Skocz do zawartości

Średni czołg przełamania linii frontu T-28 ICM + Eduard 1/35

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 184
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Fajnie, że chciało Ci się zrobić taki fajny poradnik. Myślę, że można by wyciąć ten post i wrzucić go do tajników, myślę że wiele osób by z niego skorzystało.

Dzięki panowie, cieszę się, że ktoś z tego skorzysta.

Co do wycinania to sam nie wiem, czy to się tam nadaje. ;)

Witam.

Poradnik super i moim zdaniem bez problemu nadaje się do działu z tajnikami. Już wiem jak zrobić fajne błoto na moim Kingu.

Mam tylko jedną propozycję. Może zamiast nakładania na całą powierzchnię Fuel Stain-sa można by spróbować dać w kilku losowych miejscach plamy. Nie wiem czy to błoto nie jest trochę za ciemne, może jeszcze nie wyschło ? ? ?

Ogólnie model zaczyna wyglądać jak kolejny ( po ,,esdeku" i ,,czerczilu") hicior Konrad Models

Witam.

Może zamiast nakładania na całą powierzchnię Fuel Stain-sa można by spróbować dać w kilku losowych miejscach plamy. Nie wiem czy to błoto nie jest trochę za ciemne, może jeszcze nie wyschło ? ? ?

Ogólnie model zaczyna wyglądać jak kolejny ( po ,,esdeku" i ,,czerczilu") hicior Konrad Models

Przecie napisałem, że musi wyschnąć.

Fotki wyschniętego błota. Jak widać się trochę różni od tego na innej stronie, pewnie za bardzo rozcieńczyłem Fuel Stains i nie przebija (nie błyszczy). Ale i tak chyba lepsze takie różnorodne niż takie same.

dsc09888j.jpg

dsc09887w.jpg

błotko ładne ale moim zdaniem za bardzo umorusany ten T28. Wygląda jak by go utopili w bagnie. Swoja drogą zastanawiam się czy w Twej metodzie potrzebne są te ,,szminki,, Tamki

Witam!

Parę fotek po brudzeniu, nie mam czarnej farby i jeszcze niektóre detale są zielone. Zakurzyłem model i jutro go sfixuje. Niestety bateria padła w aparacie więc na razie tylko tyle fotek.

dsc09891r.jpg

dsc09890y.jpg

Cześć!

Więcej obiecanych fotek, jednak model jeszcze nie dostał Fixera więc jest za dużo trochę tego brudu. ;)

Jeszcze trzeba więcej pigmentów na tłumik, ciut więcej czerwonych obić i innych.

dsc09905p.jpg

dsc09893e.jpg

dsc09894i.jpg

dsc09896.jpg

dsc09899y.jpg

dsc09903k.jpg

dsc09904x.jpg

A Dumo znowu tylko obrazki ogląda.

No bez kitu xD Zdeczka roztrzepany jestem, ale nie wiem czy to przez sesje czy już tak po prostu jest....

Witam.

No bez kitu xD Zdeczka roztrzepany jestem, ale nie wiem czy to przez sesje czy już tak po prostu jest....

Ciekawe, co to za sesja, że rozprasza tak Twoją uwagę.

Błotko wygląda bardzo naturalnie. Podobają mi się styrane modele, ale moim zdaniem brakuje tu obić, jak i tych gdzie wyłazi podkład, jak i całych w kolorze rdzy. Wydaje mi się, że minia raczej słabo wygląda jako obicia.

Niemniej jednak model wygląda super.

Witam.

Ciekawe, co to za sesja, że rozprasza tak Twoją uwagę.

Błotko wygląda bardzo naturalnie. Podobają mi się styrane modele, ale moim zdaniem brakuje tu obić, jak i tych gdzie wyłazi podkład, jak i całych w kolorze rdzy. Wydaje mi się, że minia raczej słabo wygląda jako obicia.

Niemniej jednak model wygląda super.

A mi ich tutaj nie brakuje bo jest ich tyle ile chce.