KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Robert a masz już może wybrane kolorki jak tak to zdradź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Robert a masz już może wybrane kolorki jak tak to zdradź. Zieleń to gunze c 135 a brąz sam nie wiem może coś z niemieckich od pactry dzisiaj skromnie ,,zostały tylko błotniki ,gaski będę malował na pojezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 No i znowu nie ma się czego czepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Ładnie. Może jeszcze zanim zaczniesz malować wydrylowałbyś ten reflektor. Potem klosz od środka na srebrno + jakaś kuleczka-żaróweczka i zalać klejem epoksydowym. O wiele lepiej wygląda to niż reflektor malowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Robert ten KW z odsłoniętymi gąsienicami wygląda cudownie. A może by własnie taki? Ogromna ilość KW nie posiadała żadnych oznaczeń taktycznych więc to nie problem. Ale powiem szczerze, że nie licząc zdobycznego KW-2 to nigdzie nie znalazłem bojowego KW-1 bez błotników. Jakoś pewnie ruskim solidnie ten element wyszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Robert a masz już może wybrane kolorki jak tak to zdradź. Zieleń to gunze c 135 a brąz sam nie wiem może coś z niemieckich od pactry jeśli mógłbym coś(z brązu) polecić to plecam 32184 Leather Brown Revella jest idealny jak dal mnie,pod warunkiem że się będzie go rozjaśniać miejscowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Tomek to pomyśl z tymi błotnikami do czwartku bo wtedy będę go malował. Co to tego brązu z revella to odpada pomimo ,ze mam na składzie ale to emalia ,jakis odpowiednik akrylowy /pactra ,gunze ,mam z livecolora NATO BROWN/? Bartek już nie będę z tym reflektorem kombinował ,nastepnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Mam wrażenie, że nie zaszpachlowałeś jamek wlewowych od formy na gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Mam wrażenie, że nie zaszpachlowałeś jamek wlewowych od formy na gąsienicach. w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Z lewej strony przedostatnie koło toczne trochę lewituje. Robert ja bym jednak błotniki założył. Możesz je tylko trochę zmaltretować. Tak naprawdę to ciężko spotkać KW bez błotników chyba, że (tak jak przedstawiłeś na zdjęciach) wrak na którym Niemcy testowali swoje działa p.panc. Może się przyda ta strona http://mechcorps.rkka.ru/files/kv2/kv2.htm. Co prawda zdjęcia przedstawiają KW-2 ale można się po inspirować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 o kole wiem ale na fotce świeżo po sklejeniu jak wyschnie to dokleję do gąski. Mam wrażenie, że nie zaszpachlowałeś jamek wlewowych od formy na gąsienicach. tam są slady po wypychaczach i tam zostana bo nie wyobrażam sobie to szpachlowac i nie są aż tak widoczne po pomalowaniu nikt ich nawet nie zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 A może byś go zrobił z oderwanymi całymi błotnikami? Wyglądał by fajnie. To była dość "częsta" przypadłość KV Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Robert jeśli chodzi o te brązy to niby Revell 84 jes oideał ale np. Nato Brown Tamiyi też się nada choć jest nieco czerwieńszy ale mieści się w ogólnie przyjętych kanonach(Livecolor Nato też będzie dobry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Piotr błotniki w tym KW będą całe taka jest decyzja ,może w kolejnym Piekielny dzięki ,użyję LC Nato Brownn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Rzeczywiście KW bez błotników wygląda fantastycznie, ale nie podzielam poglądu o częstości tego zjawiska. Owszem moźna znaleźć fotki takich pojazdów ale najczęściej będą to totalne wraki. Jakoś przy siermięźności i bylejakości radzieckich produktów o dziwo ten element okazał się niesamowicie wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 pomalowany podkład motip,preszajding ,baza C 136 ,Nato Brąz z Livecolor rozjaśnienia bazowe plus biel i żółć,glos z puszki łosz Miga,niestety fotki robione w domu przy marnym oświetleniu dodatkowo model błyszczy się i wyszło jak wyszło ,dodam ,że model malowany w kompletnie złożony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Tośmy się wreszcie doczekali, ładnie panie Robercie, jakieś kurzonko przewidujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Ale fajny! Kolejny świetny sprzęcik z Twojej stajni. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Dzięki Panowie,fotki są do dupy widac niebieską poświatę z żarówy energ. następnym razem dam lepsze.Co do brudzenia to szaleństwa nie przewiduję ,będzie grzeczny KW na czerczilu sie wyżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Robercie jak Ty to robisz że to tak ładnie ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 No i fotki są widomym znakiem upływu półrocza, ha ha Ładne te Twoje czołgi i mam wrażenie, że jakoś nawet rozpoznawalne (choć może to być kwestia sposobu fotografowania). A żeby nie było tak miło, to przypominam, że kilka warsztatów lotniczych kolegi woła o odkurzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki Mikołaj i Krzychu:D Edytowane 3 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Fotki są dobre, tylko trzeba wywalić trochę tej żółci od żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi