bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 G asienice wyglądają na założone na stałe. Możesz zatem przy malowaniu zawieszenia zrobić zdjęcia kolejnych etapów? Zawsze mnie ciekawiło jak to malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Stycznia 2012 Share Napisano 25 Stycznia 2012 No powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: G asienice wyglądają na założone na stałe. Dokładnie tak . Możesz zatem przy malowaniu zawieszenia zrobić zdjęcia kolejnych etapów? Zawsze mnie ciekawiło jak to malować. Ciężko mówić o etapach – robię to za jednym zamachem . Po psiknięciu na kolor podstawowy idzie w ruch pędzelek i to w zasadzie wszystko . A teraz kolejna odsłona dramatu: Kolor podstawowy to akryl Tamiji XF-51 „Khaki Drab” a barwy uzupełniające to różne Vallejo. Na to Sidolux który sprawił że model pociemniał , no i kalki z zestawu UMa – trochę sztywne ale Microsol dał im radę . C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Ładnie, czekam na dalsze zabiegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 model zawsze ciemnieje po sido jak pewnie wiesz doskonale, ale na etapie matowienia powinien wrócić do kolorów wyjściowych. a jak nie to mozna go przetrzeć, polecam zestawy do makijażu Tamiya - nawet zciemnego modelu da się sporo wyciągnąć wcierając te specyfiki. tak czy siak jeden z ciekawszysch projektów nam serwujesz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Tamiya XF-51 to stosunkowo ciemna farbka, trochę za ciemna na bazę moim zdaniem, chyba że pod zimowy kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Tamiya XF-51 to stosunkowo ciemna farbka, trochę za ciemna na bazę moim zdaniem, chyba że pod zimowy kamuflaż. To prawda , niemniej przy odrobinie samozaparcia można co nie co wycisnąć . A teraz kolejna odsłona dramatu czyli syf po raz pierwszy: C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 model bardzo ciekawy z technicznego punktu widzenia. Ja osobiście zróżnicował bym mu kolor bo jakoś tak monotonnie wygląda ten olive drab wszędzie w tym samym odcieniu no i dodał bym odpryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Coraz lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Zaczyna mi się podobać. Trał będziesz wycierał metalizerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Witam! Trał będziesz wycierał metalizerem? Już jest. W zblizeniu tak to się prezentuje: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Bardzo fajnie prezentuje się na zbliżeniach. Nawet kolor bazowy wydaje się być odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Lutego 2012 Autor Share Napisano 17 Lutego 2012 Witam! W kolejnej odsłonie dramatu do zabawy dołącza załoga C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Wygląda imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Super wygląda, zresztą jak wszystkie Twoje prace bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Wygląda imponująco. Super wygląda, zresztą jak wszystkie Twoje prace bardzo mi się podoba. Bardzo mnie cieszy że model się podoba . A w kolejnej odsłonie dramatu tym razem pojawia się bajzel na pace: ...oraz rozpoczęły się wstępne gry i zabawy terenowe : W założeniu docelowo ma to wyglądać tak: C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Podstaweczka powala...monster tyż. Zęby smoka to gotowiec czy ''samzrobiłem''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Witam! Zęby smoka to gotowiec czy ''samzrobiłem''? To drugie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Temir akbar! (po raz pierwszy) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Wszystko fajnie i pięknie, rewelacja. Mam jednak kilka ale: - brak śladów po trale. - brak śniegu na trawce i zaporach jkw. zębach. - brak błotka na trale i gąskach. Wiem jak to jest, samemu czasami uciekają takie detale, ale za dużo roboty wsadziłeś w ten model i w tą makietkę, aby puścić ją bez poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 @up, przecież jest dodatek c.d.n. A model jak i podstawka wyglądają super. Czekam na efekty końcowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Pięknie Ci to wychodzi. Jestem pod wrażeniem twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras45 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Gratuluję pięknego Sherman'a mam takie pytanie. Czy zamierzasz przetrzeć metalizerem uzębienie kół zębatych, zarówno czołgu jak i przekładni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi