DARTH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Darth zakupu nie żałuj. Na pewno "zwróci" Ci się przy pracy z modelami.Mój kompresor jest zdecydowanie gorszy, aero takie za 60 pln i jakoś malują. Zanim zaczniesz malowac model trenuj na papierze linie, kółka, trójkąty itp aż zaczniesz go czuć jak ołówek. Model wychodzi Ci zacnie Trenuję, trenuję za poradą sprzedawcy na razie na ciemnym kartonie samą wodą (nie trzeba myć), a całość kupiłem w tym sklepie na Kaszubskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Daniel trenuj ale farbą bo to nie to samo co wodą . Janusz ,mój z butlą się bardzo grzeje a co mówic o kompresorze bez butli który się nie wyłącza praktycznie,30min to w moim przypadku bardzo częste sesje i w cale nie maluje powierzchni wielkości maski samochodu osobowego ,maluje bardzo rozcieńczonymi -transparentnymi warstwami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Trenuję, trenuję za poradą sprzedawcy na razie na ciemnym kartonie samą wodą (nie trzeba myć), a całość kupiłem w tym sklepie na Kaszubskiej To byłeś 200 metrów ode mnie . Trenuj zdecydowanie farbami! Lepiej wypsikac farbkę za 6 pln niż skopać model. Woda działa zupełnie inaczej, no i musisz nauczyć się rozcienczać farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Robert, na odważniejsze próby przyjdzie czas , co do grzania to pisałem ci, sprawdź na Jadar-Hobby jest taki jak mój (Adler AD-4000) i są jego dane techn. jak go włączam to po 3 sekundach silnik gaśnie, po jakiejś pół minucie znów odpali na dwie trzy sek, i tak cały czas nie ma szansy żeby się zagrzał. A co do samego malowania to mam nadzieję że wiesz że jak przyjdzie na nie czas to zamęczę cię stosem pytań hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Trenuję, trenuję za poradą sprzedawcy na razie na ciemnym kartonie samą wodą (nie trzeba myć), a całość kupiłem w tym sklepie na Kaszubskiej To byłeś 200 metrów ode mnie . Trenuj zdecydowanie farbami! Lepiej wypsikac farbkę za 6 pln niż skopać model. Woda działa zupełnie inaczej, no i musisz nauczyć się rozcienczać farbę. Kurde ja w sumię muszę się od nowa malowania uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Kurde ja w sumię muszę się od nowa malowania uczyć Zdecydowanie tak Tylko nie zapomnij o pędzlu bo to zdecydowanie trudniejsza technika i bardzo przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Spoko, filtry łosze wszystko pędzel. Nie wiem tylko jak kłaść Sidolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Ja kłade nie rozcieńczony aerkiem a później aero myję wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Sido bardzo dobrze kładzie się z pędzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Poza linami i dodatkowymi ogniwami błotniki gotowe teraz razem z gąskami idą do poczekalni.Cieszę się że mam to już za sobą to jest panowie trzy godź. roboty przy lupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 No i koniec dłubanki przy kadłubie, jak do tej pory części dobrze pasują, klei się przyjemnie, I poza kilkoma szczegółami ( kołek i osłony lamp) producent spisał się nie źle. Co do blaszek to nie jestem jakimś znawcą, ale wcześniej miałem do czynienia z Aberem, ( te to Voyager) i muszę powiedzieć że jak dla mnie te dwie firmy to przepaść, Voyagery to prawie same się w dłoniach wyginają. No i fotki ogólnego widoku kadłuba z kilku ujęć- POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Szybcior z Ciebie ,w tydzień tak ładnie teta zmontowałeś ,dawaj z wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Robert to jest potęga urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Fakt, blachy dodały mu uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 No piknie panoczku , zdetalizowany na maksa nadłubałeś się oj nadłubałeś . Cuś tylko krzywy ten koszyk na reflektory ale może tak na zdjęciu widzę . Robert to jest potęga urlopu Hmmm mnie na urlopie moja Pani zawsze znajdzie jakiś modelarski projekt 1:1 ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 no wygląda to efektownie jedynie co mnie razi po oczach to nie spięte gąski przy przednim kole jezdnym na dole - ale ponieważ jest to z obu stron sądzę że jest jakoś zmontowane na sucho lub coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 No piknie panoczku , zdetalizowany na maksa nadłubałeś się oj nadłubałeś .Cuś tylko krzywy ten koszyk na reflektory ale może tak na zdjęciu widzę . Robert to jest potęga urlopu Hmmm mnie na urlopie moja Pani zawsze znajdzie jakiś modelarski projekt 1:1 ...... No krzywy, krzywy, taki miał być w projekcie.Przyznam jednak że też coraz mniej mi się podoba i nie wiem czy jak uporam się z wieżą to go nie przerobie( pewnie tak zrobię) A urlop do września więc czasu na modele w każdej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 no wygląda to efektownie jedynie co mnie razi po oczach to nie spięte gąski przy przednim kole jezdnym na dole - ale ponieważ jest to z obu stron sądzę że jest jakoś zmontowane na sucho lub coś. Oczywiście w tych miejscach gąski nie są jeszcze ze sobą połączone, obie strony składają się z części górnej i dolnej i połącze je w odpowiednim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Witam ponownie. Przyszedł więc czas na wieżę. Dziś z braku czasu nie ma tego wiele, może jutro coś więcej sklecę. W domu dym z powodu aero , eh woman. Ale z kobietami tak już to bywa( trochę trzeba przeczekać i będzie git ). Popsikałem dziś trochę aerkiem i nie łatwe to za bardzo, na razie ciężko mi odległość wyczuć i w sumie nie wiem ile razy aerografem bazę kładziecie bo po razie to chyba nie da rady. Pozdrawiam ekipe i fotki z dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Masochizmu ciąg dalszy, ja się zapomnę to pognę w cholerę te drobiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Po czterech godzinach walki z lupą, pęsetami,zmęczonymi oczami oraz chwilami chęcią rzucenia tego w kąt włazy gozowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Ambitny model ładnie go blaszkujesz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 A Ty Danielu chciałeś go pędzlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 A Ty Danielu chciałeś go pędzlować Tak, pierwsza praca z aerografem zbliża się wielkimi krokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 No a ja już się nie mogę doczekać efektów z tych prac. Teraz tak sobie przypomniałem dobry myk na trenowanie malowania... jak każdy wie próby na kartonie to do pewnego momentu zdają egzamin... ale przecież nasz model posiada różne kształty, załamania, wypukłości i detale. Dobre jest malowanie na jakimś blaszanym samochodziku jakiś resorak czy coś większego... tak sobie myślę że chyba każda zabawka z dzieciństwa nada się na trening Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi