morfeusz_76 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Witam serdecznie szanownych kolegów forumowiczów:) Przedstawiam wam mój kolejny projekt tym razem coś ze stajni Academy. Modelik prosto z pudelka z mojej strony dostał prowizoryczne wnętrze...tak aby nie świecił pustkami jak sklep spożywczy za komuny;). Sklejało się go całkiem nieźle nie ma się do czego przyczepić...Ten brytyjski wojak stanie na malej dioramce którą również nie omieszkam Wam przedstawić jak tylko dorwę jakiś figurantów-bo mam mały problem ze znalezieniem:) Zapraszam do oglądania i oczywiście komentarzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr A Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Dla mnie super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Jest rewelacyjny gratuluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Merytorycznie to nie wiem, ale estetyczno-technicznie Twój Warrior jest napewno na wysokim poziomie. Bardzo miło się go ogląda Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eljazz Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Tak trzymać! Super Model. pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 ...dziękuję za pochlebne opinie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legioner Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Podoba mis ie modelik ,wychodzą ci dość ciekawie te współczesne czołgi,lekki wascha i brudzenia nie za dużo,ale możne nawet i lepiej ,czasami możne dać mnie niż przesadzić,chociaż ja wole bardziej przybrudzone może do dioramy jak będziesz go przygotowywał sypniesz troch więcej piachu i wyostrzysz niektóre zarysowania i obicia myślę ze będzie wyglądał bardzie realistycznie,no ale to głownie zależy od autora.ogólnie dla mnie bomba.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 To wnętrze to na podstawie zdjęć ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 Tak wnętrze pojazdu zrobiłem na podstawie zdjęć-oczywiście bardzo uproszczone:). Zdjęcia chyba wszystkiego co jeździ i strzela można znaleźć na stronce http://www.primeportal.net/the_battlefield_armor.htm Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Piekny model. Wybacz, ze sie spytam (ale naprawde nie wiem) - jaka to skala? Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 Piekny model. Wybacz, ze sie spytam (ale naprawde nie wiem) - jaka to skala? Pozdrawiam Krzysztof ..wybaczam:) powinienem był napisać, oczywiscie jest to skala 1:35:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 No, niebo a ziemia w porównaniu z Abramsem, choć Abrams też nie najgorszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 ....dzięki dzięki:)..Abramsa tez podciągnę do tego poziomu-w każdym razie się postaram:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Bardzo dobra robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Sympatyczny pojazd. Jak by się koledze chciało nieco poprawić obicia, a zwłaszcza te rysy wzdłuż burt to był by jeszcze lepszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 ...dziękuję...poprawić obicia -w jakim sensie?? żeby były bardziej widoczne?? co z nimi nie tak??.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 ...dziękuję...poprawić obicia -w jakim sensie?? żeby były bardziej widoczne?? co z nimi nie tak??.. Są zbyt jednostajne, trochę wyglądają tak, jakby ktoś z premedytacją przejechal gwożdziem po burtach Lepiej by wyglądało kilka mniejszych rysek niż jedna duża (to oczywiście tylko moje zdanie). Obicia dobrze zacząć malować od nałożenia w ich miejsce rozjaśnionego koloru bazowego i dopiero później wypełnić powstałe "plamki" ciemną farbką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapral Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Odnośnie tego co napisał R_Mazzi. W zasadzie tak powinno to wyglądać, z tym, że przy tak jasnym malowaniu i tak efekt ten byłby słabo widoczny. Ja bardziej bym zróżnicował kurzenie. Z tyłu powinno być trochę wyżej. Co nie zmienia faktu, że model bardzo zacny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Dziękuję za wszelkie uwagi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon5 Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 bardzo ki sie podoba jednyne co mnie zaskakuje to ta "sztywna" flaga-troche przypomina te z księżyca:)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 Model bardzo elegancki i świetnie wykonany. Wiem co mówię i nikt mi nie wmówi, że białe jest białe... Swoją drogą te zarysowania są trochę za grube, jak już koledzy wspominali ale... przy tak jasnym malowaniu i tak efekt ten byłby słabo widoczny. kapralu, brytyjskie pojazdy były przemalowywane z wersji zielonej na piaskową bardzo cienką warstwą tandetnej farby, więc w przypadku zarysowań ta zieleń była odsłaniana, więc kolega morfeusz osiągnął dobry efekt jeśli chodzi o kolor zarysowań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz_76 Posted November 9, 2011 Author Share Posted November 9, 2011 ...dzięki koledzy za tak motywujące komentarze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts