Obalacz panzermitów Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Hmm, skrobnij do temira, swego czasu mu oddałem swojego i, z tego co pamiętam, to nie zamierzał się za niego brać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Grudnia 2012 Share Napisano 13 Grudnia 2012 Pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 skala72 - no wielkie dzieki! A temir 2 niestety nie miał gąsienic dla mnie, także szukam dalej - gorąca prośba, gdyby ktoś miał pasujące gąsienice, bardzo proszę o kontakt - z góry dziękuję i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Witam! No i znów półtora roku minęło... Ale tym razem jest lepiej - mam fototrawione gąsienice mojego projektu!!! Na razie zmontowałem jedną - wygląda to tak: I jak tam Wasze opinie, koledzy? Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Wygląda zacnie. Gąski super może masz możliwość zrobienia takich dla mnie do Acemowskiej striely? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Focus - a w MT-LB są takie same gąsienice jak w PT-76? Jeżeli tak, to miałbym coś dla Ciebie - pisz do mnie na PW. A ja dziękuję za komentarz i za miłe słowa - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Czekam na kontynuację zacny projekcik . Czeka mnie podobny przeszczep, tylko że z PT-76, a drugi gotowy stoi bez gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Piękne gąski - czy nie miałbyś pary do odstąpienia za kasę lub na wymianę? Daj info proszę na priv... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Pogratulować pomysłowości i wykonania. Dużo lepszy patent niż słabe plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Łukasz, Michał, Krzysiek - bardzo dziękuję za komentarze i za Wasze miłe słowa. Miejmy nadzieję, ze teraz szybko się uda drugą stronę zrobić. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Witam ponownie! Tym razem, na przykładzie drugiej gąsienicy chciałem pokazać, jak to budowałem. Zacząłem od wycięcia długiej części: Od razu trzeba zwrócić uwagę na kierunek, w którym zakładamy gąsienice, żeby nie były założone "tyłem do przodu". Zewnętrzne części gąsienicy zaginam do wewnątrz wzdłuż podtrawienia, korzystając z dwóch linijek: Po zagięciu część wygląda tak: Teraz wycinam długą część z ząbkami gąsienicy. Odciąłem od niej dwa ogniwa, żeby po sklejeniu z częścią z poprzedniego obrazka utworzył się "zakład". Do zaginania warto użyć odpowiednio dobranej listewki, trochę węższej niż sama część po zagięciu. W moim przypadku idealna okazała się być na szerokość plastikowa suwmiarka: Zagiętą część przyklejam do części zewnętrznej z zakładem po jednym ogniwie z każdej strony. Do klejenia używam cyjanoakrylu/Super Glue. Ważne jest to, żeby zwilżyć rozpuszczalnikiem nitro obie klejone powierzchnie przed nałożeniem kleju. Wtedy CA lepiej trzyma i szybciej wiąże. Do każdego "zakładu" przyklejam krótki odcinek wewnętrznej części i to zakładam na koła modelu: Przygotowując analogicznie jak na początku średni odcinek gąsienicy również tworzę "zakład" i po zagięciu przyklejam go do części owijającej przednie koło: Drugą "średnią" część docinam na długość i uwzględniając "zakłady" na klejenie zamykam obwód gąsienicy. Pojedynczymi ogniwami uzupełniam zewnętrzną część gąsienicy na kole napedowym: I tak samo na kole napinającym: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Normalnie wzór konspekt instrukcja. Serce rośnie patrząc na te gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Cześć! Wielkie dzięki za komentarz. No w sumie to było pomyślane trochę jako instrukcja - jakby ktoś chciał, to został mi jeszcze jeden komplet takich gąsienic. Chętnych proszę o kontakt na PW. Pozdrawiam i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Rany boskie, iście jubilerska dłubanina...a efekt przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Nie wyświetla mi się SBS z budowy gąsienic !! A szkoda . Gotowa wygląda wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Świetny pomysł i realizacja. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 LordDisneyland - no bardzo dziękuję! spiton - spróbuj jeszcze raz, ja z kilku komputerów próbowałem i było OK Krzysiek - dziękuję serdecznie! Rafał - też dziękuję! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Dzięki za gęsi wyglądają rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi