Bartosz69 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Witam na moim pierwszym warsztacie, na którym postanowiłem zmierzyć sie z legendą polskiego modelarstwa z lat mojej młodości jakim był Jak-1. Mam tylko jedno pytanie jak dodać zdjęcie ? Dodaje link do strony a chciałbym dodać zdjecie-prosze o podpowiedź. In box : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8ea77c96035cecb3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Mam tylko jedno pytanie jak dodać zdjęcie ? Dodaje link do strony a chciałbym dodać zdjecie-prosze o podpowiedź. Podpowiedz jest na forum, daleko nawet nie trzeba szukać viewtopic.php?f=104&t=7808&hilit=umieszczanie+zdj%C4%99%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Z uwagą będę Jaczka śledził. Zwłaszcza, że kolega planuje OPEN. Pole do popisu szerokie. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Mam zamiar wykonać model Jaka-1 w malowaniu zimowym pilotowanym przez majora Szynkarienkę.Zakres prac w pierwszej kolejności będzie obejmował zmianę linii podziału blach,korektę poszycia kadłuba,gdyż Jak-1 różni się od Jaka-1m,wykonanie wyposażenie wnętrza kabiny od podstaw. in box i pierwsze cięcia created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com Edytowane 5 Grudnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Jeśli link do zdjęcia ma już "[ img ] [ / img ]" to nie trzeba tego wpisywać po raz 2. Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Kuba9575 oraz Moses dziekuję za porady-dopiero stawiam pierwsze kroki na forum ale zaczynam szybko łapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Czekałem na ten model - powodzenia - usunołem ten błędnie załozony temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 Dzisiaj miałem troszkę czasu na podłubaniu przy moim Jak-u,zdjęcia z wukonanych prac zrobię jutro i wrzucę na forum, a na razie pokarzę ,na znanym juz zdjęciu co robiłem Oczywiscie na kadłubie popracowałem nad wyryciem linii podziału blach wokół silnika i obok kabiny pilota. tombie01 dzięki za pomoc przy pracy na warsztatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Wyniki mojej pracy: Wywiercone końce rur Początek rycia linii w pokrywach inspekcyjnych Wykonane nitowanie i otwory włazów Narazie tyle zdjęć,jutro kolejny dzień pracy nad Jaczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Cholera niezła robota. Nie mogę doczekać się efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Bartoszu. Zdradź mi, z jakich planów korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 fiedotow korzystam z Monografii lotniczych AJ-Pressu nr 46 Jak-1,Jak-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Mam. Ale wydaje mi się, że Luranca są dokładniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Zapowiada się świetny Jaczek! W Open konkurencja coraz większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Najlepsze plany Jaka-1 widziałem w starym Modelist+Konstruktor, ale to w skali 1/48. Wydaje mi się, że większość (jeśli nie wszystkie) inne plany są pochodną tych rysunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Kolegom działającym w kategorii OPEN co do Jaka-1 można też polecić bardzo dobre plany ze strony www.airwar.ru oraz pomocniczo przynajmniej niektóre z rysunków ze stareńskiego wydania Klub 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Dzisiaj ruszyły prace na wnętrzem kabiny i komory podwozia.Jutro wieczorem kliknę parę fotek i zaprezentuję na forum rezultaty moich zmagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 jak robisz nity w tej skali? masz lepsze zdjęcie centropłata od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Lipstein,zdjęcie centropłata mogę zrobić jeszcze raz,a nity zrobione nitowadłem własnej produkcji.Wieczorkiem dodam zdjęcia-może się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Dodaję zdjęcie spodu i mojego nitowadła,choć zdarzył mi się modelik który ponitowałem cały ręcznie i jeszcze początki z waloryzacji wnętrza kabiny-narazie zdjęcie początku wzbogacania boczków Dalsze prace dopiero po niedzieli pozdrawiam wszystkich i czekam na wszelakie cenne uwagi dotyczące modelu i wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Ładnie Jaczek idzie. A póki kadłub nie zamknięty można rozważyć zmianę fragmentów kratownicy na okrągłe? Taki mały apel i prośba Jakowego amatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konzo Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Ładnie idzie powodzenia:D P.S Ta maszynka kupna (jesli tak to moglbym prosic o link do sklepu) czy robiona samemu (tez prosilbym o materiały potrzebne) bo takto moje modele takie plaskie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 konzo nitowadło własnej roboty z dwóch blaszek aluminiowych,kółko wyciągnięte ze starego zegarka,a ząbki spiłowane do szpica.Wszystko skręcone z wyczuciem,tak żeby zębatka kręciła się delikatnie.Ale można kupić gotowe w sklepach modelarskich np. firmy Trumpeter - Hobby Rivet Maker,cena ok.20 zł. Dzisiaj poprawiłem kratownicę, biorąc pod uwagę sugestie Mikolaj75,z płaskiego na przekrój okrągły.Powoli kompletuje wnetrze kokpitu tj. fotel,tablicę zegarów,boczne panele z dźwigniami i pokrętłami, orczyk,drążek sterowy.Jak wszystkie elementy skompletuję to kliknę parę fotek przed złożeniem kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 Wnętrze kabiny poprawione-kratownica o przkroju okrągłym jeszcze przez położeniem koloru tutaj dodatki wnętrza - siedzenie i oparcie,orczyk i tablica przyrządów z bocznymi panelami sterującymi(jeszcze nie rozcięta) Jutro nanoszę na wszystko podkład a potem kolor wnętrza - stalowy Tablicę zegarów rozetnę i pomaluję-będzie czarna.Postaram się poracować nad zegarami,może uda mi coś sensownego zmajstrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Widzę, że muszę podgonić prace z Jaczkiem. Nie mam ostatnio zbyt wiele wolnych przerw między zajęciami a i na modelarni robię z dzieciarnią elementy scenografii i kostiumów na Jasełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi