Dumo Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Z bliska widać zacieki po łoszu, jak możesz zniweluj je, chodzi głównie o obszar gdzie są liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Z bliska widać zacieki po łoszu, jak możesz zniweluj je, chodzi głównie o obszar gdzie są liny. Wiem Rafał... tam było świeżo co nakładany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Gaski gotowe do dalszych zabiegów... jakieś propozycje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Świetna robota z tymi friulami, prezentuje się super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Faktycznie Janusz, gąski świetnie się ułożyły, warte zainwestowane kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 A jak jeszcze im kolor poprawisz to już będzie zupełne miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam Idzie mi przy grille troszkę leniwie ale prace nie stoją w miejscu... Bawiłem się troszkę przy gąskach... ale postanowiłem najpierw popróbować na zapasowych. Jak wam się widzi taki układ zapasowych ogniw (rzecz jasna będą przyspawane punktowo) no i ich eksploatacja?? Oczywiście te na kołach będą inaczej wyglądały ze względu na ich stałe użycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Mi ten kolor wydaje się trochę za jasny i jakiś ceglany. Zerknij tutaj www.scratchmod.com jak dla mnie super stronka o rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Daj trochę zółtej pasteli na gąski, do czego są przymocowane te ogniwa na kadłubie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Daj trochę zółtej pasteli na gąski, do czego są przymocowane te ogniwa na kadłubie ? Na razie do blutaka a założenie jest takie że będą punktowo przyspawane do pancerza... A nad gąskami jeszcze będę pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Na razie jedna strona gąsek prezentuje się w ten sposób... mam kilka pomysłów co dalej ale wolałbym usłyszeć jeszcze jakieś od was... Swoją drogą robienie zdjęć gąsek sprawia mi straszny problem żeby uchwycić ich oryginalny kolor oraz żeby była dobra ostrość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie przesadziłeś z ta rdzą na g askach na pancerzu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie przesadziłeś z ta rdzą na g askach na pancerzu?? O gąskach na pancerzu wiem... bardziej mi zależy na radach odnośnie gąsek na koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 A domestosowałeś je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 A domestosowałeś je? Zaniechałem tej techniki... są malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to na pojazd tej masy poruszający się w terenie to rdzy stanowczo za dużo no chyba, że stał w polu bez ruchu dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Jak dla mnie to na pojazd tej masy poruszający się w terenie to rdzy stanowczo za dużo Nie rozumiem tego stwierdzenia... mógłbyś troszkę jaśniej ?? A tak poza tym to wydaje mi się że takie pojazdy zbytnio się nie przemieszczały... no chyba że przenosiły się żeby uniknąć zniszczenia bo same to raczej nie potrafiły się obronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Dobra inaczej: Pracujące elementy raczej nie mogą tak podejść rdzą, nacisk jednostkowy pojazdu raczej by ją wycierał podczas ruchu niż utrwalał. Jako przykład gąski koparek: ciężkie, mało się poruszają a rdzy tyle co na lekarstwo. Mimo wszystko efekt zacny. PS. Rdzawy nalot jak najbardziej ale nie wżery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Od strony malarskiej rzeczywiście wygląda to fajnie, jednak gąsienice praktycznie nie miały prawa tak pordzewieć. Był gdzieś fajny temat do poczytania w którym była dyskusja na temat ilości rdzy itp i ogólne wnioski były takie, że taka ilość rdzy nie może wystąpić na pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Dobra inaczej: Pracujące elementy raczej nie mogą tak podejść rdzą, nacisk jednostkowy pojazdu raczej by ją wycierał podczas ruchu niż utrwalał. Jako przykład gąski koparek: ciężkie, mało się poruszają a rdzy tyle co na lekarstwo. Mimo wszystko efekt zacny. Teraz to już rozumiem aczkolwiek napisałem że "puki co gąski wyglądają w ten sposób" i poprosiłem o dalsze rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Możliwe, iż taka fotka będzie pomocna w dopracowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Możliwe, iż taka fotka będzie pomocna w dopracowaniu. Mam to zdjęcie... I szczerze powiedziawszy to ono w niczym mi nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Jak dla mnie rdza pierwsza klasa, narazie nie ma co gdybać, bo jak myślę Janusz sięgniesz po pigmenty (ładnie prezentowałyby się jasne odcienie, jakiś kurz itp.), które ładnie zniwelują całość . O efekt więc jestem spokojny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Się tak zastanawiam, skąd w ogóle wziął się pomysł "rdzewienia" gąsienic w modelach pojazdów "na chodzie" ? A domestosowałeś je? Zaniechałem tej techniki... są malowane Powodzenia robieniu przecierek metalizerem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Się tak zastanawiam, skąd w ogóle wziął się pomysł "rdzewienia" gąsienic w modelach pojazdów "na chodzie" ? A domestosowałeś je? Zaniechałem tej techniki... są malowane Powodzenia robieniu przecierek metalizerem. Pzdr Zdążyłem już je zrobić... może nie całościowo ale dokończę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi