skikut87 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Na razie zacząłem robić wnętrze. Ukończyłem już zasobniki tylną płytę skrzyneczkę no i płaskowniki: I przymiarka na sucho a teraz przed mna to oc najgorsze czyli cały układ przenoszenia napędu i drążki a wygląda to tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Wnętrze już wygląda interesująco, a z tego co planujesz to będzie jeszce lepsze. Masz jakieś oryginalne dodatki czy wszystko samoróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Standardowo wszystko będę robił sam z hipsu i śmieci modelarskich ;) a tak na marginesie o dodatkach do tego czegoś nigdy nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 No - nareszcie...tyle czekałem aż ktoś wezmie na warsztat ten czołgutek. Życzę powodzenia. Pytanie?Czy to to samo co tłukł MGD/Maquette ect?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 No - nareszcie...tyle czekałem aż ktoś wezmie na warsztat ten czołgutek.Życzę powodzenia. Pytanie?Czy to to samo co tłukł MGD/Maquette ect?? Niestety... na dole wanny widnieje nawet napis AER, ale przynajmniej człowiek ma radochę z poprawiania producenta itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Czad! Super, że się za niego wziołeś. Też się do niego przymierzam To dawny model AER, więc raczej ciężki produkt i kiepsko z wiernością historyczną. Niemniej jest tani i wart obecnej ceny. Zasiadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Czad! Super, że się za niego wziołeś. Też się do niego przymierzam To dawny model AER, więc raczej ciężki produkt i kiepsko z wiernością historyczną. Niemniej jest tani i wart obecnej ceny. Zasiadam w pierwszym rzędzie Poskromiłem jakoś T 28 z AER`a to i z Tym powinienem dać sobie jakoś radę Co do wierności fakt trza parę rzeczy poprawić ale to będzie subiektywnie wychodziło w czasie warsztatu. Martwi mnie tylko fakt ze będę musiał go nitować a moich ulubionych zielonych nitów już nie mam i na allegro też ich nie ma... Cena fakt jest słuszna ale na pewno nie polecał bym tego modelu komuś początkującemu bo raczej nic się na nim nie nauczy a jedynie straci zapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkU Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Dużo pracy od podstaw, nieźle się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Dużo pracy od podstaw, nieźle się zapowiada. Jak zawsze ale cóż zrobię lubię śmieciowe modele Dziwna kolej rzeczy - się stresuje to kleje. Może się postęp wydawać nieznaczny ale ja się ciesze że zabawa w pajączka zakończyła się już po kilku godzinach. Wszystkie ,,druciki,, to rozciągnięta ramka z tego ów modelu. Poduszka kierowcy to masa modelarska która jest wyrzeźbiona ale jakoś na fotkach mi te zmarszczki nie chciały wyjść... A teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie no...robi wrażenie,robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam. MS1, MS1 Ten czołg to jeden z ciekawszych konstrukcji przedwojennych. Czekałem, aż go ktoś zrobi i moje marzenie się spełniło. Danielu kibicuję by model wyszedł jak najlepiej. Oj będzie na co patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie no...robi wrażenie,robi. heh pytanie co będzie z tego po pokryciu farba ;) Witam. MS1, MS1 Ten czołg to jeden z ciekawszych konstrukcji przedwojennych. Czekałem, aż go ktoś zrobi i moje marzenie się spełniło. Danielu kibicuję by model wyszedł jak najlepiej. Oj będzie na co patrzeć. Dzieki ale odpukać by nie zapeszać;) Swoją drogą widzę po postach ze wiele osób czekało na realizacje tego modelu więc się pytam gdzie są inne T 18 :P. W sumie się nie dziwie czemu tak ostrożnie do niego ludzie podchodzą bo po otworzeniu foli z ramkami model na dzień dobry atakuje nas piękną wonią naft/oleju. A czym nas dalej zaskoczy przekonamy się w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Coś oryginalnego- no i ambitnie... Kibicuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Poprawiłem siedzisko teraz wygląda według mnie lepiej: Oraz zdjęcia porównawcze by uświadomić z jak dużym modelem mamy do czynienia i pokazać że w sumie daleko od 72 nie uciekłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Faktycznie, za duże to to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 W przerwie od nauki na jutrzejsza obronę cyknąłem fotki z postępu wczorajszej bezsennej nocy: Generalnie wnętrze uważam już za skończone, no chyba że coś jeszcze wyjdzie w praniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Jak już kolega upora się z wnętrzem to... popatrzy tutaj: http://www.mimory.com/models/t18_inpr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Widziałem tą stronkę szczerze ów model ma np błędny km przednie i tylne kola nie poprawione. A co do km'ów to z fotek, prospektów, planów wynika że była to czysta fantazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Wnętrze modelu już popaćkane farbką i pigmentami:D Zmieniamy coś przed położeniem lakieru bezbarwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Fotki fajne malowanie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja bym już nic nie zmieniał... wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Wnętrze super Jeśli chodzi o malowanie to nic dodać nic ująć. Brawo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Jak dla mnie, bomba. Mam nadzieję, że będzie jakaś maskotka, zdjęcie "laski", "termos" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi