michal0281 Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Dasz rade, tylko bez pospiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 elegancko, działaj dalej!btw. czy ta "plama" na wieży, w rogu, to pozostałość po wcześniejszym kamo, czy nierówno położona farba ? Kurde patrząc po poprzednich zdjęciach wychodziło by że to poprzednie kamo... ale zmyłem je dokładnie Na modelu widać że są tam jakieś paprochy... spróbuje to zetrzeć i poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Twitch no ja Cie prosze olej ten rejon na fotce nie jest to jakiś wielki babol a przy nastepnych upiekszających pracach nie będzie widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 no w sumie nie jest, chyba nie potrzebnie się czepiam, olej to "coś" i działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Twitch podziwiam cię za wytrwałość. Słuchasz rad i mimio iż na pewno trudno jest zmywać już kolejny model ty jednak walczysz dalej. Posłuchaj jeszcze jednej rady. Zanim zrobisz nastepny krok na modelu napisz co planujesz a my na pewno coś podpowiemy i doradzimy. Zobaczysz jeszcze niezłą maszyn e z niego wymalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 No widzisz Krzysiek jestem strasznie uparty czasami w tym złym kierunku ale potrafię się nawrócić. Co planuje hmmmm... jak pisałem wcześniej jestem uparty i dalej mnie korci kamo na jadze. Zastanawiam się nad tym... mam w pełni świadomość że to malowanie z jagi wersja porshe. Dzisiaj będę próbował namalować to kamo na kawałku kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Daj sobie spokój według mnie na razie z kamo. Pomaluj go na jeden kolor. Ładnie wycieniuj, zastosuj podstawowe techniki - wash itd. Malowanie kamo przyjdzie z czasem, wszystko powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Równierz tak sądze jak Piotrek. Szkoda by było modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Taka pierwsza próba wymalowania kamo... oczywiście na kartonie. Wydaje mi się że jak już to w niektórych miejscach powinny być nieco bardziej ściśnięte. Jakie opinie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Brąz pozalewany, prawdopodobnie za wolno przesuwałeś aero. Zielony trochę za bardzo rozbryzgany. Musisz jeszcze potrenować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Czyli na razie te same wrażenia co u mnie... dlatego też trenuje na kartonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Za duży przykurz. A karton to matowa strona czy ta gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2011 Za duży przykurz.A karton to matowa strona czy ta gładka. Tak jak Krzysiek pisał co do zielonego i brązowego... a karton to ta matowa strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Zostaw w WO nie baw na razie w kamo ,chłopaki dobrze radzą. Daj fotkę tych swoich wężyków ale w skali 1:1 bo to co dałeś jest w bardzo dużym powiekrzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 To ćwicz na tej gładkiej bo ta matowa to wpija farbę. Na modelu wyglądało by to jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 Najlepiej na kawałku plastiku. Jakimkolwiek, kubeł na śmieci czy coś w tym stylu. Pokombinuj z gęstością farby, ciśnieniem. Ale na Jadze na razie nie próbuj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 poeksperymentuj z odległością do malowanego obiektu, ilością podawanej farby i szybkością przesuwania aerka. to przychodzi z czasem ale ćwiczenia znakomicie to przyspieszaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 widać że jest lepiej niż na kingu ale też miejscami widać że za dużo farby idzie w jedno miejsce i robi sie już ulepa:P lepiej pomału otwierać dopływ farby i zrobić za pierwszym razem transparentny wężyk, który poźniej można poprawić niż w drugą stronę. Wiadomo że nic od razu nie przychodzi ale idzie w dobra strone ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 To ćwicz na tej gładkiej bo ta matowa to wpija farbę.Na modelu wyglądało by to jeszcze gorzej. Popieram w całej rozciągłości. Na powierzchni plastikowej będzie o wiele gorzej i trudniej cokolwiek Ci zdziałać. Radzę małymi krokami do przodu. tzn Jednokolorowe kamo jest najlepszym wyjściem na tym etapie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Czekam na wyrok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Zielony całkiem nieźle, ale brąz to pozalewałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Brąz pozalewany, prawdopodobnie za wolno przesuwałeś aero. Zielony trochę za bardzo rozbryzgany. Musisz jeszcze potrenować. Mniej więcej to samo co poprzednio ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 z oryginalnym kamo ma to nie wiele wspólnego ale wygląda OK ,myslę,że inne techniki brudzingowo łoszowo filtrowe poprawia odbiór tego malowania /zakręciłem trochę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 ...mówiłem, żebyś kupił blutacka, zielony ma odkurz a brąz zalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Witam. Kamo nie jest złe. Widać, że się z nim chyba trochę spieszyłeś, bo gdzieniegdzie widać, że dałeś da dużo farby, ale to wszystko zniknie pod filtrami, washem, zaciekami i brudzingiem . Ogólnie wygląda to dobrze. Czekam na dalsze prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi