Skocz do zawartości

Merkava Siman Arba (Mk IV ) Academy 1/35

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Modelik po długim czasie skończony fotek nie udało mi się zrobić lepszych więc takie muszą być

Zapraszam do oglądania oraz komentarzy i uwag dotyczących modelu .

Pozdrawiam Mirek .

imgp8657l.jpg

imgp8663.jpg

imgp8663.jpg

imgp8667.jpg

imgp8669.jpg

imgp8673.jpg

imgp8674.jpg

imgp8675.jpg

imgp8677.jpg

imgp8679.jpg

imgp8681.jpg

imgp8683.jpg

imgp8680.jpg

Bardzo ładnie

Jedyny minus jak dla mnie to figurka, wóz przedstawiony w pozie bardzo dynamicznej-jakby jechał, jednak sztywny jak pal dowódca z rękami w kieszeniach psuje ten efekt ( a i hełm już nie taki jakiego używają załoganci).

Kolor czołgu wyszedł świetnie.

Przystojna. Kurde muszą swoją skończyć, bo wstyd. Jakoś pomiędzy pracami nad 3D muszę się za nią wziąć.

Ja obronię postawę figuranta. Równie dobrze Rydwan może stać. Wtedy (jak nic ciekawego się nie dzieje) można sobie wsadzić łapy w kieszeń i obserwować np. zachód słońca na wzgórzach Golan, albo piękną oficerkę w czołgu stojącym obok.

Ładnie wyszła Mirek. Nie ma się czego wstydzić.

Dzięki koledzy za pajacyka wiedziałem że będzie lanie ale tylko takiego miałem i nie jest wklejony na stałe jak dorwę nowego to podmienię

Co do kurzu to ten na fotce od Bartka jedzie i kurzy ale oblepiony nie jest .

Aha muszę napisać bo mi córa nie daje spokoju (siedzi obok ) że jak kolegom się podoba to albo koledzy się nie znają albo ci co na konkursach oceniają ?

No i problem muszę jej to dokładnie wytłumaczyć

Pozdrawiam .

Witam Mirku

Model bardzo mi się podoba, jednak chciałem się zapytać o podstawkę. Czy mógł byś napisać jakich kolorów użyłeś do osiągnięcia takiego efektu?

W necie znalazłem takie coś http://www.youtube.com/watch?v=_roUn3DnG9k&NR=1 Od minuty 9:07 zaczyna wykonywać podstawkę ale również nie jestem pewien jakie są to kolory.

Dziękuję koledzy za pozytywny odbiór mojej pracy co motywuje mnie do jeszcze staranniejszej pracy przy modelach .

Jasiek stosuje 3 granulaty piasku o różnych kolorach a po zalaniu ich uni gruntem robię płukanki olejne w różnych odcieniach brązu na koniec pacam pigmentami i zalewam spirit white .

To tyle pozdrawiam Mirek.