Skocz do zawartości

TBF-1C AVENGER ITALERI 1:48

GIUSEPPE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Trochę czasu mi zeszło z tą galerią, jakoś nie umiałem się zabrać za zrobienie zdjęć.

Model sklejało się całkiem przyjemnie, pierwszy raz cieniowałem suchymi pastelami. Na samym końcu zrobiłem z igieł do strzykawek lufy karabinów w skrzydłach, te dziury wydawały mi się jakieś takie puste.

Efekty moich wypocin osądzicie sami.

Zapraszam do galerii.

75233925.jpg

przyklad01.jpg

p1150201.jpg

p1150202.jpg

p1150210.jpg

p1150211.jpg

p1150212w.jpg

p1150226v.jpg

p1150227.jpg

p1150235.jpg

[imghttp://img207.imageshack.us/img207/6015/p1150237h.jpg][/img]

p1150239.jpg

p1150240x.jpg

p1150242n.jpg

p1150251.jpg

Doprawdy pięknie wykonany Avenger. Gęba się cieszy już przy pierwszym zdjęciu. Bardzo mi się podoba.

Jedyne wyłapane przeze mnie niedoskonałości to:

1. Lekko niedolegający do kadłuba wiatrochron

2. Trochę za mocne obicia lakieru na śmigle

3. Nieco zbyt regularne i podobne do siebie wycieki w okolicach osłony silnika.

Poza tym miód malina

Gratuluję i czekam na kolejne Twoje prace.

Pozdrawiam

Kornik

MIlusi samolocik, bardzo ładnie zrobiony. Pierwsza seria fotek mniamniuśna. Staraj się unikać niebieskiego tła przy fotkach, bo wybija się na pierwszy plan. Generalnie, to nie jest dobry kolor na podkład do fotografowania.

A model fajniusi.

Dwa moje czekają na lepsze czasy...

Pozdrawiam

Podobają mi się niektóre efekty eksploatacyjne - szczególnie brudy wokół skrzydłowych wlewów. Nie podoba mi się schematyczne podejście do zaciemniania linii i niektóre srebrne odpryski (zwłaszcza śmigło). Solidny model, którego odbiór trochę psuje sieć przesadnie uwydatnionych kolorem podziałów technologicznych. Ten konkrety samolot miał też prawdopodobnie nieco inny - nietypowy kamuflaż. Prawie całe boki były białe, a szary na kadłubie nie łączył się z szarym na skrzydłach - taką interpretację podaje przynajmniej Osprey w "Combat Aircraft 16" - zdjęcie jest dość słabej jakości. Ogólnie się podoba.

Witam.

Dziękuje wszystkim za opinie. Ciesze się że model się spodobał.

Linki antenowe faktycznie zrobiłem za grube, a zdjęcie jeszcze to uwydatniają. To że maszt antenowy jest wygięty zauważyłem dopiero kiedy napisał o tym Banny.

Otarcia na śmigle rysowałem srebrną kredką (chciałem ułatwić sobie robotę), no i się zemściło.

Jeszcze raz wszystkim dziękuje.