Krisownia Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Bardzo zacnie, czyściutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Wężyki mogły by być troszkę cieńsze i bardziej "fikuśne" Rafał. Było by ładniej.Domyślam się,że aero Cię ogranicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Aerek padł kompletnie, sido już będę musiał nakładać chyba pędzelkiem xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Jeszcze dzisiaj nałoże sido i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Zacnie jest, bardzo podobają mi się wariacje, urwany błotnik, i lina, 1 koło jezdne w kolorze minii, dziurki w grillu. O to chodzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 1 koło jezdne w kolorze minii Nic bardziej oklepanego. Kamo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Seba racja ale smaczek zawsze jakiś musi być. Szybko do przodu, troche mi się spieszy, przygotowany pod oleje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 He he, ale to też może być smaczek, ja w moim aktualnym projekcie założę ketten wyjątkowo właśnie tak. Oczywiście bazując na fotach z frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Nic wielkiego, są przypadki gdzie żołnierze montowali obie gąsienice odwrotnie do ustawień fabrycznych i rzadkie smaczki kiedy jedna jest fabrycznie a druga odwrotnie. To samo mamy z oponami kierunkowymi na pojazdach, laczek ma bieżnik zaprojektowany do pracy w konkretnym kierunku a wielu mechaników i tak montuje jak leci. Kilka przykładów: Luchs - każda w inną stronę: Panzer I górne zdjęcie odwrotnie do fabrycznych, dolne standardowo: Pantera - każda w inną stronę: Pantera fabryczne: Pantera obie odwrotnie do fabrycznych: Założę się, że jak poryjemy w stugach/pzIII/pzIV to na pewno znajdziemy analogiczne przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Gaski sa na razie zalozone pogladowo do zdjec. Na koniec bedzie wszystko jak trzeba. Dzisiaj wieczorem postaram sie zrobic apdejt po biedronce i rainsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Niestety sporo czasu zmarnowałem na malowanie płyt bocznych, niestety nie jest to szczyt umiejętności aerek pryskał jak poj***any w każdą stronę.... Nerwów w kilka godzin poszło tyle co w tydzien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Dałeś radę! Dziś musi być dzień szalonego aerografu, mój nowo kupiony nie chciał psikać mimo 30 minutowego czyszczenia, na końcu rzuciłem go w kąt wyjąłem z szuflady stary nieużywany od pół roku ruszyłem igłą i od razu normalny strumień... Nerwów poszło jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Mam wielki proble, vallejo coś nie lubi się trzymać metalu, choć użyłem samochodowego podkładu i lakieru by to utwardzić wszystko zeszłą pod lekkim podważeniem nożyka jak plastelina.... Macie może jakieś rady jak malować metal ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Chyba pozostaje tylko olejny H lub R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 A chociaż zmatowałeś porządnie te osłony pod ten podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Mi zawsze bardzo pomagał Mr. metal Primer, nigdy płatami farba nie odchodziła, jedynie abrazyjnie na krawędziach ale to norma, przy tak dużej powierzchni ryzyko jest. Grubość i ilość warstw ma znacznie. @pankkot13 chyba trafiłeś w sedno z tym matowaniem spojrzałem na blaszki aż się świecą @Kamil Feliks Sztarbała Ciszę się że się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Malowanie metalu - humbrol idealnie trzyma, nic nie odpada. Blaszki fototrawione, elementy docinane z puszek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Kompletnie dałem dupy z tymi płytami, pośpiech... w tym momencie są wyszlifowane, wyczyszczone benzyną, nałożonym podkładem dwie warstwy i kolorem bazowym. Za 2-3 godzinki sprawdzę czy nie schodzi.... oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam ,pracuję w lakiernictwie.Jak te blaszki są z amelinum to samochodowy podkład nie będzie trzymać, trzeba dać epoksydowy albo jakiś modelarski ale sie nie znam na tyle żeby doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Kurde co wy z tym amelinium Humbrol,Revell ,emalie olejne Aster ,ba...Modelak pomalujesz te płyty bez problemu ale przynajmniej dwiema warstwami nic ci nie odpryśnie,a nie tam wynalazkami malujesz,nawet Pactra się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Już sobie poradziłem z problemem. Nałożyłem lekką warstwę bieli żeby uzyskać efekt starego zimowego malowania (zmarzliny): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Deja vu? Juz chyba cos podobnego robiłeś. Jak rozwiązałeś ten problem z metalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Krzysiu nie deja vu, tutaj było to samo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Bardziej myślałem o tym Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Coś jakoś mam skrzywienie do zimówek Mały progres, nałożona biedronka filtr i obicia, po płukance i waszu kolorki się jeszcze zmienią: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi