Bushi Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Przedstawiam swoją dioramę w skali 1/72. Moja praca ma 23cm długości i około 16cm szerokości. Całośc czekała na finalizację około 3 lat. Poza lufami firmy RB nie ma żadnej firmowej waloryzacji, większość dodatkowych elementów modeli została wykonana samodzielnie. Poniżej fotografie w rozdzielczości 800px, na końcu są zdjęcia w rozdzielczości 1600px do poklikania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 ''Ruskie ido?'' .Fajna zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Bardzo ładne wykonanie, śnieg i lód na rzece też fajnie wyszedł. Gratulacje za cierpliwość na te 3 lata. Jednak według mnie cała scenka nie trzyma się, bo działek nie rozstawiano na mostach a pojazd prędzej by zjechał dzaiłko ma odrzut , a poza tym jakby samolot zniszczył samochód to trochę by zeszło na usuwaniu wraku. Ale co ja tam wiem nie jestem specem. Edytowane 22 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 przede wszystkim samolot chyba zniszczyłby most... ładna scenka, przyjemnie się ogląda i naprawdę ma klimat, super wyszła przyroda. jednak działko stałoby raczej na brzegu broniąc mostu - most jest zablokowany a w przypadku trafienia lotnik uzyskuje efekt dwa w jednym. brakuje też śladów ludzi na sniegu na moście. gratulacje za zakończenie tak czasochłonnego projektu. miłe uczucie postawić coś takiego na półkę, prawda? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Oj tam chłopaki, czepiacie się. Fakt jest taki, że gdyby zrobić to zgodnie rozsądkiem to ta dioramka musiałaby być jeszcze większa. A czasami modelarz jest ograniczony przestrzenią np. gablotki. Bardzo mi się podoba, a rzeka rewalka. Z czego robiłeś most? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Bardzo ładna scena.Bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Bardzo fajna diorama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 W sumie to składanie wszystkiego w całośc trwało trzy lata a samo klejenie modeli jakieś 4-5 dni. Po prostu most był do bitewniaków w które już nie gram, podstawka była zrobiona pod dioramę, która nie powstała, a modele kompletowałem sobie od jakiegoś czasu nie wiedząc co z nimi dokładnie zrobię. Jak zebrałem całośc to powstała ta dioramka. Teraz kilka wyjaśnień. Promo - pełne ślady butów na śniegu są - słabo je widać bo zdjęcia troszke się poprześwietlały - widać je najlepiej tam gdzie jest cień: Śladów nie ma tam gdzie śniegu jest mało - but by się nie odcisnął. Są jeszcze poziome pasy na powierzchni mostu - to też ślady po butch. Jak się biegnie po oblodzonej powierzchni to w miarę logicznie myśląca osoba nie będzie robić długich kroków albo skakać tylko stara się trzymać zawsze kontakt buta z podłożem. Jednym słowem szoruje przednią częścią buta po powierzchni - stąd tego typu ślady. Myślę, że żołnierze na moście biegli by w ten sposób ponieważ chcą uniknąć niekontrolowanego poślizgu a w następstwie bliskiego spotkania swoich twarzo-czaszek z kabiną opla lub inną twardą materią. Secundo - kto mówi, że z tego typu działka można strzelać tylko do samolotów? Jeśli kąt na to pozwala to można strzelać do celów naziemnych np do scout cara który pojawił się na pobliskim pagórku. Pytanie czy działko będzie w ogóle strzelać? Panowie na oplu może nie otwierają ale zamykają budę? Być może uciekając w popłochu zapomnieli zamknąć kipę, a czas na zamknięcie znaleźli dopiero na zatłoczonym (patrz motor z przodu) mostku? Może pojazd zmienia tylko pozycję strzelecką dlatego przejeżdza na drugą stroną rzeki - jako, że nie może ominąć innych pojazdów żołnierze zamykają budę... Rozumiem doskonale domysły co do sensu scenki. Jak pisał bazylms przestrzeń jest ograniczona - nie mogłem pokazać całego logicznego ciągu wydarzeń na tej przestrzeni. P.S Most to produkt italeri, stone bridge nr 6128. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Bardzo mi się podoba ta scenka. Może pojazd zmienia tylko pozycję strzelecką dlatego przejeżdza na drugą stroną rzeki - jako, że nie może ominąć innych pojazdów żołnierze zamykają budę... A nie szybciej by było przestawić motocykl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Wizualnie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 loskenstain ma racje! dodam tylko ze ogladanie tego to czysta przyjemnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Ladnie to wyglada.No i nie zapominajmy-1:72.Szacunek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Pierwsze wrażenie - super! Przy trzecim traci. O co chodzi? Już mówię. Odbieram ją tak jakbym znalazł zakurzoną na strychu. Tylko że ona nie jest ze strychu i nie jest zakurzona. Jest potraktowana "śniegiem"! Tylko dlaczego "po całości"? Śnieg na moście ale i na bocznych (pionowych) powierzchniach barier. Śnieg na samochodzie ale i na masce silnika - a tam ciepło. I na pace... I na kliencie z MG34 i jakby ten śnieg "nie w skali" Przez to traci - dla mię taka trochę mdła się przez to stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 26 Lutego 2012 Autor Share Napisano 26 Lutego 2012 Śnieg na moście ale i na bocznych (pionowych) powierzchniach barier. Szadź, lub szron a śnieg. Aż tak głupi nie jestem, zeby walić śniegiem po pionowych powierzchniach...poniżej foto podobnego zjawiska. maska auta może być chłodna jak stoi na zgaszonym silniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Nie chodzi o to czy tak mogło być czy nie. Chodzi o klimat i wrażenia. Nie ważne czym waliłeś - co by to nie było scena jest mdła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Jak ktoś jeszcze będzie się pytał o co chodzi na scence to odpowiedź brzmi tak (z tego co mi się wydaję ze zdjęć). Samochód z działkiem przejeżdża przez most wycofując się przed wrogiem. Nagle dostrzegają go maruderzy którzy się zagubili oraz załoga motocykla który się zepsuł. Oficer zwołuje resztę żołnierzy i otwierają pakę i zaczynają ładować się na pojazd. Koniec opisu. Modele mi się podobają a cała scenka jest dość fajna jedyne co bym jeszcze zmienił to odśnieżył szybę samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi