Robert Ostrowski Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Dzięki Mariusz ,wystarczy sam podział blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Mam czeskie plany eRa, a i coś chyba na filmie się znajdzie. Jutro/pojutrze popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Dzięki, wrzuć tutaj to i inni skorzystają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 I czeskie i rosyjskie plany zasobnika D od spodu są nieprawidłowe. Miałem zdjęcie spodu "D" ale teraz nie mogę go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Zdjęcie było by najlepsze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Tyle znalazłem. Powinno być 5 luków, z czego 4 pod spodem i 1 z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Lutego 2012 Autor Share Napisano 9 Lutego 2012 Luki zakryte blachą?tak jak Mariusz wspomniał? Z tyłu wyrzutnia pułapek? no to sie na wiercę po za tym kształt od dołu zasobnika z Condora dalece odbiega od oryginału:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Lutego 2012 Share Napisano 9 Lutego 2012 Luki to metalowe zasłonki odsuwane na boki, po wewnętrznej stronie. Może je tylko przeryć rylcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Nieśpiesznie do przodu bo luty krótki jakoś tego roku Kontener "D" i anteny SPO-3 z zestawu Codora ,zasobnik jeszcze dostanie jakieś pierdułki a anteny odgromniki,baniaki z Fujimi ,owiewka z Condora i dorobiony DUA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Nie zapomnij o osłonie kabla do zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Proponuję na dajniku ciśnienia (poniżej owiewki) wstawić kawałek igły iniekcyjnej. Robercie! SUPER!!! Ja nie zdążę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Proponuję na dajniku ciśnienia (poniżej owiewki) wstawić kawałek igły iniekcyjnej. Robercie! SUPER!!! Ja nie zdążę... Dzieki Bogdan ,zepnij posladki i dasz rade ze spitem .Zobaczę z tym zapasowym ocp jak uda mi sie odciąć ten plastikowy to podmienie ,OCP jest cały z igieł . Nie zapomnij o osłonie kabla do zasobnika. Nie zapomnę zrobie z folii te okienka pod aparaty i coś podumam z kasetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Zasadniczo nie jestem migologiem (w ogóle zajęcie się jednym typem uwstecznia), ale podoba mi ten eR . Właśnie dlatego, że eR - bo mało kto się za to bierze, ale też dlatego, że z fotek wynika, że model dość poprawnie zachowuje sylwetkę. Skoryguj mnie Robercie jeśli się mylę. Tak w ogóle to zdążysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 model dość poprawnie zachowuje sylwetkę. Skoryguj mnie Robercie jeśli się mylę. Tak w ogóle to zdążysz? w/g mnie zachowuje ale to mój model i wolał bym ,że by wypowiedzieli się znający tę maszynę np.Jarek /zaglądał i nic nie pisał więc chyba ok/ ,Mariusz i kilku innych Mikołaj czy zdążę ? powiem tak :założyłem się sam ze sobą że dam radę i wierzę ,że mi się uda /nie gonię nic na siłę ,normalne nieśpieszne tempo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Szlachetni.. Na feriach miałem teraz Synka, więc - sami rozumiecie - priorytety... Robert da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 ... Robert da radę Dzieki za wiarę Działam dalej Dorobione IFF tradycyjnie z włosia szczoteczki do zębów ,osłona wiązki przewodów od kontenera do luku z akumulatorem,osłona samego luku z folii, osłony luków w kontenerze z papieru nasączonego CA/podpatrzyłem u fiedotowa / osłony podwozia głównego i przedniego z zestawu Zvezdy ,wszystkie wloty z Fujimi ,odgromniki na skrzydłach.Kabina oczywiście do przemalowania .Dzisiaj w planie był surfacer i czarny błyszczący ale już nie dałem rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Fajny ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Luki aparatów zrobiłeś jak w czeskich planach. Na zdjęciach są 4 a nie 3 i inaczej rozmieszczone. Nie zapomnij rozwiercić bocznych chwytów powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 wiem Jarku ,korzystałem z planów RV tak było mi łatwiej,poza tym te kontenery są do dupy zupełnie inny kształt w przekroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Nie dobrze. Skoro poszedłeś na skróty, to tego środkowego luku nie ma. Kasety powinny być bardziej z tyłu. Anteny Syreny za bardzo odsunąłeś od skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Oj nie dobrze Jutro wywalę te luki od spodu i dam w/g fotek ,czy takie rozmieszczenie będzie dobre ,plus luki do zdjęć ukośnych Co do anten Syreny to się nie zgodzę w/g mnie są w dobrych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Luki od spodu będą OK. Co do Syreny to w planach ta płaska krawędź z przodu ma ok. 1 mm. "Na oko" u Ciebie jest ze 2 mm. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Dzieki Jarek ,jutro luki podmienię Wracając do Syreny to bardziej wzorowałem się na powyższym zdjęciu niż na planach ale tak czy siak żałuje ,że kupiłem tego eRa z Condora bo kontenery i anteny są totalnie skopane ,nie miałem w ręku Pavli ale może jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin D Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Dla mnie wygląda revell. Robert wątpie żeby Pavla była lepsza,a poza tym to jest skala 1:72 i nikt z tego ideału nie zrobi. Pozdrowienia i szybkiego ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Kolego Marcinie tutaj się mylisz. W skali 1/72 można wykonać na prawdę cuda. Zależy to tylko od umiejętności technologicznych jak i manualnych, oraz przede wszystkim chęci i czasu. Przykładem tego może być nasz kolega modelarz Andrzej Ziober z swoją kolekcją wykonanych modeli. Sam robię Miga-21 w skali 1/72 i nie narzekam na brak szczegółów jakie można zrobić w tej skali. Model Roberta także ją reprezentuje. Gdyż zauważyłem,że od pewnego czasu każdy jego 21-szy jest na wyższym szczeblu wykonania. I tak trzymaj Robercie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi