Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Z pomostem to musisz jeszcze poćwiczyć, kolego Ale reszta - pierwszorzędna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Dobra robota Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie ma co przystań jak się patrzy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 No to baza,a może cały port rośnie.He, co to dalej będzie?Magazyn torped,zbiorniki z paliwem,koszary.... no tylko pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 No to baza,a może cały port rośnie.He, co to dalej będzie?Magazyn torped,zbiorniki z paliwem,koszary.... no tylko pogratulować. I cały pokój zajęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 A na balkonie lotnisko dla bombofcuf A pomost na wodzie się uniesie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 W porcie zazwyczaj stały też duże jednostki musisz wymyślić jakieś betonowe pirsy i ustawić przy nich np. eskadrę niszczycieli typu "Maas" z liderem np. 'Konigsberg" wszystko oczywiście w skali 1/35. Dom z tego co widać masz pojemny (patrz mina kontaktowa w salonie). .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Z pomostem to musisz jeszcze poćwiczyć, kolego Ale reszta - pierwszorzędna robota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Z pomostem to musisz jeszcze poćwiczyć, kolego Ale reszta - pierwszorzędna robota ? Może Marcinowi chodzi o to że kolory są za żywe. Niestety to wina flesza, bo w realu są bardziej stonowane tyle ze mogę się mylić bo pierwszy raz coś brudziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Drewno trzeba bylo kilka razy pociagnac bejca debowa. Wygladaloby naturalnie i "brudzenie" wyszloby samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 czekam na rurki do wałów i trochę podciągnąłem hólowniczka tak wygląda stan na dziś Pytanie ma ktoś cywilów w skali 1:35 i jakiegoś pieska lub kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Cywili co prawda nie mam ale mam 2 szt. małych tamiyowskich kundelków jak podasz mi adres to Ci wyślę całkiem za darmo a nie za 12jurków jak proponuje KFS Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Sierpnia 2012 Super Moderator Share Napisano 26 Sierpnia 2012 No i klawo! W następnym tygodniu mała niespodzianka. A co no to będzie niespodzianka. Nieźle komplet z barką i schnelami ... u lallaa na wodzie będzie masakra. Podglądam dalej. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 He ,niedługo dym z komina i popłynie. No ładnie obywatelu, a mnie coś lenistwo wzięło. Ale mam nadzieję że to przejściowe, no i ruszę dalej z .... bo mam rozbebrane 3 pudełka,a w każdym coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 stanął maszt z oświetleniem zastanawiam sie czy w sterówce tez nie zrobić oświetlenia, co o tym sadzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Alez zasuwasz, Pawel! Holowniczek slicznosci! Robi wrazenie. ... zastanawiam sie czy w sterówce tez nie zrobić oświetlenia, co o tym sadzicie ?? Mysle, ze to chyba nie jest szczesliwy pomysl. Jeli w czasie rejsu wlaczono by swiatlo w sterowce, to co widzialby sternik za oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 no właśnie też tak myślałem, ale tu mnie namawiają na oświetlenie stąd pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Możesz dać, żeby świecić w trakcie postoju, ale czy to ma sens Tak czy owak, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 BALROG podziwiam twoja prace i umiejetnosci. Tez powoli dorastam do modelu RC. Trzeba bedzie na emeryturze jakos czas spedzac. Ja bym oswietlenie zrobil i to z mozliwoscia da wlaczania czerwonego. Takie czesto Niemcy montowali w czasie wojny - a znajac twoje modele to HOLOWNIK tez bedzie bral udzial w dzialaniach wojennych. Mam do ciebie prywatne pytanie na PW. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 jakiegoś pieska lub kota http://www.mantisminiatures.pl/PL/18,0,Akcesoria.html Dawaj surykatki na komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Szanowny Pawle! Opowiem krótką historię. Otóż w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych ubiegłego wieku corocznie we wrześniu w Szczecinie odbywały się Ogólnopolskie Zawody Modeli Pływających Placówek Wychowania Pozaszkolnego, czy jakoś tak. Również w Szczecinie zamieszkiwał Pan Władysław Cichy, znany ogólniepolsko sędzia modelarski (jako modelarz zasłynął z budowy podad dwumetrowego modelu drobnicowca Marceli Nowotko - największego wówczas w Polsce modelu szkutniczego). I tenże Pan Władysław znany był ze swojej surowości z jaką oceniał prace przedstawione Mu do oceny, a jeszcze bardziej był znany ze swojego donośnego głosu, którym wszem i wobec oznajmiał swoje zdanie na temat - wszyscy wokół wiedzieli kto i za co dostał o-pe-er. Wracając do rzeczy, otóż pewnego razu jeden z kolegów modelarzy na wymienionych wcześniej zawodach przedstawił Panu Władysławowi do oceny model lodołamacza Lenin - z zapalonymi światłami na mostku. Co to się działo, co to się działo, pół Arkonki (tam odbywały sie zawsze zawody) uszy pozatykało... A ja nie i nasłuchałem się, jak to Pan Władysław opiurkał z góry na dół mojego kolegę po fachu - właśnie za światełka na mostku - jak tłumaczył, modele prezentujemy podczas zawodów w ruchu, a w ruchu żadne światełko (no jasne, że poza światełkami przyrządów) nie ma prawo świecić się i przeszkadzać w widzeniu tego, co poza mostkiem... Dlatego Szanowny Pawle, nie idź tą drogą - nie montuj świateł na mostku, a jeżeli już, to ich nie zapalaj... Zawsze życzliwy i śledzący relację Ja-siu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Ja-siu Mimo że nie będzie mi dane poznać Pana Władysława Cichego, stwierdzam że polubiłbym go Swoją drogą też kończę zbierać dokumentacje do modelu który wyląduje w kolejności po barce a będzie to jednostka handlowa oczywiście niemiecka Długość 2,1 metra Malowanie szare i tylko dwa flaki 20mm na skrzydłach mostka A to nie bedzie moja największa jednostka jaką planuje największy będzie Sperrbrecher Minerva 2,91 metra w takim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 No .... .A gdzie Yamato lubo Bismarck w 1:35?Ech waść dajesz do wiwatu,szczena opada.Co to za projekta się nie zalęgną się w tej głowie.No,no .... .Zatem do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 A nie mówiłem Olej tą handlową łajbę i tak jak radzą koledzy zbuduj jakiś pancernik , krążownik lub co najmniej niszczyciel np. typu Narvik. Chociaż te kieszonkowe pancerniki też są nie brzydkie.Oczywiście w 1/35 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 No .... .A gdzie Yamato lubo Bismarck w 1:35?Ech waść dajesz do wiwatu,szczena opada.Co to za projekta się nie zalęgną się w tej głowie.No,no .... .Zatem do dzieła. Bismarck Yamato ?? Za bardzo oklepane, ja szukam jednostek nietypowych których nikt nie klei A nie mówiłem Olej tą handlową łajbę i tak jak radzą koledzy zbuduj jakiś pancernik , krążownik lub co najmniej niszczyciel np. typu Narvik. Chociaż te kieszonkowe pancerniki też są nie brzydkie.Oczywiście w 1/35 Pozdrawiam Czym jest flota wojenna bez floty handlowej Oj wierz mi że podoba mi się Admirał Graf Spee ale nie mam warunków Narvik też kiedyś stanie na pochylni jak mi życia starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi