Skocz do zawartości

Sd.Kfz 251 C/D Holzgas - 1/72 - scratch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja wybieram trzecie i dołóż jeszcze tego rowerzystę jak na drugim. Będzie ok bo gościu który ciągnie wózek ma podniesionią głowę jakby patrzył czy przypadkiem w nich nie wjedzie.

Napisano

Będzie to wyglądać mniej więcej tak:

pod17aaaaaaaaaa.jpg

Napisano
Zrób fotę z poziomu ulicy z ustawienia no.3.

Mówisz i masz

pod22.jpg

Ja wybieram trzecie i dołóż jeszcze tego rowerzystę jak na drugim. Będzie ok bo gościu który ciągnie wózek ma podniesionią głowę jakby patrzył czy przypadkiem w nich nie wjedzie.

Pierwotnie tak miało być, ale niestety robi się strasznie ciasno - pojazd całkowicie ginie w tej piechocie

pod21.jpg

Napisano

Z rowerzystą fajnie ale za tłoczno jak dla mnie.

Napisano
Będzie to wyglądać mniej więcej tak:

pod17aaaaaaaaaa.jpg

jak dla mnie wersja simpl`a jest najlepsza dużo się na niej dzieje oddaje pewne realia wojny

Napisano

Mi się podoba ten wózeczek. Zostaw go a jeśli za ciasno to odstaw rowerzystę do poczekalni.

Napisano

Dziękuję wszystkim za opinie. Widzę, że zdania są podzielone jak w polskim sejmie

Większość jednak się skłania do babci z wózkiem i tak zostanie.

Moje zdanie jest podobne. Rowerzysta byłby za blisko sd-ka, a dorzucając do niego jeszcze wózek to już istny tłok.

Pozdrawiam

Napisano

Powoli, ale nieuchronnie zbliżamy się do końca projektu.

Środek chaty z lokatorem w zasadzie gotowy w stu procentach

pod23.jpg

Przechadzający się cywile chyba też

pod25.jpg

Reszta niemiaszków i babcia czeka na olej

pod24.jpg

A tu główny bohater (jeszcze na sucho postawiony)

pod26.jpg

Tak więc następna aktualizacja będzie chyba już zaproszeniem do galerii i na poważnie zajmę się projektem "famo", który ostatnio trochę odpuściłem.

Napisano

Jesteś przykładem, że w skali 1:72 można tworzyć cuda . W 35 bym tego nie zrobił a tu takie coś .

Napisano

No to chyba już koniec. Galerię postaram się zrobić jutro. Hmmmm ... może zaświeci mi słoneczko i wyjdą jakie takie zdjęcia

Póki co wstawiam fotki "poglądowe" żebyście mieli szansę podpowiedzieć co ewentualnie jeszcze poprawić. "Obce" oko inaczej widzi i wychwyci babole, które niewąpliwie są, ale ja ich już po prostu nie umiem dostrzec

pod27.jpg

pod28.jpg

Napisano

Dla mnie spoko. Czekam na galerię aby się wpisać. Jedynie poprosiłbym o inny kolor tła - to niebieskie jakoś dziwnie wygląda.

Napisano

Na wstępie chciałem podziękować wszystkim którzy swoją wiedzą i umiejętnościami przyczynili się do stworzenia tego projektu. Oczywiście dziękuję również za wytrwałość tym, którzy wiernie śledzili warsztat. Jednym i drugim niewątpliwie należy się duże ...

Zapraszam do galerii. Na zachętę macie trochę nieudolny fotomontaż ( lepszego nie udało mi się zrobić, bo nie mogłem złapać odpowiedniej perspektywy), a galeria jest TUTAJ

g14.jpg