ups Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2012 Super .Ale czy na tylnych błotnikach od spodu nie powinny być przyklejone blachy foto? Z tego co widzę teraz masz tam dziurę. Jak to teraz przykleisz? Niestety producent nie dał akurat tej części jako blaszki , dał za to część z plastiku A jako ,że wszystko złożone na wtyk bez problemu to skleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Niewielki ale postep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Ładnie Ci te blachy wychodzą.Będziesz reflektory przerabiał (wiercił i zalewał still water)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Nie brałem tego pod uwagę ale sprawa jest jak najbardziej do przemyślenia , no chyba ,że kupię te soczewki od AK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Masz jakieś namiary na te soczewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Np. te z linka http://www.jadarhobby.pl/ak-interactive-ak209-white-23mm-light-lenses-p-26131.html?manufacturers_id=355 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Powoli zbliżam się do końca składania. Na zdjęciach wyszły oczywiście moje niedopatrzenia jak nieusunięte szwy na narzędziach, do szlifu jest też wieża. W kilku miejscach na płycie poziomej wieżyczki zgodnie z istrukcją należało zaszpachlować fabrycznie zrobine śruby, wczoraj zauważyłem ,że moje szpachlowanie mimo wszystko było niedostateczne więc zagłebienia pokryłem kropelkami ca , ktorę będzie robiło za pseudo-szpachlę i dziś to na równo zeszlifuję. Dorabiałem też spawy gdzieniegdzie, z różnym skutkiem :-/ . Antena też do zamontowania jeszcze. Kilka poglądowych fotek . Mam też pytanie co do malowania . Pojazd chciałem robić w malowaniu z kampanii polskiej, instrukcja podaje malowanie 2barwne. Field-gray i brown ma ktoś może plansze jakąś kolorową z tego typu maskowaniem jakiegoś czołdżka, jak ten brązowy ma wyglądać??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Tutaj masz schemat dla czołgu Neubaufahrzeug, wprawdzie to nie to samo, ale daje jakieś pojęcie. Może ktoś znajdzie schemat dla Pz.III, choć jak wskazuje ten artykuł, ten kamuflarz mógł być już wówczas niestosowany, choć jak twierdzą niektórzy, pewnie jeszcze jakieś egzemplarze zostały... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Ładnie go poskładałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Dzięki. Tak właśni mi się zdawało , że to nie jest czysty brąz a takie coś nie wiadomo co. Poszukam jeszcze na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Po licznych perturbacjach z modelikiem miałem go przez dłuższy moment dosyć. Ale jakoś mnie znowu wena naszła także , psiknąłem czarny podkład od vallejo (oczywiście nie ten z puszki, a do aero) i dzisiaj poleciałem z bazą. Jakoś tam pomieszałem field gray z german gray i białą i takie coś wyszło. W sumie w realu ciemniejszy ten kolor jest. Następnie w planie cieniowanie , bo w moim wydaniu CM to raczej nie przypomina nigdy, a potem dołożę brązowe plamy zgodnie z instrukcją. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 No i fajnie że wróciłeś do tematu. Ciekawi mnie jak ci to cieniowanie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Wybaczcie , że post pod postem ale tak jakoś wyszło. Cieniowanie- w sumie nazwa pasuje , bo cienko mi na wieży wyszło i oczywiście zapluć farbą musiał aero w najmniej odpowiednim miejscu. Całe szczęście , że łatki brązowe będę jeszcze nanosił to ukryje tego nieszczęsnego kleksa. Foty: Wyciągne detale teraz , następnie chcę plamki kamuflażu na lakier do włosów położyć i podrapać troszkę brązowe łatki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Witam! No i czad i wymiatanie! Pomalowany świetnie! Teraz przemaluj pędzlem wystające elementy, zawiasy itp i będzie super! Kapitalnie pomalowany model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Witam. Detale powyciągane , niestety dziś praca. Także fotki dopiero jutro. Cieszę się , że się podoba. Generalnie strasznie się bałem tego cieniowania , a i rączka przy maskowaniu karteczką drżała jak osika. Teraz tak jak pisałem : lakier do włosów i brązowe plamy, które delikatnie potem podrapiemy. Pozdrawiam serdecznie btw Panie Marioba , gdzie fotki z Twojej modulacji?! Akryle już na pewno wyschły , a strasznie ciekaw jestem jakie cuda tym razem zmalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Jest ładnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Bardzo ładna modulacja. Czekamy na dalsze postępy z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Lubie modulacje bez maskowania, jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Progres minimum. Delikatnie detale rozjaśniłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Niestety plamy kamo malowane metodą na lakier do włosów w moim wykonaniu nie spełniły oczekewiań Będę retuszował plamy. Cóż szału nie ma Poległem na kamo niestety. Powalcze jeszcze filtrami i olejami, zobaczymy co wyjdzie. No to poszedł filtr , gotowiec miga warm gray. Muszę powiedzieć ,że wygląda to nawet fajnie w rzeczywistości, nie wiem czy zdjęcia oddadzą właściwą barwę. Wybaczcie , że wieża trochę krzywo włożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 No poległeś niestety, do tej pory było pięknie. Teraz wygląda to troche dziwnie, raz że sam kolor tego "brązu" taki troche dziwny a dwa że albo ciśnienie nie takie albo konsystencja farby bo troche się miejscami plamy rozlały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Nic to. Będę ratował jak potrafię. Kalki na razie położyłem. Siadły bardzo ładnie. Nie używałem sido , ani innego lakieru wcześniej pod kalkomanie. Co do plam, to tu olejami jeszcze powalczę na pewno. Także ostatniego słowa nie powiedziałem jeszcze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Ja tam myślę, ze będzie dobrze. Sam pamiętam jak mi na Pz.kpw.II kanale wyszedł a filtrami się go udało wyciągnąć. Mi się podoba - bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Dobry wash i filtry powinny pomóc. Ale zastanawia mnie, co nie tak zrobiłeś z tymi brązowymi plamami? Może za duże ciśnienie dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 W sumie sam nie wiem. Konsystencję farby miałem jak zawsze czyli mleczko, ciśnienie 1,5 i niestety poleciały kropelki przy odpuszczeniu palca ze spustu. Chciałem to ratować zamalowaniem ale znowu mi chlusło grubszym strumieniem w kilku miejscach. Więc pomyślałem , że sprawdzę patyczkiem o co biega i wydobyłem ze zbiorniczka gluta gestej farby który chyba przytykał ujście ze zbiorniczka na dyszę. Nie wiem gdzie popełniłem błąd mieszałem jak zawsze , proporcje jak zawsze, a mimo to sie @##$$$$ało. Żebym jeszcze malował byle jakimi farbami ale używam gunze. Może zestarzały się i jakoś dziwnie zareagowały , a może po prostu dałem ciała i źle wymieszałem już sam nie wiem. Generalnie zły jestem ale jeszcze powalczę ,chcę go skończyć ,a na zmywanie i zaczynanie od nowa nie mam czasu niestety. Może na końcu nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi