Rhayader Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 Radar MR360 Podkat Antena czegośtam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Fiu, fiu Nareszcie coś dalej ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2013 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2013 No tak, kolega wywołany do tablicy w innym wątku i już się zabrał za dokańczanie tytułowego AP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 Nareszcie coś dalej ruszyło Mieliśmy z sobą problem...Byliśmy poważnie na siebie obrażeni. Zachciało mi się wyretuszować białą linię wodną. Suma sumarum, po jakimś tygodniu model wylądował w najgłębszym miejscu szafki. Jak mi już trochę przeszło z modelem została przeprowadzona męska rozmowa dyscyplinująca (oszczędzę Wam szczegółów), obiecał poprawę, a ja przemalowałem całe burty. Lepiej niż było zanim się za to zabierałem nie jest, ale da się wytrzymać. Dlatego była maleńka przerwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2013 RBU 6000 Jak będę miał więcej takich pomysłów, to szybko wyląduje w Tworkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Czy ja wiem Nie lubię krytykować i mam pojęcie jakie to małe ale mam nadzieję, że na żywo i z odpowiedniej odległości wygląda to lepiej od tego co widać na ostatniej fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2013 mam nadzieję, że na żywo i z odpowiedniej odległości wygląda to lepiej Nie jestem pewien... Może jutro postawię to na modelu i zobaczę jak się w skali prezentuje. Dzisiaj nie mam siły, dopiero wróciłem po 2 dniach z pracy i muszę to odespać. Buuuuuu.... ...a tyle się narobiłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Troszkę wygląda jak broń Xenomorfów z Obcego ale może to tylko ze względu na makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Chciałem trochę przybliżyć do oryginału, co by nie były to tylko takie gołe rury. Na modelu wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Skończyłem maszty Errata...jeszcze takie coś doszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Jak widzę wybrałeś najlepsze wyjście z sytuacji i połączyłeś oryginalne kratownice z elementami fototrawionymi. Brawo. Podoba mi się efekt Twojej pracy Ale ...... no właśnie, zawsze jest jakieś ale. Może pomyślałbyś o uzupełnienie kratownic bocznych pomostów od dołu ? W tej skali warto się jednak trochę bardziej pomęczyć a efekt będzie piorunujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 zupełnienie kratownic bocznych pomostów od dołu Hmmm...myślisz o tym maszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 No nieźle, nieźle ale i ten nie wygląda na kompletny. Myślałem raczej o przednim maszcie tzn. boczne pomosty i górne podstawy pod radary. Warto dodać też drabinki. Na fotkach oryginałów znajdziesz dodatkowo jeszcze parę szczegółów, których nie widać na rysunkach ale to wymaga już ich wielokrotnego ich przeglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 tzn. boczne pomosty i górne podstawy pod radary. Ostatnio coś słabo jarzę, może jakaś podpowiedź, strzałeczka czy cuś... Warto dodać też drabinki. Drabinki mam przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Postawiłem maszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Piękny, rasowy okręt. Kurczy, radzieckie/rosyjskie okręty mają w sobie to "coś". Modelarsko kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Taki fantastyczny model i dwa zdjęcia na krzyż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 Taki fantastyczny model i dwa zdjęcia na krzyż... Bo ciemno było. Zobacz jakie ziarno wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Ech, cholibka, piękna "franca" Jak moje zainteresowania kończą się gdzieś na przełomie lat 40-stych i 50-tych, tak na "ruskich" mogę patrzeć zawsze, z każdego okresu Co do modelarstwa nawet nie próbuję nic powiedzieć, model mówi sam za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Rhayader sorry, że nie odpowiedziałem w sprawie masztów. Tyle się ostatnio działo. Kawal pięknej roboty odwaliłeś. Tych paru wzmocnień i tak się już teraz nikt nie dopatrzy bo poznikałyby w tłumie tylu pięknych szczegółów, które udało Ci się odwzorować. Jak już napisano: mało fotek ale cieszą oko , ojjj cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Dziękuję Panowie Stanąłem na śmigłowcu. Przedniej szyby nie będę mógł zalać przezroczystym klejem, tak jak inne (jest duża i półokrągła). Próbuję jakieś skrawki folii, ale ciągle coś nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witekw Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Wklej kawalek plexy i oszlifuj, potem polerka i szyba jak ta lala. Powodzenia, piekny okret Ci wyszedl, koledzy maja racje, ze troche malo zdiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Wytlocz sobie z kawalka folii na cieplo. Najlepsze do tego sa opakowania ktore juz byly raz tloczone, po jakichs sluchawkach czy innym badziewiu Zrób sobie kopytko, oszlifuj, osadz na jakims patyku, byle mocnym, potem ogrzewasz folie i wyciskasz. piece of cake jak mawiaja. Pierwsze 3 pewnie Ci sie popala, ale wprawa czyni miszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Piękny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi