Dumo Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Sporo roboty z gąskami, wszystkie friulki muszę wiercić i obrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Przecież to było wiadome od początku - friulowski standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 No właśnie różnie to bywa, kilka razy mi się trafiły idealne wystarczyło poskładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 ... no i dostał koła, jutro brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 A Rafał źle pomalował bandaże . Nie ma to jak zobaczyć, że nawet najlepsi to też ludzie, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Bandaże są wymalowane na odwal bo pójdzie na nie syfek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Bandaże są wymalowane na odwal bo pójdzie na nie syfek a już myślałem że Cię opierniczę :P Ale brawko widać wreszcie znalazłeś wenę to ja czekam na brudzing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 A tak jeszcze a propos pierwszego zdjęcia, gdyby Jaga miała gąski, to by wyglądało jakby kogoś na miazgę przejechała. Bardzo naturalny kolor krwi na tym podłożu wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 A tak jeszcze a propos pierwszego zdjęcia, gdyby Jaga miała gąski, to by wyglądało jakby kogoś na miazgę przejechała. Bardzo naturalny kolor krwi na tym podłożu wyszedł. Dopiero jak to napisałeś zajarzyłem Podwozie ogólnie rzecz biorąc skończone i muszę przyznać jestem zadowolony, zaczyna mi się powoli model podobać. Powoli się biorę za sklecanie gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Kozacki ten Jagd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Model zaczyna Ci sie popdobac bo jest naprawde niezly ps no i mi tez sie podoba. Ktos tam wczesniej cos wspominal o kolorze cegiel. Rozne cegly maja rozne kolory, a ten jest jak najbardziej prawidlowy i lepiej nic nie kombinowac przy nich zeby nie zepsuc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Pieknie żeś utytłał te koła, musisz mnie nauczyć tego brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Bardzo ładnie Ci wyszło to podwozie Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Dzięki Aaaa tam pigmenty to system nakładania na sucho i zalewania terpentyną nic trudnego Jedna gąska główna i zapasowa już sklecona, w przyszłym tygodniu skończę tego chama akurat przed konkursem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Jedna gąska główna i zapasowa już sklecona, w przyszłym tygodniu skończę tego chama akurat przed konkursem. Będziesz Rafał na Bałtyckim? Ja już mam rezerwację w hotelu. Co do Jagi wychodzi super. Widzę na zdjęciu ładny zestaw olei Phoenix . Jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 A jasne że będę, mam dosłownie rzut beretem No to się spotkamy, przybędę z kołobrzeskim "Szwałem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Dzięki Aaaa tam pigmenty to system nakładania na sucho i zalewania terpentyną nic trudnego No i nie sypią ci się póżniej te pigmenty bo mnie z reguły po jakimś czasie odpadają, no i chyba ta terpentyna zbyt inwazyjna jest czy to jakaś inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Na terpentynie pigmenty lepiej się trzymają niż na white spiricie. Przestałem używać fixer bo pigmenty zmieniają kolor i zanikają. Terpentyna jest mało inwazyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Aha dzięki a Jadzia midzio poprostu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Takie małe porównanie, na początku i teraźniejszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Witam Kurcze....tak sie przymierzałem kilka razy - pisać, czy nie pisać... Pomijam kwestię doboru kamuflażu, bo modelarz ma obecnie wiekszą swobodę wyrazu, licentia poetica, SF Rules i te sprawy. Moim zdaniem - i tutaj zastrzegam sie, że nie jest moim zamiarem kreowanie jakichkolwiek aksjomatów czy przekonywanie kogokolwiek do moich racji. Ot - taka subiektywna impresja. Dumo, uważam że chyba zabrnąłeś w swoich zbiegach malarskich jeżeli nie w ślepą uliczkę, to przynajmniej na manowce Porównując oba zdjęcia - to znaczy to w pierwotnej wersji malowania i wygląd aktualny, to pierwsze skojarzenie jakie mi sie nieodparcie nasuwa, to wrażenie że oglądam maskotkę spod logo "Hello Kitty" Przesłodziłeś z tym rózem, nooo tak przynajmniej to wygląda na moim monitorze. Ale czekam na ciąg dalszy. Może jak dostanie obuwie to wizerunek ulegnie zmianie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Andrzeju moje modele są kontrowersyjne i może dlatego są rozpoznawalne na forach czy zlotach modelarskich. Raz na jakiś czas lubię zrobić tak zwane SF, można zaszaleć. Dzięki za opinie, kurde co wy macie z tym różem ?? Są na nim pigmenty: brick dust, european earth, beach sand mieszane z terpentyną. Nie wiem czy te zdjęcia tak oddają czy co jest grane ale nie jest różowy Porównanie: Taki kolor jest na "jadzi" To jest róż: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 Napisze tak model jest świetny kwestia różu to kwestia ustawień monitora(tak myślę)z założenia ten pojazd miał być miejski w miejskim syfie.Pamiętajmy że pył ceglany to nie tylko(ceglano-czerwony)ale najdziwniejsze odcienie tego koloru zróżem włącznie.Kolorystycznie sam pojazd jest ciężki do ubrudzenia przez co efekt odbioru może być dziwny,inaczej będzie wyglądać kamo NATO,zielonkawe w miejskim syfie.Kolega Dumo wybrną tutaj bardzo dobrze biorąc pod uwagę kamo choć może następnym razem dal bym mniej brick dust i uważał z european earth potrafi dać ciekawy efekt ale też stracić barwę.Kończę swój filozoficzny wywód bo się rozgadałem.Pozdrawiam Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Niestety muszę się zgodzić z Kolegą Pancerartem odnośnie brudzenia górnych płyt pojazdu. Wogóle one mnie nie przekonują. I nie jest to kwestia ustawień barw na monitorze, a oglądałem ten skądinąd bardzo efektowny model na różnych monitorkach. Wydaje mi się ,że tutaj na brudzeniu po prostu poległeś. Szkoda bo samo malowanie kamo wyszło kozacko i wydawało się że dalej może być tylko lepiej. Ale żeby tak pesymistycznie nie kończyć dodam , że jarzmo działa ,a właściwie obicia na nim są bardzo ładne i naturalne i w połączeniu z bajeranckim kamo są najmocniejszymi stronami modelu. Ciekaw jestem czy jeszcze go pomęczysz, no i czy będzie podstawka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Widac brudzenie to kwestia gustu, mi sie ono podoba, proponuje na podstawce do tego pojazdu dac jeszcze potem kawalek ruinek i przybarwic w tonacji z pojazdu i bedzie wszystko ok, a ze nie wszystkim sie to brudzenie podoba to sie Dumo nie martw, sa rozne gusta i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi