Jump to content

Sd.Kfz. 251 21 Ausf.D ''Drilling'' / Dragon / 1:35

Twitch
 Share

Recommended Posts

Witam

Pewnie dostane lejty za kolejny warsztat ale co mi tam.

In box mozna znaleźć na necie wiec nie wstawiam... co do malowania to nie wiem jeszcze jakie.

Kilka słów o modelu... dragon mnie zabił tym modelem:

1. Instrukcja na domysły i wprowadzająca w błąd

2. Detale tak podzielone na kawałki że czasem to by się lupa przydała

3. No i w tym modelu trzeba będzie zakolegować się ze szpachlą

A teraz zdjęcia...

Drilling%2001.jpg

Drilling%2002.jpg

Drilling%2003.jpg

Drilling%2004.jpg

Drilling%2006.jpg

Drilling%2007.jpg

Drilling%2008.jpg

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Masakra 109 wyświetleń i 2 wypowiedzi... załamujecie mnie ludzie... może jakiś doping lub jakieś rady... może ktoś robił ten model... pytanko może ktoś zna jakieś ciekawe malowanko do niego ??

Witam.

No nie można liczyć, że każdy Dragon będzie idealny i nawet w najlepszych zestawach przydaje się szpachla. Ja sobie w tej firmie raczej ilość detali ( jak na razie to jego modele są najlepiej zdetalowane ) choć jest z tym różnie.

Co do samego esdeka to na razie wygląda ładnie. Chyba pudełkowe malowanie jest właśnie trójbarwne i takie byłoby moim zdaniem najlepsze.

Będę zaglądał. Powodzenia w budowie

Patrząc na ten zestaw uwierz mi, że nie jest on najgorszy. Dragon dodał do niego blaszki do siedzeń itp. Więc to jeden z nowszych jego modeli pod znakiem kfz. 251.

Sam posiadam 251/12, 251 ausf D i kilka kfz. 250.

W porównaniu ze zvezdą lub Tamiyą są o niebo lepsze w większości.

Bardzo dziękuje wszystkim za zaangażowanie i pomoc... co do malowania to na spokojnie do tego podejdę najpierw chciałbym go poprawnie skleić a potem się ustali.

Obserwuje..uważaj przy ładowaniu taśm z magazynków do działek..

Piotrku co masz na myśli... mógłbyś troszkę jaśniej.

Ja bym jej tan nie zostawial, jakos nigdy sie z czyms takim nie spotkalem, czasami bylo cos na ksztalt ramki, ale to z tylu, nie na bokach pojazdu. Mysle ze jak chcesz cos na bokach robic to zdjecia od wojtasa moga byc dobra inspiracja :-)

Ogólnie mi się podoba, ale mam kilka ale:

- nie podoba mi się kolor główek granatów, wydaje mi się za zielony. Chyba powinien być ciemno zielony.

- MP oraz karabin na stojaku mają jakiś dziwny kolor. Ja (oczywiście to nie koniecznie jest dobre) maluje na czarno, a potem suchym pędzlem Gun Metalem po krawędziach.

Piszę, choć pewno to będziesz robił, aby trochę obić na kanistrach porobić.

Widzę tutaj kilka niezaszpachlowanych śladów po wypychaczach. Teraz to już raczej po ptakach, tak więc będziesz musiał uważać, żeby wash ci się tam nie zebrał i jeszcze bardziej ich nie uwidocznił.

piotrkur, ten karabinek to rusznica przeciwpancerna.