Moses Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Czesi wypuszczają takiego rdzynka http://www.modelimex.com/1-48-yakovlev-yak-23-czech-poland-russia-usa Niestety nie ma tego póki co w sklepach, ale można na allegro upolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 był dostępny już na Krakowskim Festiwalu 19-20 maja, fajnie że coś się pojawiło, ma kilka ładnych detali ale generalnie jest to baaardzo uproszczony model. Ja tam czekam na 1/72 zapowiadane przez SpecialHobby pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Jakiś czas temu, niedawno nawet, była oferta na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Ten model jest beznadziejny. Początkowo miał się ukazać pod szyldem Czech Model, ale ostatecznie Amerykanie z niego zrezygnowali (nie wiem czy ze względu na to, że tak długo trwało zrobienie go, czy ze względu na jakość, ale podejrzewam to pierwsze) i wyszedł w Czechach. Miałem go w rękach - zdecydowanie odstaje od współczesnej czeskiej produkcji 'short run'. Wygląda jak produkt z drugiej połowy lat 90tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Kolera, a już się nakręciłem czekałam od dłuższego czasu na takiego jaczka ,a tu po opiniach widzę, że klops :( Chwile się pewnie będę oszukiwał, że może jednak się coś uda z niego złożyć i ostatecznie odpuszczę ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 w Martoli jest zapowiedź Jak-23 od NeOmegi. Żywica to i cena wysoka. Ale wybór jest i każdy może decydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Jeśli Neomega zrobi Jaka 23, a pewnie zrobi i to niebawem, bo zapowiadają go już chyba od pół roku na swojej stronie, to można mieć pewność, że będzie to najlepszy, ale też i najdroższy model tego samolotu. Miałem ich Sabba 'Spaślaka' Tunnana - jak się to mówi 'niszczył system'. Sprzedałem, bo wyszedł AZ. No i po zakupie tegoż ostatniego kląłem jak szewc i plułem sobie w brodę )). Nie jest wprawdzie katastrofalny, ale to jednak tylko nieudolna kopia Neomegi ;) Poza tym jest jeszcze całkiem przyzwoity Jak-23 z Ardpolu. Nie jest idealny, ale na pewno lepszy niż ten czeski. Niestety, też nie za tani ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Ufff... Cena tego Jak-23 z Neomegi budzi respekt! Nie przypuszczałem, że aż takie problemy z nim będą. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Myślę, że w stosunku jakość - ceną wygrywać na razie będzie produkt Bilka. 99 zł mogłem wydać bez zbytniego ubytku w portfelu. Zobaczymy jak do mnie dotrze. Produkt Neomegi cenę ma kosmiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Jednak 450zł to nadal kosmos za taki modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Produkt Neomegi cenę ma kosmiczną tu masz trochę taniej: http://www.neomega-resin.com/yak23.htm no jak funt spadnie na 5 PLN, wysyłka szybka i w miare niedroga... Przy dzisiajszym kursie funta MArtola jest w porządku z ceną ja tu czegoś nie kumam... przecież to gołym okiem widać że ma spieprzony wlot powietrza... wnęki podwozia... koła, w ogóle jakiś taki nijaki... a dziś 2 godz temu byłem w muzeum i po raz n-ty sobie Jaczka oglądałem, na mój gust Ardpol wygląda o wiele lepiej... przynajmniej bryłowo, i cene też ma bardziej strawną. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Co jest nie oryginalnego ? Czy to cos wpływa na bryłe i proporcje samolotu ? i już dodatki http://res-im.webnode.cz/news/coming-soon-kokpit-jak-23-yak-23-cockpit-set-1-48/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi