stroju Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Dziś trochę podłubałem drobnicy na wieży, peryskopy, drugi właz i jego osłony, no i karabinek, z legenda doszły osłony i celownik termowizyjny, zamontowałem też anteny zagłuszarki: Stosowne przewody oczywiście dojdą z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Nie mogę oczu oderwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Nie dziwię się. W końcu to made in China, assembled by Stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 No tak, wszystko ładnie, ale chyba na farbę Ci kasy zabrakło a tak poważnie, miałem okazję psuć ten model parę dni temu i jestem pod wrażeniem bo ten Donald (upolitycznimy) prezentuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Ekstraklasa jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Model piekny...czołg paskudny jak stodoła z dachówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Trochę znalazłem czasu na podłubanie, w końcu wstawiłem szybki (malowane pudełko po płycie), no i dokończyłem pancerz na wieży. Kolor piaskowy który jest wokół okienek nie ma nic wspólnego z końcowym, pomalowałem nim żeby pod ramkami nie przybijała żywica ani blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Dobrze poradził, ja też go użyłem, ale z dodatkiem mr metal primera (może być lakier bezbarwny ale metal primer gładziej zasycha) i kropeleczką ciemnoniebieskiego, mieszanka nakładana aerografem, dość rozcieńczona, tyle warstw aż będzie zadowalający kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Mr levelling thinner z gunze, używam go do gunze H i Tamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Kilka "przykurzonych" Abramsow z Iraku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Skromne postępy, dorobiłem browninga na stanowisku dowódcy, zamontowałem antenę i przykleiłem panele identyfikacyjne na bokach i tyle, dodatkowo premiera figurasa który stanie obok (mundur w UCP, już mnie mdli na samą myśl o malowaniu ale mam koncepcje), niestety tak długo mi się walał po szufladach że zgubiłem pistolet i mikrofon... pistolet wziąłem z trupkowego zestawu załogi strykerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Pięknie się prezentuje jeszcze przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Bardzo ładny. A z malowaniem to dopiero będzie rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Sesja trwa, i czego to ludzie nie zrobią żeby tylko się nie uczyć, ja na przykład poprzyklejałem zęby do gąsienic i pomalowałem figurkę, mundur w ucp, więc było szaleństwo, kolory na oko dobierałem zerkając na oryginalny mundur który kiedyś kupiłem, nawet dobrze wyszło. W swojej naturalnej wielkości wygląda prawie jak w pikselkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Niesamowita robota. Współczesna pancerka to nie moje klimaty, ale ten warsztat oglądam z przyjemnością, waloryzacje też robią wrażenie. Mógłbyś zdradzić, czy malowanie munduru to jakaś specjalna technika czy po prostu najmniejszy pędzel i cierpliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Pędzloza, tylko kolor bazowy naniesiony z aerografu, średnioszary, na to piaskowy i ciemnoszary, w takich strukturach z kreseczek, że niby pikselowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Świetny modelik figuras rewelacja jestem ciekaw efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Piękny model i figurka. Sesja musi być wyjątkowo ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 No ja pierdziu, ale źeś go kapitalnie wymalował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 ... yyyyyy albo dobra uznam że tego nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 na to piaskowy Ale w UCP nie ma piaskowego.Co fakt jest w UCP-D ale oporządzenie nie est robione w tym deseniu, nadal powinny być szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Mmmm, po raz drugi poddam w wątpliwość twoją uwagę w tym wątku Bo to się kłóci z tym co widzą moje oczy, w końcu piaskowy mi się nie uroił, choć kapelusz mam replikę i tu można by próbować na to zwalać pozorną niezgodność kolorów to jednak bluzę i naszywki mam oryginalne i tam piaskowy jest jak byk, w ogóle jak pierwszy raz zobaczyłem oryginalny mundur w ucp na żywo zdziwiło mnie że wpada bardziej w piaskowy niż szarość i co ciekawe na zdjęciach właśnie wychodzi bardziej szary niż jest w rzeczywistości. Z resztą to zależy od partii, no i materiału z jakiego jest wykonany. A co do ucp i ucp-d, tu jest porównanie dobre: http://i45.servimg.com/u/f45/13/65/76/13/00110.jpg Jak widać akurat ten piaskowy o którym jak mówiłem jest wspólny dla obu. http://blogcenzurowanyantona.blox.pl/resource/medivac01.jpg I tu jeszcze na tym dramatycznym ujęciu, jest i zwykły i D, i to jest Afganistan, czyli tam gdzie będzie sie lokować moja praca, jak widać mało tu jestszarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Edytowane 20 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Zmień proszę linkowanie tego zdjęcia, bo przez nie wyświetla mi ten upierdliwy komunikat. A Abrams wygląda super Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 One more time... Wszystko zależy od serii produkcyjnej oraz poziomu zabrudzenia munduru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi