qalimar Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Co to się stało, że z 1705 przesiadłeś się na 1311? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Tak bo kalki Intechu nie pewne a Marcin zaproponował mi kalki do 1311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 przepraszam ,że post pod postem ale mam pytanie do znających "eRa" na ile zasobniki Condora są zgodne z oryginałem?czy są lepsze lub gorsze od Pavli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Żeby coś powiedzieć, musiałbyś zdjęcie powiększyć ze trzy razy i podać chociaż długość i szerokość zasobnika. Do 1311 pasujesz oczywiście "D"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Oczywiści ,że D Długość i wysokość da się odczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Długość - 68 mm, Szerokość - 8,5 mm Wysokość - 11 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 W takim razie w normie/nie wiadomo jak z szerokością/ A jak oceniasz kształt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 za krótki w tylnej i trochę w przedniej części.tak się dopytuję o te zasobniki bo Pavla zgodnością z oryginałem też nie grzeszy i jeśli z Condora przedstawiają podobny poziom to przy okazji za tą samą kwotę bedę miał płatowiec "Bisa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Pavlę mam ale muszę ją poszukać. Sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 OK ,będę wdzięczny jak mi to sprawdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Tylko nie bij ! ;) W jakimś watku o 21 wspominałem o produktach Pavli oraz Condora .Sa 2 /dwa/ wypuski zasobnikow Pavli ,pierwszy na podstawie planow ze 4+ i te sa do pupy ,drugi wypusk to kompilacja starego wypusku Condora i jest lepiej ,nie tak jak na planach p.Sobocinskiego ,ale znacznie lepiej . Ta wypraska to Condor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 tak to condor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Kolego Robercie, nie dziel włosa na czworo, bo popadniesz w przesadyzm. Roztkliwiać się zacząłeś nad wymiarami zasobnika, gdy tymczasem sam model ma kupę błędów. To tak, jakbyś do samochodu Syrena chciał klimę od Merola wstawić. Lep to wszystko do kupy i nie patrz na 3 mm, bo zwariujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Nie edytuje poprzedniego postu i daje tu . I popieram Mariusza ,klej . Srodkowe to Pavla z 4+ pierwsza.Zewnetrzne po korekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Kolego Mariuszu nie roztkwilam się nad zasobnikiem jak to określiłeś tylko dopytuje o nie bo jeśli są na podobnym poziomie to za tęsamo cene 16zł mogę miec i zasobniki i Miga 21 Bis pisałem o tym ale widać nie doczytałeś dopytuję o te zasobniki bo Pavla zgodnością z oryginałem też nie grzeszy i jeśli z Condora przedstawiają podobny poziom to przy okazji za tą samą kwotę bedę miał płatowiec "Bisa" gdy tymczasem sam model ma kupę błędów. jakich bo z tego co mi wiadomo to najlepiej leżący 21 w planach A po za tym to jeśli w niego wkładam sporo kasy to i chcę żeby był podobny do eRa Spokojnie z tym klejeniem to nie wyścigi a konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 jakich bo z tego co mi wiadomo to najlepiej leżący 21 w planach To, że leży w planach, to niech sobie leży. Chwała mu za to. Poczekam jak dojdziesz do zlepiania bryły- usuwania owego pampersa pod kadłubem, walki z garbem, owiewkami przy skrzydłach i wreszcie osłonie kabiny. W sumie drobnostki... Niemniej właśnie to świadczy o modelu jaki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Dzięki Mariusz ,o większości nie domagań tego zestawu jestem świadom a o innych zobaczymy w praniu,Tak naprawdę to jedyny MF bo ten z Fujimi/oczywiście po przeróbce/ też nie jest ideałem jego k-b przedstawia wiele do życzenia pomimo bardzo fajnego detalu. Pampers już dawno poszedł w zapomnienie /2 strona wątku/ tak samo owiewki nad usterzeniem,zrobię nowe ,co do owiewek nad skrzydłami to tak jak sklejałem Revella,Bilka,Zvezdę i Fujimi to w każdym one są inne w tym przypadku trochę je odchudzę i myślę ,że będą akceptowalne ,z garbem to nie wiem co masz na myśli bo jak pamietam przy oryginalnym KP nie było problemu jedyne miejsce to zaszpachlowanie w pobliżu st.pionowego i to z jednej strony a z osłoną to zobaczymy ale i tak będzie otwarta więc pasować nie musi aby wiatrochron był ok.Wszystkie wloty wymienię na Airesowe na pewno poprawią wygląd modelu Pojemnik spadochronu już przeszczepiony z oryginalnego KP ,płetwa odcięta i tylko się zastanawiam nad tą albo z Bilka pozostałość po pfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Witam Skleiłem kilka blaszek w kokpicie ,panele boczne ,tylna sciana i szyna fotela /na żywo robi wrażenie /szkoda że nie będzie widoczna całość pryśnięta ruską zielenią z MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Nooo... Kolego MiGołapie... Dalej, dalej Nie mogę znaleźć tych zdjęć o których wcześniej pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Daje ale w spowolnionym tempie bo w pudełkach leżą jeszcze trzy i to jakie F-13 REVELL, PFM ZVEZDA i MF FUJIMI. Ale jak byś je odnalazł to podrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Od wieków leży stary F13 Airfixa przerabiany na E3. Na półce Agowskie 21 jako MiG 21 PDP i Analog... Mam koło 40 Spitów do zrobienia więc MiGi w cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2011 Mam koło 40 Spitów do zrobienia więc MiGi w cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 No cóż - bardzo podobają mi się Twoje warsztaty - jeśli miłabym obstawiać Twoją profesję wybrałbym Historyka albo kogoś z Policji zwłaszcza z wydziału śledczego - ja jestem po prostu modelarzem (księgowy) ale dochodzenie , które prowadzisz w przypadku Twoich modeli nie ma sobie równych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 No cóż - bardzo podobają mi się Twoje warsztaty - jeśli miłabym obstawiać Twoją profesję wybrałbym Historyka albo kogoś z Policji zwłaszcza z wydziału śledczego - Prawie zgadłeś Technik Kryminalistyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi