bazylms Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Tnąc koszty wybrałbym opcje 3. Ale jak ci na kasie nie zależy to wtedy, zakup działa i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 Zdecydowanie 1 Ewidentnie widać że skopane są wymiary w CMK i bazowanie na tym "czymś" niweluje cały nakład pracy włożony do tej pory... pewnie jakbyś nie kupił lufy to by przeszło a tak...buba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 ... pewnie jakbyś nie kupił lufy to by przeszło a tak...buba. Taa ... tak to jest jak mi się nie chciało żywicznej prostować i rozgrzebałem kolejnego Flaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Trzecia opcja da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Widzę, że zdania są podzielone - 2:2 hmmm... Co prawda Rockefellerem nie jestem, ale po sklejeniu Flaka zdecydowanie wybrałem wersję nr 1 czyli zakup dodatkowego modelu i uważam, że "Słuszną linię ma nasza partia...." (Miś). Oczywiście klejąc rzeczone działo zrobiłem odpowiednią przymiarkę do Famo i pasuje bez zarzutu. Pooglądałem też inboxy dostępnych na rynku modeli i opcja jest tylko jedna - Revell 03210 czyli Sd.Kfz.7 & 8,8 cm Flak 37 (te same wypraski co sklejony model). No cóż kolejny transporter będzie na stanie chyba, że ktoś ma na niego ochotę w rozsądnej cenie. Trzecia opcja da radę. Andrzeju, na żywicę mam też pomysł gdzie prawdopodobnie znikną błędy (oczywiście m.in. nie będę wymieniał lufy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Powoli do przodu. Przerobiona pierwsza łapa. A po przymiarce wygląda tak cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Niesamowite, wygląda jak 1/35. Chciałbym kiedyś dojść do takiego poziomu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Wstępna przymiarka nowego działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 Pojawiło się kilka nowych elementów - wklejona platforma działa ( model od spodu jest już gotowy), druga łapa, dorobiony brakuący fragment błotnika wycięty jeszcze na wstępie, wklejone osłony maski silnika, drabinka i drzwi. Z większych elementów zostało do wklejenia lewa burta i drabinka no i parę dupereli typu zawiasy, łańcuszki itp więc chyba powoli zbliżamy sie do końca tej dłubaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Wspaniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Elegancko. Czy te łapy to tylko w wersji z 88-ką były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Czy te łapy to tylko w wersji z 88-ką były? Z tego co wiem ten typ podpór był tylko w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 No i stało się. Po 5 latach i 22 dniach, co jest niewątpliwie swoistym rekordem na tym Forum, budowanie modelu skończone !!! Nadszedł czas na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 To za dwa lata będzie galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 To za dwa lata będzie galeria Dwa lata? Nie za szybko? Pośpiech nie jest dobrym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Marca 2017 oj tam oj tam czas tak zap... no szybko biegnie że Ja się do własnego wieku nie nadążam przyzwyczaić a co dopiero skończyć model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 oj tam oj tam czas tak zap... no szybko biegnie że Ja się do własnego wieku nie nadążam przyzwyczaić a co dopiero skończyć model U mnie podobnie, dlatego twierdzę, że dwa lata to na mój gust.... sprint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Witam Ja myślałem że wyzbywasz się modelarskich zapasów atu taka niespodzianka . Oczywiście nie śledzę na bieżąco forum i pewnie to moja wina że tylko sporadycznie człowiek ogląda tak skomplikowane i pracochłonne wykonania modeli jakie Ty serwujesz . Jestem pod wrażeniem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi