bazylms Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Pytanie - jasne że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 to pozostało mi tylko go zmatowić. Szczerze taki lekko świecący podoba mi się bardziej, więc tak nieśmiało zaproponuję zamiast go całkowicie zmatowić, zostawić lekko satynowy połysk. Oczywiście oprócz opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Tomek ma rację ,nie matuj go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Ja zawsze zostawiam świecące, nie daje matu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Do pustyni bardziej pasuję mat bo piach był wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Dzięki wielkie za pozytywny odbiór. Zmatowię go ale nie tak bardzo, żeby tylko nie świecił się przesadnie W lekkiej mgiełce satyny też tkwi piękno. W każdym razie nie wiem kiedy się za to wezmę, bo na uczelni sajgon. Pozdrawiam i dzięki za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Zerknij co się na PMMS pojawiło. http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/tankograd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 No spoko, tylko teraz to dla mnie trochę za późno, bo pojazd skończony praktycznie Także niechaj czerpią z tego inne pokolenia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Witajcie po przerwie. Dziś zacząłem robić działo. W zasadzie już w połowie skończyłem. Pokazywać za bardzo nie ma co, ale pstryknąłem dwie fotki podglądowe, żeby pokazać że coś tam się dzieje. Na ostatnim zdjęciu to nie szew, ale przetarty surfacer papierem ściernym, zrobiła się taka ciemniejsza kreska. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Witam forumowiczów po przerwie Na nic się zdały uczelniane starania, bo we wrześniu będzie bardzo grubo... obijałem się. Niestety przez ten czas również nie kleiłem, zajmowałem się innymi sprawami. Ale jak to się mówi - co się odwlecze, to nie uciecze Przez ostatnie kilka dni wziąłem się za maszkarę i w zasadzie ja ukończyłem. Na fotkach zobaczyłem tylko że niedokładnie jest pomalowany wylot działa, to muszę poprawić. Skończyłem kleić i malować działo, technika ta sama co reszta pojazdu, filtry, wash i te inne cudawianki. Na koniec pigmenty. Model cały pociągnięty delikatnie matem, tak, by to co się za bardzo świeciło lekko przygasić. Jak dla mnie teraz lepiej to wygląda. Co pozostało? Wszelkiego rodzaju bambetle, które zamierzam wrzucić. A znajdzie się tam kilka broni, w zestawie była piła ręczna też ją gdzieś umieszczę, pociski do działa, skrzynka na nie i może kilka kanistrów. Tylko że coraz bardziej po głowie chodzi mi zrobienie małej podstawki pod model. Tutaj pytanie do Was - jako że ja nie znam się merytorycznie na umundurowaniu, a w szczególności brytyjczyków - możecie mi pomóc dobrać jakieś figurki? Chodzi oczywiście o walki w Afryce. Mogą być plastiki, żywica, whatever. Szczerze szukam i nie wiem czy przypasują okresowo, a jak znajdę coś to średnio mi się widzą. Te pierwsze okresowo się zgadzają, ale raczej to nie jest statyczność i wypoczynek tylko tzw. dobra akcja A te drugie to załoga jeepa, mógł taki sobie pan kierować takim oto Bedfordem? Ah, no cóż, tak to jest, jak się wszystkiego nie wie. Z góry dzięki wielkie za każdą pomoc. Jak nie znajdę czegoś fajnego, to po prostu postawię model na kawałku deski i po problemie Ale przejdźmy do meritum, czyli do zdjęć. Macie jakieś uwagi - walcie śmiało, zawsze lepiej zmienić coś późno niż wcale ;-) Mam nadzieję, że choć trochę się podoba. Liczę na opinie i komentarze. Poniżej foty: Pozdrawiam, Matthew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Model mi się podoba, a figurki to bym ze względu na pozy wybrał te drugie, ale nie wiem czy okresowo się zgadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Albo postawić na czołgu imbryk z herbatą to by w tedy te pierwsze pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 A co tu się rozpisywać, od początku śledze budowe i od pierwszej fotki mi się podoba, i z każda coraz mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Albo postawić na czołgu imbryk z herbatą to by w tedy te pierwsze pasowały A ja bym dal drugi zestaw-bardziej pasuje.I w rzeczy samej fajfoklok-to nic ze na pustynii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi