Tomek_gnr Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 na każdym ogniwku widzę po dwa ślady po wypychaczasz do usunięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 na każdym ogniwku widzę po dwa ślady po wypychaczasz do usunięcia... tak najważniejsze że sa one wypukle jak byly by wgłębne to pewnie bym kupil gotowce z winylu AFV Club Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 U mnie żeby było trudniej ślady po wypychaczach są wklęsłe... reasumując dragon nie spisał się z tymi gąskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 U mnie żeby było trudniej ślady po wypychaczach są wklęsłe... reasumując dragon nie spisał się z tymi gąskami zawsze możesz kupić Winyle AFV Club cena ok.25-30 zł za komplet są świetne(lepsze niż DS) można je ewentualnie przykleić do kół zwykłym klejem modelarskim są wystarczająco miękkie i jednocześnie na tyle sztywne aby po założeniu wyglądały realistycznie,a tak wyglądają sam zamówiłem 3 komplety http://www.jadarhobby.pl/afv-club-af35096-sdkfz251-sdkfz11-track-135-p-20068.html?manufacturers_id=19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 U mnie żeby było trudniej ślady po wypychaczach są wklęsłe... reasumując dragon nie spisał się z tymi gąskami zawsze możesz kupić Winyle AFV Club cena ok.25-30 zł za komplet są świetne(lepsze niż DS) można je ewentualnie przykleić do kół zwykłym klejem modelarskim są wystarczająco miękkie i jednocześnie na tyle sztywne aby po założeniu wyglądały realistycznie,a tak wyglądają sam zamówiłem 3 komplety http://www.jadarhobby.pl/afv-club-af350 ... rers_id=19 Dzięki wielkie za ten link Spróbuje jeszcze powalczyć z tymi dragonowskimi... a jak coś to zamówię te co mi podesłałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Witam Jest pytanko... jak wam się widzi i czy w ogóle się widzi taki układ zapasowych ogniw na esdeku... No i nigdy nie lubiłem malować gąsieni bo zawsze czułem że to jednak nie to... jak się wam widzą tak zmalowane gąski... zrobić coś jeszcze z nimi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Pomijając fakt, że tak ustawione gąsienice zapasowe zsunęłyby się po pancerzu w trakcie jazdy powodując poważne zarysowania i ubytki kamuflażowe, oraz to, że przy zsunięciu się do środka pojazdu zabiłyby conajmniej 2 osoby (radiooperator i kierowca) i że utrudniałyby widoczność to może być... W końcu to S-F więc kompletny freestyle. Pamiętaj też, że zapasowe ogniwa montowano na pancerzu w celu ochrony np. silnika z przodu, w takiej konfiguracji raczej nie ma wytłumaczenia co miałyby chronić. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Pomijając fakt, że tak ustawione gąsienice zapasowe zsunęłyby się po pancerzu w trakcie jazdy powodując poważne zarysowania i ubytki kamuflażowe, oraz to, że przy zsunięciu się do środka pojazdu zabiłyby conajmniej 2 osoby (radiooperator i kierowca) i że utrudniałyby widoczność to może być... W końcu to S-F więc kompletny freestyle. Pamiętaj też, że zapasowe ogniwa montowano na pancerzu w celu ochrony np. silnika z przodu, w takiej konfiguracji raczej nie ma wytłumaczenia co miałyby chronić. Pozdro Zapomniałem dodać że gąski na pancerzu były by zabezpieczone... ale spoko bo mi się ta opcja za bardzo nie widzi... jest to S-F ale nie chce przeginać. A z samym zmalowaniem gąsek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Przyrdzawiłbym je... przecież są zapasowe, a więc wystawione na warunki atmosferyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Ja bym przejrzał inne prace i inne esedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Witam wszystkich Oto efekt moich prac wekkendowych... zostały założone gąski wszystko zmatowione, zakurzone, ubabrane w syfie no i działko doprowadzone do końca... Najprawdopodobniej to już koniec zmagań nad Sd.Kfz. 251/21 Ausf. D "Drilling" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Dodałbym jeszcze trochę kurzu na krawędzi błota - jakoś za ostro to teraz przechodzi w kamo. Mógłbyś jeszcze zrobić trochę obić na działku - za monotonne. Ogólnie jest coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Dodałbym jeszcze trochę kurzu na krawędzi błota - jakoś za ostro to teraz przechodzi w kamo. Mógłbyś jeszcze zrobić trochę obić na działku - za monotonne. Ogólnie jest coraz lepiej. Z tym przejściem błota na kamo to masz racje spróbuje to jeszcze jakoś z tonować... Z obiciami na działku to szczerze zapomniałem... ale jak się tak zastanawiam to nawet nie wiem zbytnio gdzie robić te obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Zajrzyj do wątku Marioba - Flakpanzer IV "Wirbelwind" http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=26124&start=45 Widać gdzie najlepiej robić obicia działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 To błotko na bokach jakieś takie od linijki ,tylko czemu to kamo sf ?masz chłopie potencjał a idziesz ...w złą drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Kurde Robert powiem ci że jesteś jedyny który tak mąci mi w głowie... plan był taki... dwa esdeki w tym samym malowaniu na jednej większej dioramie. Ale przy tobie coraz bardziej zastanawiam się nad tym żeby drugiego esdeka zrobić w historycznym malowaniu i postawić je na osobnych dioramkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Witam Dzisiaj porobiłem kilka zdjęć w świetle dziennym i postanowiłem postawić drillinga na osobne dioramce a drugiego zrobię (taką mam nadzieje) w zgodnym kamuflażu... zgodnym czyli historycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 No i co panowie... po ostatniej scysji z jednym z forumowiczów boicie się coś napisać Czy może to działa tak że pisz u mnie posty a ja będę u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Witam! No i co panowie... po ostatniej scysji z jednym z forumowiczów boicie się coś napisać Czy może to działa tak że pisz u mnie posty a ja będę u ciebie No, może do końca tak nie jest jak piszesz. Osobiście podglądam i gęby nie otwieram. Teraz jednak coś powiem... Tego błota nawaliłeś jak chory w kubeł. Modelik fajnie wyglądał, a ty go zapaćkałeś. Weź to wszystko pościągaj jeśli się da (white spirit, benzyna ?) i zacznij brudzić od nowa, tylko z umiarem. Sam nie błocę modeli bo: nie podoba mi się to i nie potrafię dobrze tego zrobić, co by to naturalnie wyglądało. Poza tym w modelu musi być widoczny detal, odpowiednio podkreślony wyeksponowany itp... Błoto wszystko zakleja i g... widać... Ps. Jak "błocić" model to tylko na dioramie, gdzie pojazd jest jednym z elementów większej całości. Sorry za te określenie chorego i kubła, ale nie mogłem się powstrzymać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Ps. Jak "błocić" model to tylko na dioramie, gdzie pojazd jest jednym z elementów większej całości. Sorry za te określenie chorego i kubła, ale nie mogłem się powstrzymać..... Spoko... faje określenie muszę zapamiętać zaś co do paćkania modelu to docelowo on ma właśnie stać na dioramie więc błotko wydaje mi się jak najbardziej na tak... choć zdaje sobie sprawę że nie jet ono jakoś genialnie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 Zapraszam do galerii Drilling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi