michal0281 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Witam Wszystkich! Obiektem mojej pracy ma byc tygrys w wersji dowodzenia model wyglada zachecajaco Panowie! Warsztat ten zakladam poniewaz potrzebna mi bedzie Wasza pomoc. Na pierwszy ogien wnetrze pojazdu. Chce aby model wygladal ladnie przy otwartych wlazach, wiec nie planuje wykonania go hiper dokladnie, zasadniczo chce opierac sie na wnetrzu od tygrysa academi (mialem kiedys ten model, ale wykonalem go bez wnetrza). Problem polega na tym, ze jesli mam zamiar zrobic "Command Version" tj z antenkami , to gdzies tam we wnetrzu byly dodatkowe radiostacje, pytanie jakie i gdzie? Zastanawia mnie tez jakie blaszki wbrac do niego. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Wydaje mi się, że potrzebny ci będzie także zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Wow drogi model sobie wybrałeś. Ciężko dostępny również, zresztą to pierwszeto konsekwencja drugiego:P Zimmerit na pewno będzie potrzebny jaknapisał Kolega wcześniej. Co do blach to chyba voyager ma zestaw do midów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Zaje**stość w czystej postaci!!!! Będę obserwować sam chciałem zakupić ale niestety mnie nie stać. Zimmerit obowiązkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Co do zimmerytu to jeszcze dluga droga Panowie. Obecnie trzeba mi wiadomosci o roznicach we wnetrzu pomiedzy normalnym a command. Ja sam nic nie znalazlem na ten temat :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Obecnie trzeba mi wiadomosci o roznicach we wnetrzu pomiedzy normalnym a command. Witam Michał. Właśnie kończę tego tygrysa ale w wersji normalnej. Zewnętrzne różnice w command; -dodatkowe anteny -inna płyta tylna Wewnętrzne; -dodatkowa radiostacja FuG 8 ( w czołgach Sd.kfz 268 z anteną promienistą) lub FuG7 w Sd.kfz 267 z 4 metrową anteną masztową -dodatkowy generator prądowy do obsługi dodatkowej radiostacji montowany po stronie ładowniczego Zmiany te wymogły zmniejszenie ilości zabieranej amunicji z 92 do 66 nabojów. Są one raczej trudne do dojrzenia przez włazy. Tak mi się wydaje . Widoczny jest natomiast brak wieżowego karabinu maszynowego który w wersji dowódczej nie był montowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 Dzieki bardzo Robert pewnie racja, ze jak sie tylko przez wlazy zobaczy to roznicy nie powinno byc. ps Panowie, co do ceny to sie przyznam, ze dorwalem go w promocji 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2012 No to dzisiaj zaczynam prace nad tym potworkiem :p Myslalem troche nad zimmerytem i w koncu zdecydowalem sie na ten z ATAKu. Pierwszy raz go bede robil. Przyznam ze mile zaskoczenie, wyglada dobrze i jest bardzo cienki, tak ze szlifowanie raczej przejde bezstresowo. Czesc odlana w calosci tj jazmo armaty pasuje idealnie do dragonowskich elementow, musialem tylko zakleic otwor od km-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 To wstaw jakieś fotki z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Chociaż wanny i kółek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Też bym chętnie zobaczył jakieś zdjęcia z prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Dziekuje za zainteresowanie, obiecuje jutro cos wstawic, ale nie wanna i kolka bo prace zostaly rozpoczete od wiezy. ps jak by tak ktos mial opcje, albo chociaz jakis pomysl jak mogl wygladac czolgowy agregat pradotworczy do radiostacji FuG 8 to bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Uwielbiam ten model ale cena mnie odstrasza. Będę obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Prace ida w bardzo slimaczym tepie. Zrobione wnetrze wiezy z czesci dragona, na to wejda czesci z academy. Co do radia znalazlem cos takiego w moim magazynie mysle zeby radiostacja wyladowala w tym miejscu ktore widac na zdjeciach, jesli ktos ma jakis inny pomysl to czekam na podpowiedz Pzdr. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Postepy w pracy wnetrze nie bedzie moze mistrzostwem swiata, ale przez wlazy bedzie chyba wygladac ok. Pzdr. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Jedno pytanie. Jaki kolor powinna miec skrzynia biegow, taki jak wnetrze? Ta opcja wydaje mi sie sensowna, ale przypominam sobie, ze czasami ludzie maluja ten element na metalowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Coraz bardziej zaczyna mnie tez zastanawiac podloga, dosc duzo modeli ma rdzawo-czerwony kolor a nie bialy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Ten rdzawo czerwony to minia(kolor podkladowy często gęsto mylony z rdzą i tak też robiony) widziale też swego czasu KT gdzie transmisja była miniowo szara ściany przedzialu silnikowego w minii podłoga wieży i wentylatory również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 minia! wlasnie tego slowa mi brakowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Prace ida naprzod, wnetrze juz prawie cale posklejane (lub zlozone na sucho przed malowaniem) strasznie duzo szlifowania zeby wnetrze z academy wepchnac do tygryska z dragona, no ale moze w tym tygodniu uda mi sie to poskladac do konca i zaczac malowanie. Troche juz tez eksperymentowalem z zimerytem i faktycznie nie ma z nim wiekszych problemow. Pzdr. Michal .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Merytorycznie nie jestem w stanie nic powiedzieć... oprócz tego że zaczyna to wszystko na prawdę fajnie wyglądać. Ja mam jeszcze długą drogę żeby zacząć robić modele z wnętrzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Witam Michał. Wkleiłeś bebechy Academy i powtórzyłeś ich błąd. Komory amunicyjne powinny być szersze. W poziomie powinny wchodzić 4 pociski. Mój po przeróbkach wygląda tak; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Dzieki za informacje, wlasnie dokonalem sprawdzenia i niestety tak mocno przyklejone u mnie ze juz nie do oderwania :( ale bede dobrej mysli bo z zalozenia moje wnetrze ma byc tyle co przez wlazy widoczne, nie planuje zdejmowanych czesci bo i tak nie udalo mi sie rozwiazac problemu generatora od dodatkowej radiostacji tak wiec zostanie tak jak jest bo i tak tego praktycznie widac nie bedzie. ps daj jeszcze pare zdjec tego swojego wnetrza, jesli mozna, szczegolnie przedni przedzial mnie interesuje. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Udalo mi sie wymalowac aero wnetrze, no i je sobie wstepnie zlozylem, tak zeby zobaczyc jak to wyglada, no i wielka nedza! Przednie wlazy (kierowcy i strzelca-radiooperatora) sa tak male ze swiatlo prawie wcale nie wpada przez nie no i prawie nic tam nie widac, az szkoda mojej roboty. Troche lepiej jest z wieza, cos tam widac, ale tez nie za wiele. Tak wiec jesli ktos zamierza robic tygrysa z wnetrzem, a tylko tyle co przez wlazy ma byc widac to lepiej przednie miec zamkniete i ograniczyc sie do wiezy, dodac podloge i wystarczy, przynajmniej tak mi sie wydaje. Pzdr. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 A może by pomyśleć nad jakimś subtelnym oświetleniem w środku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi