będzie rusek. Armatę też wymieniłem bo tamta strasznie szpeciła ten czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Kawał dobrej roboty Pozostało nam poczekać na twoje malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 No ładne tempo (pierwszy post 17.10.2011) i już widać finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Dzięki! Ciesze się, że Wam to sie podoba. Malowanie jutro - aż czuję to w trzewiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Bym powiedział że tempo przeciętne. Kondi potrafi zrobić model w tydzień. Super, czekam na malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 Witam! Wreszcie farby dotarły i zacząłem malować. I po cieniowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 No piknie, ale mógłbyś napisać jak to zrobiłeś? Co to za ten ciemny kolor na tym zielonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 No piknie, ale mógłbyś napisać jak to zrobiłeś? Co to za ten ciemny kolor na tym zielonym? Ten ciemny zielony to jakaś farba z Pactry - niestety napisz mam zalany ta farbką. jest dosyć ciemna a na to A34. Dziś jeszcze bardziej bo rozjaśniłem dolewając kilka kropel żółci do A34. Następnie pomalowałem detale, muszę jeszcze pomalować gwiazdy na wieży oraz na zasobnikach, próbowałem to robić farbą olejną ale coś nie wychodziło więc zmyłem i jutro skocze po Pactrę. Dojdzie także kalka na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) Konrad bardzo mi się podobają twoje malowania ruskich pojazdów. Mógłbyś przy tym projekcie szczegółowo opisać proces malowania? Mam na myśli jakich kolorów farb, filtrów itd. używasz. Mam zamiar wzorować na tym malowanie KV. Wielkie dzięki z góry. Edytowane 9 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Witam. Świetnie pocieniowany model. Przyłączam się do prośby bazylmas-a. Będziesz go jeszcze gratował, czy zostanie taki jaki jest ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Baardzo ładny kolorek kolega dobrał...taki bardzo sowiecki z lat 30-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Świetnie wymalowany i pocieniowany. Jedziesz z obiciami i brudzeniem. Mam tylko jeno pytanko. Te łańcuchy jakoś mi nie pasują. W poprzednim T-28 też zawiesiłeś takie. Czy one są w standardowym wyposażeniu wszystkich T-28? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 No i jednak zielen jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 No wreszcie poszedłeś po rozum do głowy i dałeś dobry kolor!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Świetnie to wygląda Extra kolor zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Witam! Od razu mówię, żeby mnie nie bić po obejrzeniu fotek Ale mnie się ten kolor kompletnie nie podobał. Dlaczego? Powody są proste a największy to to, że mi nic tutaj nie pasowało kolorystycznie. Otóż podczas malowania każdego modelu muszę mieć wizje jak to będzie wszystko wyglądać. Tutaj na takim jasnym odcieniu zieleni nie widzę, nic. Dla mnie taki kolor może być na defiladzie a nie na boju. Czołg na polu walki jest upieprzony i zakurzony ile wlezie. Tutaj dając dając ciemne brudzenie nie dobrzy by to wyglądało na jasnym modelu. Do tego dochodzi to, że farba blaknie na słońcu i warunkach atmosferycznych. Ten kolor wygląda jak landrynka. Dlatego też zdecydowałem się na dalsze malunki które miały na celu ściemnienie tego koloru. Jeśli ktoś chce uzyskać taki kolor to niech pójdzie do sklepu modelarskiego i kupi żółty kolor Pacty oraz A34. I niech to zmiesza w stosunku 5:1 A34 i żółć. Teraz dla mnie to wygląda całkiem do rzeczy. Podoba mi się uzyskany odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Jakiś on taki ten kolor dziwny ,czy w naturze też taki jest czy tylko na zdjęciach?jesli tak wygląda jak na foto to lipa poprzednia wersja mulunku była bardzo fajna a teraz chyba go zepsułeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Nie - foto w żarowym oświetleniu było robione. W naturze jest bardziej zielonkawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Hmm na moim monitorze Konrad też nie widać tam ani trochę zieleni. Wygląda jak jakiś jasny brąz Ale możliwe,że to wina oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Hm. Też byłem ciut sceptyczny co do poprzedniego koloru, ale... No nie wiem, kurde. Bo ciężko oceniać model po zdjęciach, które nie w 100% odzwierciedlają jego kolorystykę. Wydaje mi się, że spokojnie mogłeś zmęczyć poprzedni kolor do pożądanego stanu kolejnymi zabiegami modelarskimi. Ale Ty tu działasz, więc ja spokojnie czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi