Matthew Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dzięki za opinie. konstrukcja jest mi całkiem obca Mnie też Macie racje, trochę tych obić i wgłębień zaszpachlowałem. Lusterko prawe poprawiłem, teraz jest o wiele prościej. Podkład położony, teraz wziąłem się za pake. Zaszpachlowałem to co widać i póki co tyle. Być może jutro siądę dalej do tego A zdjęcia - również przyznam rację, muszę nad nimi popracować Foto: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Łańcuch na pace planujesz wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Nie przewiduję dodatkowych kosztów już do tego modelu. Aczkolwiek i tak będzie mało widoczny, bo na pace będzie stało działo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Zwiniętą chusteczkę- w roli brezentu pociągnij rozrzedzoną szpachlówką tamiyowską, albo surfacerem 500- wygładzi nieco fakturę... Efekty ciekawe... I gwarantowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 A czym tą szpachlówkę rozcieńczyć jeżeli można spytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Dzięki za podpowiedź, postaram się poprawić chusteczkę Póki co jest tak, jeszcze trochę szpachli i trochę piłowania. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 A czym tą szpachlówkę rozcieńczyć jeżeli można spytać ? Szpachlówkę rozcieńczam acetonem... i wtedy ma taką konsystencję, jak chcę- świetnie maskuje "efekt chusteczki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Witam Tej chusteczki nie zdążyłem dzisiaj poprawić. Trochę podziałałem z paką, doszły blaszkowe błotniki, trochę przy przodzie i bokach paki poszło do przodu. Pewnie troszkę więcej zrobię jutro. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Podglądam i ciekaw jestem, jak ci ta paka wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 3 Maja 2012 Autor Share Napisano 3 Maja 2012 Dzięki, fajnie że ktoś podgląda Sam też jestem ciekaw jak mi to wyjdzie. Zrobiłem skrzynie, psiknąłem na pake podkład i skleiłem do kupy. Przy okazji skleiłem koła, ale one czekają sobie na swoją kolej Na zdjęciach jest trochę krzywo, w rzeczywistości jest prosto :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Zaczyna nabierać kształtów... fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Ale szkaractwo, zbudowany dobrze, maluj waść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 niezły kawałek plastiku , warsztacik też w pełni pro czekam na efekty końcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 I widzę że paka wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Witajcie Zaczyna nabierać kształtów... fajnie wygląda niezły kawałek plastiku , warsztacik też w pełni pro czekam na efekty końcowe Dziękuję za miłe słowo. I widzę że paka wyszła. Niestety paka jeszcze nie skończona, cały czas się z nią męczę Ale szkaractwo, zbudowany dobrze, maluj waść Bardzo bym chciał, ale przed malowaniem jeszcze trochę roboty. A patrząc na tempo mojej pracy, to pewnie jeszcze trochę to potrwa. Mało czasu ostatnio miałem, myślę, że przez ten weekend troszkę nadrobię. Najgorsze jest to, że nie mam dobrego oświetlenia i muszę sklejać tylko przy świetle dziennym, a to bardzo ogranicza godziny zabawy. Może polecicie jakieś dobre lampeczki? A co do modelu, to tyle co widać na zdjęciach. Po drugiej stronie zostało mi do zrobienia jeszcze jedno krzesło, gdzieniegdzie zauważyłem niedociągnięcia na zdjęciach. Szmata na skrzyni zrobiona tylko dlatego, że zgubiłem eduardowski zawias i musiałem to zakryć. Postawię na to jakieś pierdoły, typu kanistry czy bronie. Ogólnie chcę tego trochę nawalić na model. No to, póki co chyba tyle. Dzięki wielkie za podglądanie warsztatu, w końcu jest on prowadzony dla forumowiczów, a mnie tym bardziej motywuje do lepszej pracy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 No wygląda świetnie... powoli zbliżasz się do malunków... czekam cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Super poskładany model. Bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Fajne cudo ale ja bym od razu pocienił osłony działa lecz to może być moje zboczenie już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Naprawdę wygląda na skomplikowany. A może wywal tę szmatę i zrób coś z puszki po piwie lub innym napoju energetyzującym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Super jak dla mnie!!podglądam bo mam takowego w "zapasach" ale ten łańcuszek to mógłbyś zmienić...koszt znikomy a efekt-bezcenny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Super poskładany model. Bardzo mi się podoba. No wygląda świetnie... powoli zbliżasz się do malunków... czekam cierpliwie Dzięki Szczerze to też czekam już na malowanie, bo wyposzczony jestem. Albo go zrobię dobrze, albo całkowicie zawale malowaniem, dlatego tym bardziej mnie do niego rwie Fajne cudo ale ja bym od razu pocienił osłony działa lecz to może być moje zboczenie już Dzięki, zastanawiałem się nad tym, ale doszedłem do wniosku, że skoro działo nie będzie wklejone na pakę, a na pewno nie na początku, to dojście do osłon będę miał całkiem dobre, więc postanowiłem przykleić już teraz Naprawdę wygląda na skomplikowany. A może wywal tę szmatę i zrób coś z puszki po piwie lub innym napoju energetyzującym? A co dokładniej masz na myśli? Jakie ustrojstwo? Jestem otwarty na sugestie Dałem szmatkę, bo lubię widok przygniecionego materiału jakimś bambetlem. Fajnie kontrastuje z kolorem pojazdu. Tym bardziej, że ten będzie jednolity. I lubię widok szmaty na skrzyni, aczkolwiek mogę to zawsze zmienić Super jak dla mnie!!podglądam bo mam takowego w "zapasach" ale ten łańcuszek to mógłbyś zmienić...koszt znikomy a efekt-bezcenny.. Dzięki! Masz rację. Aczkolwiek odpuściłem zakup łańcuszka, bo nad nim będzie spoczywać działo i w ogóle go nie będzie widać... Pozdrawiam i dzięki za komentarze oraz podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Twój wybór.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Myślałem, że ta szmata to zło konieczne po zgubieniu zawiasu. Ale nie ma musu - szmata też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 ja bym od razu pocienił osłony działa Najlepiej odrysować na blaszce i wyciąć z niej... Bardziej realistycznie wygląda... Sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Dobry Wieczer. Mogłem odrysować, kurde nie wpadłem na to, zupełnie mi z głowy wyleciało a teraz to już nie chce mi się tego wszystkiego odklejać i poprawiać rhinoceros, próbowałem rozcieńczyć szpachlówkę humbrola i italki ale nie dało rady, surfka mam w sprayu, a szpachli tamki nie mam wcale. Masz jakiś pomysł czym można jeszcze tą chusteczkę przejechać? skikit87 - totalnie źle zinterpretowałem Twój post! Myślałem, że napisałeś "ja bym od razu POCIENIOWAŁ osłony działa". A Tobie chodziło o to, żeby je wyszczuplić... I ja głupi, odpisałem Ci, że będę miał dobre dojście do osłon podczas malowania... Ogólnie z tymi blachami podjazdowymi, to urwanie dupy było. W ogóle nie chciało to się kupy trzymać, latało we wszystkie strony, zeszło mi chyba z godzinę żeby były w miarę sztywne. Oprócz tego, znalazło się krzesło z drugiej strony, u góry ten szkielet, no i przy osłonach, na uchwytach z blaszki wyciąłem te elementy, które w zestawie są dużo za grube. Mam nadzieję, że nie pourywam niczego jak będę malował, bo ciężko jest w ogóle za coś złapać ten model. A co teraz? W następnej kolejności zacznę robić działo. Nie jest tego dużo, myślę, że z pół dnia mi zejdzie i będzie gotowe Później poprzebieram w bambetlach i zacznie się chwila prawdy, czyli malowanie. Koła założone na sucho, tylko do zdjęć. W miarę progresji, zdjęcia się pojawią. Dziękuję za komentarze i opinię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi