Dumo Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Coś nowego, model odkupiony od Jakuba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Łał... Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Świetne kamo. Że też chciało Ci się naklejać te wszystkie kółeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Świetne kamo.Że też chciało Ci się naklejać te wszystkie kółeczka. Coo Ty nie chciało by mi się Kupiłem maski z vojager'a. Tanie i bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Nie powiem , wygląda nawet spoko. Modulacji tylko za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Faktycznie coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 A ładnie to tak PzKpfw IV/70 od "Jagdpanzerów" wyzywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 A ładnie to tak PzKpfw IV/70 od "Jagdpanzerów" wyzywać? Nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Nie rozumiem? Czy naprawdę wszyscy zapomnieli, że ten pojazd, to nie żaden tam Jagdpanzer i NIGDY nie był tak przez Niemców określany?? To jest PzKpfw IV/70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Dokładna nazwa to Jagdpanzer IV L70 Lang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Nie Dumo. Dokładna nazwa, to PzKpfw IV/70 (V) w tym konkretnym przypadku. Jagdpanzer IV, to był ten z armatą długości 48 kalibrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Dobrze wiedzieć masz może więcej info o tym, z chęcią się zagłębię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Wystarczy spojrzeć do jakichkolwiek opracowań encyklopedycznych. Czy to będzie Chamberlain/Doyle, czy Jentz, czy monografia Spielbergera. Do danych archiwalnych nie odsyłam, bo powszechnie dostępne nie są, ale zapewniam, że Niemcy nigdy nie raportowali, że produkują coś takiego jak "Jagdpanzer IV lang", ale już PzKpfw IV/70 owszem. Były oczywiście dwie wersje (V- Vomag) i (A - Alkett). To niestety błąd, który powtórzony 1000X powoli zaczyna się stawać prawdą, a to nie dobrze, bo w ten sposób gubi się po drodze fakt, że Niemcy raportowali ten pojazd w swoich dywizjach jako CZOŁG i wchodził on w skład pułków pancernych obok zwykłych, wieżowych PzKpfw IV i PzKpfw V. Bez względu na to jak może się to wydawać bezsensowne - tak jednak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Miodzio dzięki za info, aktualizacja jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Też mam te maski. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Czekam na potępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Dzięki za info. Idę na krucjatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Szczegóły zmalowane wstępne, Kalki i lakier, w tygodniu lece z płukankami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 No to czekam. Tylko skończ ten projekt, bo na 55-tkę już powoli tracę nadzieję, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 T-55 jest już ogólnie skończony, dioramka też. Daniel maluję dla mnie figurkę i niedługo galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Teraz najlepsza robota czyli bawienie sie efektami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Efektami? Chyba olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Efektami? Chyba olejami. Akurat to robiłem artystycznymi akrylami. Dostał mat, na dzisiaj wsio: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 No no Pz.Kpfw. IV/70 (V) robi bardzo dobre wrażenie byle tak dalej aż do finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Szybko lecisz z robotą. Jagdpanzer bardzo fajnie wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Fajnie wychodzi, jestem ciekaw efektu finalnego. Do tej pory jest bardzo ok Jakim dokładnie kolorem malujesz stelaże od łopaty, siekierki itp.? Chodzi mi o te drewniane elementy, bo fajny kolor mają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi