Tomek_gnr Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 sa pewne uchybienia, niezaszpachlowane slady po wypychaczach, pistolet nie ma uchwytu, trzyma się na niczym, na nożycach widać szwy po formach jak byk, reszta wyglada ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Witam. Janusz czemu nie wyszlifowałeś tych śladów na ściankach zaznaczających miejsca przyklejenia osprzętu? Nie prościej byłoby najpierw pobrudzić podłogę i ścianki i dopiero dokleić osprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Dość ciekawy pomysł-.... zaczynać model nie wiedząc, jak ma wyglądać po ukończeniu Jeszcze tego nie próbowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Dość ciekawy pomysł-.... zaczynać model nie wiedząc, jak ma wyglądać po ukończeniu Jeszcze tego nie próbowałem... A u mnie to norma. Janusz zaszpachluj te wypychacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 No to będzie lincz albo grobowa cisza... środek już praktycznie skończony i będzie można składać w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Już ci pisałem, wygląda świetnie. Nabrał wyrazu po tym washu. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Kanistry z "krzyżami"przyciemnij..automaty dalej lewitują..i jak dla mnie za mocno ubabrany..ale to moja opinia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Kanistry z "krzyżami"przyciemnij..automaty dalej lewitują..i jak dla mnie za mocno ubabrany..ale to moja opinia.. Co do kanistrów to spróbuje je jeszcze przyciemnić. Co do automatów to dragon nic nie dał żeby nie lewitowały jutro spróbuje coś znaleźć w pozostałościach z innych zestawów. Zaś co do brudzenia... nie wiem czy widziałeś prace Konrad C (nie mam co się do niego równać) ale jego esdek jest wiele mocniej ubrudzony w środku... ja u siebie tak zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Widzi mi sie. A poza tym granaty dalej w tym samym kolorze i na kankach zbyt biale te krzyrze. Ale przednia deska-tudziez tablica przyrzadow zaje... Btw.Tych pierdolow na bocznych scianach widac za bardzo nie bedzie. P.S.Posypiesz podloge jakims pudrem czyli pigmentem i zadasz jakies bloto i bedzie cool. Jezeli robisz sprzet ze wschodu,to tam bylo czysto ale po deszczu a i malunki byly przednie.Ok.Nie ten pojazd,ale wiadomo o co kaman. Sorry ze tak ciagle cos wklejam do Twojego watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Zaś co do brudzenia... nie wiem czy widziałeś prace Konrad C (nie mam co się do niego równać) ale jego esdek jest wiele mocniej ubrudzony w środku... ja u siebie tak zostawiam. Twój model,twoja decyzja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Deska rozdzielcza jest w dechę. Możesz jeszcze trochę podłoge poobijać a potem metalizerem przetrzeć - bo przecież jak tam łazili to się farba zdzierała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Fajnie że się co nieco podoba... spróbuje jeszcze troszkę popoprawiać i zamykam środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 SD-eka będziesz malował Tamiyą Janusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 Raczej tak choć spoglądam na farbki vallejo które leżą w pudełku. Sam nie wiem... tamiya ma bardzo ładny piaskowy pozostałe kolory też... ale z tymi farbami vallejo można kombinować kolorystycznie bo mam kilka odcieni (piaskowy, brązowy, zielony) Jakaś propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Jeśli Vallejo to polecam Ci do nich ten rozcieńczalnik; http://adalbertus.com.pl/lifecolor-thinner-250ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Marca 2012 Autor Share Napisano 13 Marca 2012 Witam Esdek już złożony do kupy... kiedyś gdzieś na jakimś warsztacie widziałem jak ktoś robił błotko na podwoziu przed malowaniem. Postanowiłem spróbować tej techniki... nakładałem szpachlówkę i krótko ściętym sztywnym włosiem pędzla nadawałem "fakturę" zrobiłem kilka zarysowań i ślady po kulach... potem poszedł podkład i baza. Na chwilę obecną wygląda to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Fajnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 W sumie to ciekawy ten patent blotem.....czlowiek sie uczy czegos nowego caly czas. Jak to ladnie poroznicujesz pigmentami to powwino to wygladac bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Fajnie wygląda Kamo będzie trójbarwne, tak? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Ładnie wygląda. Czekam na ciąg dalszy malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Ale lecisz. Ciekawi mnie jak sobie z tym błotem poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Marca 2012 Autor Share Napisano 13 Marca 2012 Fajnie że przypadło wam do gustu to co już mam zrobione Oby dalsze prace nad esdekiem wam się spodobały... wiąże z nim wielkie plany Ale lecisz. Ciekawi mnie jak sobie z tym błotem poradzisz. Sam jestem ciekaw jak mi z tym pójdzie... na razie będzie kamo. W sumie to ciekawy ten patent blotem.....czlowiek sie uczy czegos nowego caly czas. Jak to ladnie poroznicujesz pigmentami to powwino to wygladac bardzo fajnie. No teraz to dużo będzie zależało od pigmentów i moich jako takich umiejętności Fajnie wygląda Kamo będzie trójbarwne, tak? Zgadza się kamo będzie trójbarwne... tylko ciekawe czy mi znowu nie wyjdzie S-F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 No ciekawym strasznie efektow blota;fajna metoda ,napewno nada troche trojwymiarowosci syfom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Witam Stwierdziłem iż jest jeszcze przede mną daleka droga do wykonywania w pełni historycznych kamuflaży... dlatego dałem się ponieść własnej wizji kamo. Oto efekty prac... gdzieniegdzie będę musiał jeszcze delikatnie poprawić... ale to już wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Zgadza się kamo będzie trójbarwne... tylko ciekawe czy mi znowu nie wyjdzie S-F Nie znam sie za bardzo na tej hitlermaszynie ale chyba jednak SF zrobiłeś?dlaczego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi