Skocz do zawartości

8,8 cm Flak 37 na Zgkw. Sd.Kfz.9 18t - 1/72 Revell+CMK

wosiek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator

Zdecydowanie 1

Ewidentnie widać że skopane są wymiary w CMK i bazowanie na tym "czymś" niweluje cały nakład pracy włożony do tej pory... pewnie jakbyś nie kupił lufy to by przeszło a tak...buba.

Greif napisał:
... pewnie jakbyś nie kupił lufy to by przeszło a tak...buba.

Taa ... tak to jest jak mi się nie chciało żywicznej prostować i rozgrzebałem kolejnego Flaka

Widzę, że zdania są podzielone - 2:2 hmmm...

Co prawda Rockefellerem nie jestem, ale po sklejeniu Flaka zdecydowanie wybrałem wersję nr 1 czyli zakup dodatkowego modelu i uważam, że "Słuszną linię ma nasza partia...." (Miś).

Oczywiście klejąc rzeczone działo zrobiłem odpowiednią przymiarkę do Famo i pasuje bez zarzutu. Pooglądałem też inboxy dostępnych na rynku modeli i opcja jest tylko jedna - Revell 03210 czyli Sd.Kfz.7 & 8,8 cm Flak 37 (te same wypraski co sklejony model). No cóż kolejny transporter będzie na stanie chyba, że ktoś ma na niego ochotę w rozsądnej cenie.

Andrzej_LK napisał:
Trzecia opcja da radę.

Andrzeju, na żywicę mam też pomysł gdzie prawdopodobnie znikną błędy (oczywiście m.in. nie będę wymieniał lufy )

• 4 weeks later...

Pojawiło się kilka nowych elementów - wklejona platforma działa ( model od spodu jest już gotowy), druga łapa, dorobiony brakuący fragment błotnika wycięty jeszcze na wstępie, wklejone osłony maski silnika, drabinka i drzwi. Z większych elementów zostało do wklejenia lewa burta i drabinka no i parę dupereli typu zawiasy, łańcuszki itp więc chyba powoli zbliżamy sie do końca tej dłubaniny.

Famo%20with%20flak%2088%2038_zpsz3nvjvuy.jpg

• 1 month later...

No i stało się. Po 5 latach i 22 dniach, co jest niewątpliwie swoistym rekordem na tym Forum, budowanie modelu skończone !!!

Famo%20with%20flak%2088%2041_zpsxyrrmfoe.jpg

Nadszedł czas na malowanie

Greif napisał:
oj tam oj tam czas tak zap... no szybko biegnie że Ja się do własnego wieku nie nadążam przyzwyczaić a co dopiero skończyć model

U mnie podobnie, dlatego twierdzę, że dwa lata to na mój gust.... sprint.

Witam

Ja myślałem że wyzbywasz się modelarskich zapasów atu taka niespodzianka . Oczywiście nie śledzę na bieżąco forum i pewnie to moja wina że tylko sporadycznie człowiek ogląda tak skomplikowane i pracochłonne wykonania modeli jakie Ty serwujesz . Jestem pod wrażeniem !!