GrzesiekW Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Witam szanowne grono. Przedstawiam moją pracę z ostatnich dwóch tygodni.Jest to kubelwagen typ 82 od tamiy w skali 1:35. Model sklejony jako przerwa od valentinea. Model relaksacyjny - wybrany głównie z powodu braku czasu (zawiera ledwo ponad 60 części). Po malowaniu dokleję 2 fotele, dwoje drzwi oraz osłonę silnika. Dziękuję na początku Piotrowi za rady co do ustawień ciśnienia przy malowaniu. Przepraszam,że połowa na czarno połowa w kolorze plastiku ale skończyła mi sie farba podkładowa. Wie ktoś czemu dół wyszedł ładnie błyszcząco a góra matowo ? Jest to kwestia ilości rozcieńczalnika? Da się to jakoś wyrównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 No Grzesiek zapowiada się fajny temat masz już upatrzone malowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Na dole po prostu ładnie wylałeś podkład a górę tylko przyprószyłeś .Stąd ten mat na górze Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Wachałem się ale kamo chyba DAK. Piotr - da się to jakoś poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Da się. Zmatować drobnym papierem i jeszcze raz psiknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Jednak wrzucasz tego kibla. No trzeba będzie popatrzeć co ty tutaj zmalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 No to zasiadam, mam nadzieję że go skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Już jest skończony . Tylko pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Jeśli masz zamiar go machnąć w barwach DAK to przydalo by sie ogumienie balonowe ale niekoniecznie zależy od malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Wiem ale widziałęm zdjęcia oryginalne z oponami europejskimi. W tym zestawie jest tylko takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 No też po patrze bo w planach kubka akurat mam. Jak robisz DAK podpowiem że niektóre miały zapasówkę zabezpieczoną specjalnym pokrowcem fajnie to wyglądało, no oczywiście twój model. Pracuj dalej Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Widziałem taką konwersję z black doga. Mam w planach jeszcze jednego kubla więc kupię do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Fajny temat Grzesiek.Właśnie się zastanawiam czy zaczynać kibla czy Granta. Ale znając życie pójdą 2 na raz, tym bardziej że obydwa to będą afrykańczyki. To czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Ciekawy modelik i polecam blaszki z edka, zyska duuużo na atrakcyjności:) http://www.eduard.com/store/Eduard/Kubelwagen-1-35.html?cur=1&listtype=search&searchparam=kubelwagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Wiem ale widziałęm zdjęcia oryginalne z oponami europejskimi. W tym zestawie jest tylko takie. tak myślalem będziesz robił obicia do Panzer Grau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) Morfeusz - blaszki jak i bambetle z black doga dam do następnego kubla (tym razem wersja z oponami DAK) - już jest zamówiony w modelarskim - powinien być do miesiąca. Tak będą obicia. Proszę o cierpliwość - muszę zamówić farbę podkładową. Edytowane 28 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 oooo to będzie wypasik modelik. czekamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Fajnie,fajnie,czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Zmiana na podkładu na surfacera - jak widać pokazał on o wiele więcej niż czarna farba - nie obyło siębez poprawek. Dam jeszcze jedną warstwę surfacera w celu wypełnienia luk i jade panzergrau. Musiałem oderwać kilka części by łatwiej malowało się wnętrze. Jak widać jedno lusterko jest nieoryginalne ( złamało się) - marnie wygląda,słąbo się trzyma ale nie ma rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) W niepomalowanym lusterku złamał się uchwyt,który dorobiłem z drutu. Edytowane 29 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Nie wiem jak się to fachowo nazywa więc nazwałem to tak,by każdy wiedział o co chodzi. Jeśli powiesz co to i do czego służyło to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Dziękuję za pouczenie. Będę wiedział na przyszłość. Możesz jeszcze powiedzieć jakiego koloru powinna być tapicerka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 apropos kierunkowskazów, to takie, jakie znaleźć można w modelu, na zdjeciach archowalnych sa już żadkością. Czy były one zastąpione "współczesnymi" kierunkowskazami w postaci lampek czy po prostu nie było żadnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Dzięki wielkie Kamil.Sprawdziany popisane - wracam do hobby Baza pod schwarzgrau Teraz lakier do włosów i piaskowy. Jaki czas po wyschnięciu lakieru do włosów można go ścierać? Nie chcę tego robić na wyścigi. Edytowane 1 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Teraz lakier do włosów i piaskowy. Jaki czas po wyschnięciu lakieru do włosów można go ścierać? Nie chcę tego robić na wyścigi. W sumie to scierasz piaskowy razem z lakierem. Godzina,moze mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi