Robert Ostrowski Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) Witam MiG 21 R 1 esk. 32 plrt nr 1311z Sochaczewa Bazą do wykonania modelu był zestaw Plastyka ,dokonałem nastepujących zmian i uzupełnień: -kokpit to blaszki Parta plus rękodzieło -fotel KM1 :Pavla -osłona kabiny :część ruchoma z zestawu,wiatrochron :Condor -pakiet rozpoznawczy z zestawu Condora /nie polecam ,zasobnik za wąski w przekroju i całość za wysoka ,skopany kształt brak podziału -poprawione linie na płatowcu plus nitowanie -stożek i zasobnik spadochronu : z oryginalnego KP -golenie podwozia ,wneki z zestawu Bilka -koła :żywica Pavli -osłony podwozia :Zvezda -OCP :igły iniekcyjne i element z Bilka -IFF i odgromniki z włosia szczoteczki do zębów -hamulce przednie i kilka klapek :folia aluminiowa samoprzylepna -hamulec tylny,owiewki nad st.poziomym i skrzydłami : odlewy żywiczne, kopia ze Zvezdy -dysza silnika od podstaw plus blaszka Part -osłona zbiornika na spirytus:z zestawu Zvezdy -tylne wloty powietrza z Fujimi -kalki : Marcin /Cinekf/ ,Condor ,Revell -malowanie:surfacer Gunze , czarny błyszczący Gunze, aluminium ,stalowy :Gunze ,lakier błyszczący i matowy :Pactra, zielony:Tamiya ,kokpit mieszanka :Pactra Podziekowania dla wszystkich którzy mi wiernie kibicowali i udzielali cennych wskazówek ,nie będę wymieniał personalnie ,że by nikogo nie pominąć ,organizatorom Konkursu i uczestnikom za dobrą zabawę :dla wszystkich EDIT: Nowe zdjęcia Edytowane 27 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Robercie... Co by nie mówiono, ja jestem na TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam Jak już nieraz wspominałem, nie znam się na Migach, ale bardzo chętnie ocenię Twój model od strony technicznej. Otóż na pewno wygląda on lepiej od Twojego poprzedniego Miga-21. Szczególnie widać to po wash'u. Nadal idealny nie jest, ale siadł o niebo lepiej niż poprzednio. Malowanie metalizerem chwaliłem już w warsztacie i nadal podtrzymuję swoją opinię. Bardzo fajnie to wyszło. Włożyłeś w ten model sporo pracy i cierpliwości. Jak ostatecznie wyszło "umigowienie" tego zestawu ocenią specjaliści. Ja nie śmiem tego robić, ale jedno wiem na pewno. Należy Ci się za ten model ogromna pochwała kolego Robercie. Twój Mig będzie stanowił bardzo ładny element Twojej modelarskiej kolekcji Gratuluję dobrnięcia do końca i efektu wizualnego! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Robercie - cieszę się że ukończyłeś i to nie zupełnie na ostatni gwizdek tak więc obawy były zbyteczne, model bardzo mi się podoba ale ocenę zostawiam bardziej bezstronnym - gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Bardzo ładne maleństwo. Trzyma linię. Jeśli miałbym się czegoś czepić, to tego, że Ery od dołu były troszeczkę bardziej upaćkane- szczególnie zacieki z luczków. A w okolicy grzebienia aerodynamicznego to już ło Boże. Oleum i smarum. Na nieszczęście umieszczono tam antenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabnad Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam. Bardzo mi się podoba, do tej pory to moim zdaniem zajładniejszy model w kategorii open. Oglądając zdjęcia ma się wrażenie, że model jest w skali 1:48. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Model bardzo mi się podoba, nie widać, że to Plastyk. Jak na niego patrzę to sam mam ochotę sobie zrobić taką rurkę Gratuluję modelu, ma ogromne szanse na pierwsze miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Bardzo piękny model.Gratuluje ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Płatowiec naprawdę ładny .Sprawia wrażenie samolotu "na zywo " Mam nadzieję ze ta kropla dziegciu nie zepsuje smaku miodu .Niestety , zasobnik mi nie pasuje , sorry , ale jest chyba za mało szpiczasty, za krótki i sprawia wrazenie jakby był za wysoki .Pozwoliłem sobie mniej więcej porównac jak to chyba powinno wyglądać. Jeśli się mylę posypię głowę popiołem. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Konkurs był z podtekstem - "Ile można wystrugać z krajowego materiału?" - widać po Migu, że można sporo. Pierwszemu zawsze jest najtrudniej. Zapewnie kilka rzeczy można byłoby poprawić. Gdyby nie zaślepione wloty i condorowy zasobnik, napisałbym, że warsztat został w zupełności wyczerpany. Gratuluję ukończenia bardzo ciekawego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Droga Babciu kontener z Twoich fotografii to "R" A na moim eRku jest "D" Co nie ulega watpliwości ,że jest do d..py tak jak wcześniej pisałem :za wąski w przekroju ,za wysoki i brak podziału. Dziekuje wszystkim za miłe słowa o moim "koszmarku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Na obu zdjeciach babci131 jest kontener D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Mnie się bardzo podoba , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) Droga Babciu kontener z Twoich fotografii to "R" A na moim eRku jest "D" Co nie ulega watpliwości ,że jest do d..py tak jak wcześniej pisałem :za wąski w przekroju ,za wysoki i brak podziału. Dziekuje wszystkim za miłe słowa o moim "koszmarku" Drogi Robercie Nie osłabiaj mnie . może jestem stary i głuchy , ale i aż tak na oczy mi nie padło.Skoro to miał być R-kontener to gdzie są płaszczyzny anten ? Skoro pomęczyłes się z płatowcem [ naprawdę Gratulacje ] to trzeba było tego koszmarka spod kadłuba trochę "wyciągnąć i wymodelować " Ja naprawdę nie jestem fachowcem po R , ale ten zasobnik "rzuca się w oczy " Dla lepszego porównania D-górne R-dolne Uploaded with ImageShack.us Edytowane 27 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Drogi Robercie Nie osłabiaj mnie . sprawdzałem czujność ,oczywiście macie racje z Jarkiem spojrzałem na rysunki i tak mi sie skojarzyło a tych zasobników na oczy nigdy nie widziałem a moja marna wiedz na temat "21" jest czysto teoretyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Powiem szczerze , jakbym trochę nie siedział w temacie 21 , to po rysunkach [ chodzi o kształt ] tez mógłbym sie kropnąc .Są po prostu skopane .Ale to jest zachodnia publikacja ? często goscie domyślnie na podstawie marnych zdjęc tworzą takie "dzieła " Ale anteny są charakterystyczne [ zresztą na 100 % nie jestem pewien czy to są anteny , nie chce mi się teraz szukać- zielone płaszczyzny ] dla zasobnika R Jak wrzucałem zdjęcia zasobnik D z bliska, mogłem wrzucic i te z samolotem .Lepiej widac kształt części przedniej . PS. A jakby jeszcze Ci sie zasobniki myliły wystarczy spojrzec na przednią częśc-opisane są [ były ] literkami R, D , ew. B, N ale to nie Nasze i nie ten typ. Najlpiej na zdjęciach z samolotami w eksploatacji -bo te muzealne to już nic nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Masz rację w 100% ,a co do R-kontenera został mi z Condora na pewno z nim po walcze ,anteny SPO 3 sam dorobię i wystrugam eRa z 2 eskadry z zestawu Fujimi i QB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 D... R... ja tam nie wiem i sie nie znam :P ale model jest rewelacyjny i temu nikt nie zaprzeczy, nawet jeśli ktoś dokopie się do niedociągnięć, to ludzie to jest zts Gratulacje świetnego miga , a że przejrzałem twoje wcześniejsze galerie to musze przyznać ze moim skromnym zdaniem jednego z twoich lepszych p.s. nawet nie śmiem porównywać mojego modelu z twoim, powiem tylko :" a więc tak to powinno wyglądać " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Robercie kolejny bardzo udany model w Twoim wykonaniu. Że też Ciebie to MiG-anie nie nudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Nie znam się na latadłach,ale MiG bardzo mi się podoba. To teraz Robert pora zabrać się za T-55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Nasze lotnictwo było piękne, jest piękne i mam nadzieję, że takie pozostanie... No, a model... No właśnie gdzie on jest?! Bo oryginał, na którym Kolega się wzorował już widzieliśmy . Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Robert - tak patrzę na Twoje Tematy i zaczynam się zatanawiać czy nie włączyć do regulaminu Nagrody Organizatorów za najdłuższe Topiki - w Warsztacie wygrałeś a i w Galerii się wysuwasz na prowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Dziekuję chłopaki Dodam jeszcze garść nowych zdjęć wydaję się ,że znacznie lepszych /mam nadzieje ,że nie jest to niezgodne z regulaminem i proszę o ich dołączenie do pierwszego postu ,jeśli jest to mozliwe to może moderacja by tak uczyniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Zdjęcia dużo lepsze! Co tu dużo mówić KOCURRRRR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi