Jump to content

F-4 EJ Kai "Black Panther" 1/72 Hasegawa

Observer
 Share

Recommended Posts

1_a342579077880ef17e0065656dc210fd.jpg

Nie wszystko wyszło mi tak jak chciałem, ale generalnie jestem zadowolony z tego modelu, który nie ukrywam, wcale nie był dla mnie spacerkiem. Waloryzacja: Eduard, Hobbydecal, Wolfpack.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

Pozdrawiam.

105 wyświetleń tematu i żadnego komentarza? Pewnie wszystkich zatkało ;) Śledziłem wątek warsztatowy i powiem tyle - szacun. Kawał roboty z przeróbkami, za wnetrze kokpitu zwłacza. Robota z kalkoamniami naprawdę świetna, raz, że siadły jak nalezy a druga sprawa te napisy eksploatacyjne, wygląda to świetnie. Podzielam Twoją opinię co do uszczelek przy oszkleniu, wiem jak to drażni, gdy na koniec roboty nad modelem coś nie wyjdzie, ale i tak nie ma co narzekać. MOdel wygląda naprawdę świetnie.

Rzeczywiście jedyne do czego można sie przyczepić to te nieszczęsne uszczelki... Chociaż z dalsza nie kłują w oczy. Reszta - elegancko. Bradzo ładny kokpit i fajnie moim zdaniem wykonanie przebarwienia blach w rejonie dysz.

Tylko co cie podkusiło żeby do 1/72 wracać?

Co następne?

Ehh Frosty wiesz jak to jest... Trochę mi nie wyszła duża zjawa i stwierdziłem, że trzeba się jeszcze trochę pouczyć na maluchach. Jeszcze może ze 3 modele i spróbuję przeskoczyć na większe, tym bardziej, że mam ciekawą kolejkę bydlaków.

Jeśli tylko będę miał czas na modelowanie to następny będzie Hornet C 1/72, którego będę chciał zrobić z większym wypasem, a potem coś bardziej wschodniego by się przydało.

Pozdrawiam

W warsztacie wyraziłem swoją opinię, którą podtrzymuję. Bardzo łany, w efektownym malowaniu model.

Widzę eksperymenty w aranżacji zdjęć, ciekawa podstawka.

Jak sam stwierdziłeś jest parę rzeczy, które można by zrobić lepiej, ale to jest w każdym modelu.

Podsumowując, - 1:48 był, 1:72 jest, doświadczenia zdobyte, to czas na.....1:32?

Podzielam zdanie przedmówców, model super wykonany! Kiedy spojrzałem na pierwsze zdjęcia, to byłem przekonany, że na początku pokazujesz oryginalna maszynę, a dalej dopiero fotki modelu. Minęła chwila, zanim się ocknąłem i zrozumiałem, że to wszystko ten sam model Naprawdę, tylko pozazdrościć takiego samolotu w kolekcji

Podobał się też w Bytomiu.

Miałem przyjemność oceniać Twój model jako sędzia. Wzbudzał ogólny podziw i "otarł się" o wyróżnienie. Nikt nie zauważył tego co najbardziej niekorzystnie wypada przy wszystkich świetnych niuansach tej miniatury. Sloty. Nie udało Ci się zapanować nad materiałem w tej kwestii. Sloty są wykrzywione, i naklejone na krawędź skrzydła w sposób, który przeczy ich istocie, czyli bez szczeliny pomiędzy tym elementem a skrzydłem. Przy oglądzie na żywo, te elementy wyglądały jak od innego modelu.

Mam też nieco zastrzeżeń do koloru dysz silników. Wydaje się za jasny.

Ale generalnie, to bardzo ładny model, z wieloma smaczkami zrobionymi samodzielnie, który może być przykładem dla wielu modelarzy.

Grzegorz już mnie oświecił w Bytomiu jeśli chodzi o sloty. W sumie to strzeliłem sobie trochę samobója, bo mogłem je sobie odpuścić i wtedy i pracy mniej i może model byłby lepiej odebrany. Ale chciałem żeby model był jak najbardziej ciekawy. Będzie lekcja na przyszłość, że w kolejnym modelu trzeba przy tym elemencie spędzić więcej roboczogodzin. Fajnie było powalczyć w tak zacnym gronie na tym Festiwalu.

Edited by Guest

Świetne wykonanie! Bardzo mi się podoba. Chciałbym jednak zapytać czy F-4 miały nie zamknięte kesony? Chodzi mi o ten otwór przy slocie. Widać to najlepiej na zdjeciu nr 13.

• 1 month later...