fiedotow Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Niestety Szlachetni... Wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie... Położone kalki i końcowy natrysk... Lakierowanie wyglądało jakby ktoś napylił talk. Próba ponownego polakierowania spowodowała tylko łuszczenie się lakieru. Przepłynąłem morze i zatonąłem u wejścia do portu. Trudno... Nic nie wymyślę... Może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Bogdan a jakim lakierem malowałeś kurdę nic juz nie zrobisz? podumaj jest jeszcze 24 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Może polerka coś by jeszcze pomogła... Szkoda, normalnie szkoda... Kurcze, jeszcze przed chwilą myślałem, że to ja jestem największym pechowcem tego konkursu. Bogdan, nie poddawaj się. Masz jeszcze 24 godziny do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remik Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) Normalnie Fiedotow powinieneś dostać medal za wytrwałość ,takiego sprzeciwu losu co do wykonawcy to dawno nie było .Według mnie błędem było ,że zacząłeś za dużo modeli naraz ,zamiast skupić się od początku na jednym -było by więcej czasu ,ale cóż -nauczka na przyszłość .Policz do 10 ,weź głęboki oddech i masz jeszcze 24,5 godziny ,może coś zaradzisz Edytowane 28 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Fiedotow dasz radę! Myśl kombinuj dumaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Stary lakier matt, chyba zbyt dużo rozpuszczalnika i nieznajomość tego aerografu... Ale, ale Szlechetni... Powiedziałem sobie: I tak mu już nic ne zaszkodzi i pojechałem H135... Na razie jest lekka poprawa. Niestety widać ślady na lewym płacie na rondlu. Zobaczę za jakąś godzinę. Mam do pracy na 7 ale co tam! Dzięki chłopaki za wsparcie To jest dla mnie prawdziwa rywalizacja. Wiem, że tak jest wśród dobrych modelarzy. Kiedyś to odczułem jako zawodnik w klasie F1A1 daaaaaawno temu. Większości z Was nie było na świecie . Kiedyś opowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Jaskółka kryta papierem śniadaniowym To były fajne czasy... Trzymam kciuki za Spitfire'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Akurat to był ZM70 balsa+japon, skrzydła na bagnet. Trzy starty konkursowe - trzy maxy . Jaskółka zaliczana była do A1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 A to co innego... W A1/2 nie można było na początku stosować "zagranicznych" materiałów... Balsa i japon odpadały No ale trzy maxy na trzy starty - gratulacje... Dobra, my tu gadu gadu, a Spitfire czeka Już nie zawracam głowy, kiedyś powspominamy pierwsze modelarnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Spitek dzielnie schnie. Ja kręcę koła - odlewy żywiczne (jakaś kopia "czwórek") Jeszcze maszt antenowy i limuzyna kabiny. Najgorsze jest to, że na wypadek zmywania kamuflażu (przyszłość mam nadzieję niedojdzie) nie ma nigdzie kalek UF*7 poza KageroTopColors... 1:48 kupiłem gdzieś, ale gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Stary lakier matt I to jeszcze zapewne Humbrola? Powinieneś fiedotow trochę szerzej rozejrzeć za farbami i lakierami. Jest obecnie wiele lepszych propozycji na rynku niż Humbrole. Sam jestem konserwatywny i nimi czasem maluję, ale to zdecydowanie nie są dobre farby do aerogorafu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Nie przewidziałem tego Banny... Ale już kompletuję zamówienie - nieHumbroli Oto to felerne skrzydło i reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Niezbyt fajnie się te kalki prezentują Błonka są dość wyraźnie widoczne. Szkoda, że ich nie przyciąłeś trochę bliżej krawędzi nadruków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Ja się i tak cieszę, że jakoś ten model wygląda... Dobre kalki spaprałem - znaczy jeden rondel. Fakt, w tym wszystkim zapomniałem o przycięciu... Tak to wgląda. Już nic nie będę kombinował. Jaszcze dół i pudrowanie... Chyba jednak zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Bogdan wszystkie kaleczki się świecą /widać film/dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 W temacie farbek. Otóż ze swojego doświadczenia i porównań różnych odcieni na ,,pustynne" kamo Spitów i Hurricanów stosuję Testorsy Autentyki. Nie tylko moim zdaniem mają najbardziej zbliżony odcień do oryginałów. Poza tym jakość tych farbek jest nieporównywalnie lepsza od ,,kultowego Humbrolla". Dobre zdanie mam też o lakierach Revella, połysk ma równą i delikatną fakturę, natomiast mat nie jest trupioblady, nie trzeba go ,,łamać" połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Pisałem wyżej. Z tego wszystkiego nie obciąłem a później było za późno. Pudła nie będzie ale i tak jestem zwycięzcą... Dobrnąłem (prawie) do końca i chyba ukończę w terminie... Najważniejsze, że miałem doskonały doping i wsparcie Waszmościów Dzięki Pudło? Nie ważne, następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Ja swoją uwagą naprawdę nie chciałem dezawuować wartości Twojego modelu i przeogromnej pracy jaką w niego włożyłeś. Praktycznie cały ten model wykonałeś od podstaw i za cały ten herkulesowy wysiłek na wieniec zasługujesz na ogromny szacunek i uznanie. Pokazałeś, nam jak bardzo bliski Twemu sercu jest Spitfire oraz, że można zrobić coś z niczego. Kalkomanie nie są rewelacyjne i pewnie będą rzutowały na ostatecznym efekcie, ale patrząc na to co udało Ci się osiągnąć podczas prac nad tym modelem, możesz być z siebie dumny i, tak jak sam napisałeś, jesteś zwycięzcą. Zwyciężyłeś w pojedynku Fiedotow vs Mastercraft Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 I to jest dla mnie największa nagroda. Wasze uznanie Szlachetni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Z pudła bym nie skreślał... Ale konkurencja mocna, to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 A więc Szlachetni KONIEC!!! Zmontowałem wszystko w całość po uprzednim okopceniu, przykurzeniu i pochlapaniu paliwem i olejem. Troszkę otarć suchym pędzlem i srebrnym pisakiem. Przezroczyste światła pozycyjne pomalowałem transparentnymi humbrolami 1325(zielony) i 1321(czerwony). Zdjęcia finałowe: viewtopic.php?f=173&t=31943&p=484571#p484571 I na koniec Spitfire HF Mk. VIII w towarzystwie "braci" też w oparciu o KP - MC Bardzo gorąco dziękuję Wam, Szlachetni za doping i słowa otuchy w chwilach zwątpienia. To mi dużo dało. Po przeczytaniu każdego postu mówiłem sobie : Weź się w garść! Szlachetni liczą na Ciebie! I zadziałało:) Finis coronat opus Szlachetni... A czy będzie pudło? Już pisałem ... Mam swoje zwycięstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Pośpieszyłem się chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi