hadzi Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Najnowsze SHORT RUNy Janusza Brożka to Junak 2 i 3. Model posiada troche nadlewek i niedokładności, ale to są modele przeznaczone dla doświadczonych modelarzy. Cieszy mnie, że się pojawił i że mogłem zostac jego nabywcą. Już za niedługo na warsztacie, byle mi czasu i wenny wystarczyło. Tak trzymać Panie Januszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Fotkę ramek wyrazniejszą można by cyknać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Można to nabyć w, że tak się wyrażę, "cywilizowany" sposób? Do Producenta warto pisać w tej sprawie? Martola, która chyba jako jedyny polski sklep, miała Broplany w ofercie, zakończyła współpracę z Panem Brożkiem, o czym poinformowała w stosownym komunikacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Coś mi sie wydaje że następny paradoks polskiej rzeczywistości się nam ukazuje. Model polskiego samolotu, produkcji polskiej firmy trzeba kupować w zagranicznych sklepach. To jakaś paranoja . Kiemlicz - to napewno nie jest cywilizowanie nabywanie tak do końca produktów tego producenta.Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 To jest idiotyzm i kretynizm przez duże I K pisane , że się tak wyrażę .Trzeba być naprawdę dziwnym żeby taką politykę prowadzić Jak widać producent ma polskich modelarzy głęboko w d...e ... To tak jeśli chodzi o całokształt dostępności modeli Broplanu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 To jest idiotyzm i kretynizm przez duże I K pisane , że się tak wyrażę .Trzeba być naprawdę dziwnym żeby taką politykę prowadzić Jak widać producent ma polskich modelarzy głęboko w d...e ... To tak jeśli chodzi o całokształt dostępności modeli Broplanu . Czy nie uwazasz tej wypowiedzi za niesprawiedliwa i obrazajaca Pana Janusza? Nie znasz powodow, wiec zachowaj takie komentaze dla siebie. A wszystkim zainteresowanym moge powiedziec, ze modele nalezy sprowadzic sobie z zagranicy. Zdjec ramek nie bedzie, model w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Jurek to jak inaczej tłumaczyć podejscie polskiej firmy do polskich modelarzy kiedy taki model trzeba sprowadzac z zagranicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Wspaniały in-box, pogratulować Rysunek z pudełka ściągnięty pewnie gdzieś z sieci oraz zdjęcie zawartości wielkości znaczka pocztowego. Super. Nie żeby mnie interesowała zawartość, ale podejście Kolegi podobne do podejścia producenta. Jest polski model, ale żeby kupić to trzeba kupować za granicą. Jest in-box, ale żeby coś obejrzeć to trzeba szukać gdzie indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 To jest idiotyzm i kretynizm przez duże I K pisane , że się tak wyrażę .Trzeba być naprawdę dziwnym żeby taką politykę prowadzić Jak widać producent ma polskich modelarzy głęboko w d...e ... To tak jeśli chodzi o całokształt dostępności modeli Broplanu . Czy nie uwazasz tej wypowiedzi za niesprawiedliwa i obrazajaca Pana Janusza? Nie znasz powodow, wiec zachowaj takie komentaze dla siebie. A wszystkim zainteresowanym moge powiedziec, ze modele nalezy sprowadzic sobie z zagranicy. Zdjec ramek nie bedzie, model w trakcie budowy. Faktycznie nie znamy powodów zachowania właściciela firmy, ale też proszę nie wymagać, żeby taka polityka sprzedażowa modelarzom w Polsce się podobała. Bo to zachowanie gościa, który pokazuje, że ma obecnie polskich modelarzy dokładnie tam gdzie to opisał kolega hubert72. A szkoda, bo chociaż modele tej firmy nigdy tanie i łatwe nie były, to miały swoich nabywców. Sam mam ich kilka na półce, cześć nadal robię, ale kolejnych już nie kupuje. Wolę poczekać aż np. Chorszczy czy Ardpol coś wypuści. Też trudniejsza techniką i też trochę drożej niż mniej niszowe firmy, ale kupując te modele nie czuję się jak żebrak czekający aż coś skapnie z zagranicznego, czytaj bogatszego rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Podoba/nie-podoba to jedno, ale kultura wypowiedzi to durga sprawa. Można swoje zdziwienie dla sytuacji ubrać w inne słowa niż pisać, że ktoś ma kogoś w "d...e". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 http://www.aviationmegastore.com/quicksearch/LM4f67a21ec0fa8649f48fe2ab50/Junak cena za sam model bez przesyłki prawie 90 zł tez nie kiepska ,ale na szczęście inni potrafią i taniej i w Polsce sprzedawać ,patrz W 4 model w 48 za sume 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 A wszystkim zainteresowanym moge powiedziec, ze modele nalezy sprowadzic sobie z zagranicy. Czyli, mogę już nie czekać na odpowiedź od producenta... W zasadzie to podobnej się spodziewałem, jeśli wo gule by nadeszła... Trudno...Mój świat, bez Junaków, się nie zawali. A i Broplan z pewnością nie zbankrutuje bez tych paru groszy Sprowadzać z Holandii nie mam zamiaru... kwestia priorytetów Zdjec ramek nie bedzie Już są niepotrzebne, wszystko jasne... EDYTKA No i, wcale nie z przykrością, jestem zmuszony odszczekać powyższe i przeprosić- jeśli ktoś się obruszył... Nerwy, z bezsilności mnie poniosły Zdjec ramek nie bedzie Będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Sam osobiście jestem napalony na Bryzę , sam osobiście jestem napalony na Pusczyka ... i na kilka innych . Za granicą kupował NIE BĘDĘ , nie mam na to czasu ani ochoty . Zwłaszcza na zabawy pay pal , szukanie towaru i inne . Chyba normalne jest , że skoro producent jest z Polski to wymagam aby jego modele były dostępne u nas . Inni producenci z Polski nie mają problemów ze sprzedażą i dystrybucją ... Poza tym to tak jakbym kupował małego Fiata w Niemczech , polskie produkty spożywcze za granicą... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Szkoda, że moja radość skończyła się na tytule tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 To jest idiotyzm i kretynizm przez duże I K pisane , że się tak wyrażę .Trzeba być naprawdę dziwnym żeby taką politykę prowadzić Jak widać producent ma polskich modelarzy głęboko w d...e ... To tak jeśli chodzi o całokształt dostępności modeli Broplanu . Czy nie uwazasz tej wypowiedzi za niesprawiedliwa i obrazajaca Pana Janusza? Ale nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Z powodu istnienia Ardpolu i Choroszego, również nie będę rozpaczał nad brakiem firmy Broplan na naszym rynku. Ponieważ: 1 - Nie uwierzę, że polskie sklepy modelarskie nie trzymają standardów finasowania. Nawet Martola wycofała się z dystrybucji (pan Daniel w rozmowie prywatnej również nie chciał powiedzieć dlaczego). 2 - Stosunek cena do jakości dla nowej linii modeli short-run nie jest dobry. Kupiłem FK-58 z Broplanu za dużą kasę, jednak nowy model czeski FK-58 jest o klasę lepszy a ceny poniżej. FK-58 Azur – ok. 55 zł FK-58 Broplan – 22,5 Euro x 4,12 zł = 92,7 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 FK-58 Broplan – 22,5 Euro x 4,12 zł = 92,7 zł Musiałeś mieć niezłe "ciśnienie" na ten model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 To było jakiś czas temu. O czeskim nie było wówczas jeszcze mowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Jeszcze małe porównanie: Puszczyk 1:72 85,00zł (Martola 2008r) Puszczyk 1:48 40,00zł (Martola 2012r) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Grzesiu inflacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 21 Marca 2012 Autor Share Napisano 21 Marca 2012 Grzesiu inflacja no raczej deflacja 2008-2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Grzesiu inflacja no raczej deflacja 2008-2012 to był żart /smutny co prawda/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 hadziemu nie wziął tego na serio, tylko chodzi o to, że inflacja powoduje wzrost cen. A deflacja właśnie spadek. Pomyliłeś pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 No własnie nie pomyliłem ,specjalnie /przewrotnie/ odwrotnie, napisałem inflacja plus zamiast deflacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Z poważaniem, Robert Kuśmierczyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi