Marcin1970 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Piękny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Ładnie wygląda. Co to za kolory Robert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Dzieki podkład z puszki,Motip,preszjding czarną z Gunze ,baza ruska zieleń nr 2 Gunze C 136 ,rozjaśnienia Ruska zieleń nr 1 Gunze C 135 i kolejne C 136 plus dużo żółtej /zdaje sie insignia yellow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Wow... Jestem pod dużym wrażeniem Elegancko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Fajne kolorki wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 fajnie,fajne chociaż na 240 to on nie za bardzo jest stylizowany ale co tam, ładnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 fajnie,fajne chociaż na 240 to on nie za bardzo jest stylizowany ale co tam... cos bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 ...no w zasadzie to może być nie do końca jestem pewien czy to ta wersja - nie jestem pewien co do wieżyczki dowódcy, tyłu pojazdu czy osłony działa ale to temat zbyt głęboki by go teraz podejmować wygląda podobnie wiec może się mylę, a różnice jeśli są to minimalne - nie warto więc wnikać szkoda że nie ma więcej zdjęć tego pojazdu model mi się podoba, fajnie pomalowany czekam co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Porównywałem wieże :modelu ,ze zdjęcia i z książki Mityczna broń i wyszło mi ,ze to ta sama wieża,przydało by sie chociaż jeszcze jedno foto z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 sido,obicia farby valleyo ,łosz Miga /jutro spojrzę przy świetle dziennym i coś jeszcze poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Podoba mi się , cieniowanie po zabiegach wyszło rewelacyjne . Jak dla mnie ciut za jasny ... ale się nie wypowiadam w tym temacie . Zwłaszcza przy kolorystyce radzieckich tworów pancernych z czasów II wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Ja również, mam obiekcje co do włazu dowódcy. Moim zdaniem powinien być 2 częściowy. Przyjrzyj się dokładnie zdjęciu, wyraźnie widać, że kopułka zwęża się ku górze. To świadczy, że jest to model z 1944r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 A ja obiekcji nie mam ,żadnych,ewidentnie to ten typ wieży ,zobaczcie na charakterystycznie wzmocnienie /nie wiem jak to się nazywa/ zaznaczone czerwonymi kółkami ,wieża z końca 1944 posiada takowe a wcześniejsza tego nie ma ,no chyba ,że były wieże z tym wzmocnieniem i podwójnym włazem d-cy ,ale w Mitycznej broni nie znalazłem takiej informacji. Hobby Boss oczywiście dał ciała bo to wzmocnienie powinny być po obu stronach a jest tylko po jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Warsztat malarski na 5+. Musisz chyba przejść na "pancerną stronę mocy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Do tego zobacz jeszcze to tempo nie osiągalne w lotnictwie. Myślę, że mogę przystać na wymianę Konrad - Robert. Utraciliśmy jednego rycerza Jedi, ale za to pojawił się nowy i znów utrzymana została rónowaga mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 A mogę i tu i tu Dzięki Panowie za uznanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Bardzo elegancko wymalowany. Hobby Boss oczywiście dał ciała bo to wzmocnienie powinny być po obu stronach a jest tylko po jednej. Patrząc na to zdjęcie zastanawiam się czy Hobby Boss rzeczywiście dał ciała. Nie widać tego wzmocnienia z tej strony wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 A gdzie możesz się wyżyć bardziej malarsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Mariusz a czy przypadkiem wieża na Twojej fotce to nie jest ta wcześniejsza bez tych /cycków/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Patrząc po naszym teciaku też jestem za Hobby Bossem Po tej stronie wieży jest: Po tej nie ma: A wieża koszalińskiego-T34 jest raczej późnych serii produkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Mariusz a czy przypadkiem wieża na Twojej fotce to nie jest ta wcześniejsza bez tych /cycków/? Hehe nie Mariusz tylko Marcin To jest ten sam teciak ze Skierniewic. Z jednej strony ma wzmocnienie z drugiej niema. Nie wiem za bardzo o jakich cyckach piszesz? Dla porządku dodam jeszcze zdjęcie drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Hehe nie Mariusz tylko Marcin Sory popiętroliło mi się. Pisząc "cycki" miałem na mysli te wzmocnienia. Wychodzi na to ,że wieża w HB jest dobra a błąd leży w planach z T-34 Mityczna Broń ,ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 No widzę panowie zagłębiamy się w szczegółowości totalne hehe, ale chyba właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Jakby w przyszłości kto IS-2 budował to służę fotkami w moim miasteczku stoi. Świetnie zachowany tylko farba nie taka jak być powinno. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Koledzy myślę że nie ma tu żadnych błędów. Po prostu jedna z wersji nie uwzględnionych w książce. Zresztą jest to chyba niemożliwe, nie wiem jakim fachowcem trzeba być aby ogarnąć temat T-34. Życia mało. My w Polsce mamy od tego tematu Roberta Michulca, Rosjanie Maksima Kołmijca. Michulec wykazał i tak chyba ze dwa razy więcej wersji i różnic. Tego się nie da ogarnąć. Przez to skądinąd fantastyczny T-34 staje się modelarskim koszmarem. Praktycznie 100 procent modeli nie trzyma oryginału. Dwa identyczne T-34 na froncie nie istniały. Konia z rzędem temu kto znajdzie chociaż jeden egzemplarz "tetki" obfotografowanej na froncie w jednym czasie z wszystkich stron. Coś zawsze będzie w sferze domysłów. Nie widać w "240" prawego boku i tyłu? Ano nie. I bądźcie pewni, że był iny niż we wszystkich innych. Tu odłamane a tu zagięte, tu skrzyneczka a tu beleczka. tu kanisterek i wiaderko, a tu "oswobodzony" faszystowski rowerek. Co tam w danym momencie jest? Bóg jeden raczy wiedzieć. Co mu dało fabryka, co załoga, a co warsztat remontowy? Kto udowodni nawet jakie koła są na prawej burcie? Wszystkie żebrowane? A może któreś pełne? Większość to tylko pojedyncze fotki z jednej strony. Nawet farba najczęściej różniła się odcieniami. Robert jest naprawdę dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Pojazdy muzealne to niesamowicie istotny element modelarskiej rzeczywistości, ale najczęściej w przypadku pojazdów o sowieckim życiorysie były to wozy służące jeszcze wiele lat po wojnie i po wyeksploatowaniu umieszczone na cokołach. Nijak ma się to najczęściej do konkretnych egzemplarzy uwiecznionych na wojennych fotkach. Te mają już wszystko naprawione, uzupełnione, często wymienione na elementy powojennej odmiennej konstrukcji. Powiedzmy szczerze "muzealniaki" i "pomnikowce" to nieocenione źródło wiedzy ale....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi