Artek82 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 No i stało się nie mogłem się oprzeć i skusiłem się. Z magazynka wyciągnąłem takiego oto gniota z Mastercraftu rocznik 1999 Zestaw jest banalnie prosty, ale z niespodziankami bo ma kilka fajnych "kwiatków". Instrukcja na jednej karteczce, pokazuje malowania z poprzedniego wydania, chyba oryginalnego. Kalka fajna, ale ma przesunięcia druku względem błony, więc nie cała da się wykorzystać i trzeba będzie kombinować. Model oczywiście prosto z pudła, ale coś tam się poprawi żeby jakoś to wyglądało, no i malowanie pudełkowe bo nawet fajne Regulaminowy inbox przed startem: Mam nadzieję że pogodzę go razem z Antkiem i dam radę na dwóch frontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Witamy Artur A instrukcja za..sta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Witaj serdecznie - no i się doczekałem F84-powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Aż się prosi o podobne wykonanie: http://www.aircraftresourcecenter.com/rh/articles.php?id=15610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 O w mordę takiego jeszcze nie widziałem, całkiem ciekawe wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 No mój już prawie gotowy tombie01, możesz podesłać skan/fotkę instrukcji PLASTYKA, bo wychodzi mi więcej części na ramkach niż podaje ta pseudo instrukcja Tak z ciekawości chciałem zobaczyć i może dają lepsze wytyczne odnośnie malowania kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 http://www.aircraftresourcecenter.com/r ... p?id=15610 Wow FROG/AIRFIX/ZTS! Sklejałem go kiedyś! Szkoda że nikt się za niego nie bierze w konkursie Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 No mój już prawie gotowy tombie01, możesz podesłać skan/fotkę instrukcji PLASTYKA, bo wychodzi mi więcej części na ramkach niż podaje ta pseudo instrukcja Tak z ciekawości chciałem zobaczyć i może dają lepsze wytyczne odnośnie malowania kabiny Proszę cię bardzo - niestety nie mam możliwości zeskanować więc przesyłam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 http://www.aircraftresourcecenter.com/r ... p?id=15610 Wow FROG/AIRFIX/ZTS! Sklejałem go kiedyś! Szkoda że nikt się za niego nie bierze w konkursie Rzeczywiście pomysł ciekawy . Z Plastyka mam Javelin`a, Lynx`a, Val`a, Huntera, Lighting`a, Czaplę, i jeszcze kilka innych. Jakbym człowiek chciał ze wszystkimi wystartować to konkur musiałby trwać do do końca lutego, ale 2013 roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 ......Z Plastyka mam Javelin`a, Lynx`a, Val`a, Huntera, Lighting`a, Czaplę, i jeszcze kilka innych. Jakbym człowiek chciał ze wszystkimi wystartować to konkur musiałby trwać do do końca lutego, ale 2013 roku . Jak konkurs będzie udany to można liczyć na przyszłoroczną edycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 ...Z Plastyka mam (...) Lynx`a, (...) A którego Lynx'a jesli mogę spytać? Jeśli któryś z wersji szturmowych, to ja bym się z pytaniem pewnym na PW odezwał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Dziękuję Szanownym Kolegom za pomoc Ciąg dalszy niebawem, bo ciężki łikend był i według instrukcji BHP nie dotykałem ani auta, ani narzędzi warsztatowych a spacery podziałały kuracyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 A którego Lynx'a jesli mogę spytać? Jeśli któryś z wersji szturmowych, to ja bym się z pytaniem pewnym na PW odezwał ;) Wersja HMA.8 (tak na pudełku napisane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Szkoda, ja szukam AH.1 lub AH.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Ostatnio skurczył mi sie trochę czas na majsterkowanie, ale coś tam powoli do przodu Skrzydła sklejone i pomalowane wnęki podwozia, pomalowane elementy w kadłubie. Wklejona wanna kabiny i wlot, dociążenie plastelinowo-kulkowe musi dać radę Razem w kupie, ale jeszcze osobno Ogólnie dużo szlifowania jeszcze się zapowiada przy spasowywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Nieźle Ci idzie, a model też ciekawy - jak z pasowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Ogólnie to nie poleciłbym go komuś, kto chce zaczynać przygodę z modelarstwem. Model niby prosty w budowie, ale ma kilka cwancyków które potrafią zniechęcić bo spasowanie jest bardzo kiepskie. Obecnie mam już sklejony kadłub i przykleiłem obudowę wlotu, która zapowiadała się koszmarnie. Wewnętrznie wygląda kiepsko, ale zewnętrznie to nawet zbytnio nie szpachlowałem Muszę zrobić fotki i się pochwalić A na rynku pojawił się "nowy" wypust tego modelu z Mastercrafta, bo mój jest ze starej edycji. Nawet malowanie "Thunderbirdsów" dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Delikatne postępy O ile z samym wlotem problemów aż takich ze spasowaniem nie było, to zgrać skrzydła z kadłubem to już jest wyższa szkoła jazdy Ale jakoś tam idzie powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Kolejny up Skrzydła wklejone i przejścia poszpachlowane. O ile dół się dał ładnie wyprowadzić, to góra już jest gorzej spasowana i trzeba kombinować. Trochę szlifu, trochę szpachli itd. itp. I tak najbardziej obawiam się kabiny Aha, no i obciążenie dobrane idealnie, a podwozie dało radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Ładnie spasowałeś te skrzydła. Pamiętaj, żeby odtworzyć linie podziału. Zaczyna nabierać kształtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Artek, mam nadzieję, że ta lampka to nie jest jedyne Twoje oświetlenie podczas sklejania! Lepiej zainwestować w dobre oświetlenie niż później w okulary. pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 No oczywiście że nie Nad stanowiskiem daje czadu jeszcze 1x75W, ale na tych fotkach jest rozproszone i robiłem bez flesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Jak tak zaglądam do Twojego warsztatu, to mam coraz większą chrapkę na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2011 Milos, szczerze polecam, ale inny zestaw bo ten to wiesz, można potraktować jako poligon, jak wyjdzie to git, a jak nie to jako CEL doświadczalny Ale sama maszyna dosyć ciekawa, bo z początku ery odrzutowej Zobaczymy co z tego wystrugam, a leżakował w szafie chyba z dekadę, tak mnie odpychał i gdyby nie konkurs to pewnie leżałby dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 No wiesz... ja mam w sobie coś takiego, że bardziej mnie rajcują właśnie takie koszmarkowato wyglądające modele . Mam pełny magazynek, Revell`i, Italierki, Academy, nawet jakaś Hasse czy Tamka się znajdzie . A i tak wolę dłubać w Plastykach, czy NOVO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi