RH Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 No i doleciał do galerii modelik z WW Samolot ten latał na bliskim wschodzie i prał tam talibów w Afganistanie w latach 20-tych XX w. Samolot w barwach 30 dywizjonu stacjonującego w Zachodnim Bagdadzie w Iraku w sierpniu 1924r Pilot :Flight Lieutenant S.M.Kinkead Model to konwersja wersji z I wśw.to znaczy dodana chłodnica tropikalna ,wykonany bagażnik otwierany i kola szprychowe + zapas pod kadłubem. I jeszcze na koniec cała rodzinka "sreberek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Brak słow po prostu nieosiagalna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Pełne uroku te modele. Świetny temat, jeszcze lepsze wykoannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Pięknie wykonany model w cenionej tradycji wytwórni RH, gdzie lata 20-ste i 30-ste mają chyba najwięcej troski Sugeruję nabyć jeden egzemplarz dużego kawałka białego brystolu na tło - w tym tygodniu duża konkurencja z Avengerem i tło może zdecydować o fotce admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Piękna ta Ninoczka ,czy ja dobrze widzę koła zapasowe pod spodem k-ba? Popieram Mikołaja co do brystolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 w tym tygodniu duża konkurencja z Avengerem Mikołaju...cofam, że masz świetne poczucie humoru...masz fantastyczne poczucie humoru. No gdzie Avengerowi do tej Ninoczki. Co najwyżej może jej sięgać do brudu na oponkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 1 Lipca 2012 Autor Share Napisano 1 Lipca 2012 w tym tygodniu duża konkurencja z Avengerem Mikołaju...cofam, że masz świetne poczucie humoru...masz fantastyczne poczucie humoru. No gdzie Avengerowi do tej Ninoczki. Co najwyżej może jej sięgać do brudu na oponkach Panowie przestańcie porównywać i mówić który lepszy.To są całkiem inne epoki ..Owszem można Avangera porównać np.z Dewastatorem lub czymś podobnym . a DH z Fe2b lub Brystol Fighter . I wtedy ma to sens .każdy z nich jest na swój sposób elegancki .Osobiście przyznam sie ze bardziej podoba mi się z tych moich srebrzaków Fairey Flycatcher .Bo ten to taka trumna ze skrzydłami ,obładowana badziewiami . Może przez to ma swój urok nie wiem ,ale tak właśnie sobie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Cześć RH, kwestii porównawczych nie należy traktować zbyt serio - właśnie po to wstawiamy do wypowiedzi buźki. Modeli nie porównuję pod kątem lepszy/gorszy, a jedynie wskazywałem, że oba są na tyle ciekawe, że mogą startować w konkurencji "pretendent do fotki admina". Pewnie w tym tygodniu konkurenci pojawili się także w innych działach..., a nikt nie zamierza porównywać samolotu z czołgiem czu okrętem Poza powyższym zapomniałem zapytać: czy coś Ci wiadomo o genezie swastyki namalowanej na ogonie ostatniego samolotu na fotce archiwalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Panowie przestańcie porównywać i mówić który lepszy Ja nie porównuję. Wyraziłem tylko swoją opinię. Chyba mogę? Twój model jak dla mnie jest dużo lepiej wykonany, i nie chodzi o to który ładniejszy, bez względu na epokę. A może właśnie przez epokę? Jeszcze pewnie długo będę podziwiać ludzi, którzy robią naciągi. A o buźkach czasami po prostu zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 1 Lipca 2012 Autor Share Napisano 1 Lipca 2012 Cześć RH, kwestii porównawczych nie należy traktować zbyt serio - właśnie po to wstawiamy do wypowiedzi buźki. Modeli nie porównuję pod kątem lepszy/gorszy, a jedynie wskazywałem, że oba są na tyle ciekawe, że mogą startować w konkurencji "pretendent do fotki admina". Pewnie w tym tygodniu konkurenci pojawili się także w innych działach..., a nikt nie zamierza porównywać samolotu z czołgiem czu okrętem Poza powyższym zapomniałem zapytać: czy coś Ci wiadomo o genezie swastyki namalowanej na ogonie ostatniego samolotu na fotce archiwalnej? Prawdopodobnie był to osobisty znak pilota ( inny z tych samolotów miał taka sama swastykę na osłonie silnika pod kolektorem spalin) Wszak w tym okresie znak ten nie kojarzył sie z faszyzmem ,a raczej z symbolem słońca.Jak pamiętam to któryś z polskich pilotów w latach dwudziestych miał namalowany na kadłubie znak swastyki .Ot i tyle co wiem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Jak przestane sklejać to jedynym powodem będzie ten pan : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Jak przestane sklejać to jedynym powodem będzie ten pan :< Jak bym w ten sposób myślał ,to już dawno przestałbym sklejać . widząc niektóre prace kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 KWS RH&RH znów wypuściła piękny płatowiec z brytyjskiej stajni srebrzaków, gratuluję Koła zapasowe mnie ciągle nurtują. Jak złapał nieszczęśnik gumę przy lądowaniu, to już tego zapasu nie było na co założyć, tak sobie myślę Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Fotka z ciekawym tłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Samolot ten latał na bliskim wschodzie i prał tam talibów w Afganistanie w latach 20-tych XX w. Samolot mógł co najwyżej prać tyłki Afgańczykom, bo ugrupowanie Talbskie powstało w latach 90tych 20w. Wbrew potocznemu mniemaniu talibowie to nie rdzenni afgańczycy, każdy Afgańczyk nie jest Talibem, i nie wszyscy Talibowie są Afgańczykami. Model jak zwykle fantastyczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Wspaniały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Przestań fotografować prawdziwe samoloty i pokazywać je jako swoje modele! No a tak bardziej serio to gratuluję pięknej pracy. Jak to gdzieś przeczytałem "szczękoopadowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi