Rhayader Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Skończyłem olinowanie i antenę. Błędem było chyba użycie najcieńszej nitki, która może i wymiarowo jest adekwatna do rzeczywistych wymiarów, ale zupełnie niewidoczna na modelu. Z anteny też nie jestem zupełnie zadowolony, ale ponieważ to już trzecie do niej podejście i nie mam już sił/ochoty by ją poprawiać, zostanie tak jak jest. Teraz tylko trzeba znaleźć to, co przy okazji pourywałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Rhayaderku a czego Ty chcesz od tej anteny ? W oryginale nie wygląda lepiej. Co do lin sygnałowych to są w sam raz. Patrząc na postępy w Twoich pracach coraz bardziej zniechęcam się do rozpoczęcia prac nad moim modelem. Za wysoko postawiłeś poprzeczkę. Oj trudno będzie się nawet do niej zbliżyć ale kiedyś pewnie spróbuje. Pytanie tak tylko kiedy? Czasu strasznie brak Innym to chyba nawet mowę odebrało bo coś mało wpisów w Twoim temacie. Czekam na dalsze postępy w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 obserwują z zapartym tchem.... Piękny model. Trochę szkoda, że tak mało zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Innym to chyba nawet mowę odebrało bo coś mało wpisów w Twoim temacie. - oj tam ,oj tam - juz sie wpisujemy kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 A jednak coś jest nie w porządku z tym okrętem. Jak tak się na niego patrzę to czuję że coś mi poniżej brody skacze. Jak się mocno przyłożę to coś podobnego będę w stanie zrobić około 2025 roku. A na razie podpatrywać i trenować. Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Ależ Panowie a czego Ty chcesz od tej anteny ? W obu japońskich podwodniakach robiłem takie po 9 kółek i wyszły równiej niż tu po 3 kółka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Nie wyszedł idealnie tak jak chciałem, ale już taki zostanie. W ostatnim momencie popsułem jeszcze szybę w przednich drzwiach. Chciałem by była wypukła jak w oryginale, więc nałożyłem więcej żywicy, z której robię szyby. Zrobiła się wypukła, ale z obu stron, więc tę wewnętrzną ściąłem skalpelem, co oczywiście spowodowało jej zmatowienie. Echh.... Padł mi kompakt, którym robiłem zdjęcia makro, a telefon jak widać nie dźwiga, więc zdjęcia są, jakie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Nie wygląda na to żeby miał się zmieścić...i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Górna płyta powinna być jeszcze bardziej przesunięta i śmigłowiec dałby się wcisnąć głębiej. Hangary maja ruchome podłogi i są półzanurzalne, więc możesz pokazać sytuacje pośrednią przed opuszczeniem podłogi jak to widać na ostatnich trzech fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Hangary maja ruchome podłogi i są półzanurzalne No coś takiego....więc możesz pokazać sytuacje pośrednią przed opuszczeniem podłogi I to jest bardzo dobra koncepcja. Miałem te zdjęcia, ale z takiego ujęcia (z dołu) wydawało mi się, że wirniki nie wystają ponad dach hangaru. Na każdym z tych zdjęć nie wjeżdżają nim do końca, tylko tyłek w drzwiach zostaje.Zupełnie jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Hangary maja ruchome podłogi i są półzanurzalne No coś takiego.... Źle to określiłem ale ważne, że wiesz o co chodzi Na każdym z tych zdjęć nie wjeżdżają nim do końca, tylko tyłek w drzwiach zostaje. To akurat pokazuje górne położenie bo dalej nie da rady ze względu na filtry powietrza. Potem muszą zjechać do pozycji pośredniej i śmigłowce zostają wepchnięte dalej tak aby schował się ogon i i już jazda na sam dół. Trochę kłopotliwe ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Trochę kłopotliwe ale działa.Wot technika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 To już końcówka. Dorabiam ostatnie elementy, stanowiska anten, o których zapomniał Trumpeter, reflektorki na stanowisko operatora lądowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Sierpnia 2013 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Bardzo sympatyczna bryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Twoje łajby wyglądają naprawdę kapitalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Dziękuję, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 KONIEC! Z niepokojem zauważam, że robię ostatnio coraz gorsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Twoje łajby wyglądają naprawdę kapitalnie.Sumienie nakazuje mi się pod tym podpisać mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 KONIEC! Z niepokojem zauważam, że robię ostatnio coraz gorsze zdjęcia Ale coraz lepsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Bardzo efektowny model. A wątek o półzanurzalnych hangarach bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Panowie, zawstydzacie mnie komplementami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2013 GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi