Michał96 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Witam! tym razem chciałem zaprezentować wam moją najnowszą prace-diorame pt. ,,Achtung Panzer". Diorama przedstawia 250. hiszpański oddział przeciwpancerny, walczący oczywiście po stronie niemieckiej podczas walk toczonych na froncie wschodnim-1943. Do budowy dioramy zainspirowała mnie wspaniała praca Korworiowa-,,Jagd auf die Bestie", dziękuję jemu także za okazaną pomoc. Do dioramy wykorzystałem zestaw dragona, jest to jeden z nowszych wypustów, jednak mimo to wymagał szpachlowania i drobnych poprawek-mocowania wyposażenia itp. Domek wykonałem w pełni z balsy i listewek. Chciałbym również polecić kolegom działalność użytkownika Marcin24, który wykonuje tak wspaniałe tabliczki, w bardzo niskiej cenie i tak starannie wygrawerowane Wszystkie dodatki typu deski, konewki, szpadle, wiadra itp. zrobiłem sam. Chciałbym też dodać, że jest to jeden z moich pierwszych poważnych zestawów figurek, poświęciłem im dużo czasu, myślę że jak na amatora, nie wypadłem najgorzej. Mam nadzieję, że całość się spodoba Na początku przedstawię figurki po moich małych poprawkach, przed pomalowaniem. A tutaj już całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Bardzo fajna diorama Z czego zrobiłeś pajęczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 [quote="Kamil Feliks Sztarbala" coś dziwne i mocno fantazyjne te paski podorabiałeś.. Odezwał się ten co nie fantazjuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki Kamil, ten co ,,fiknął" miał taką poze ,,zestawową" , trudno. Paski dorobiłem, nie są najlepsze wiem, nie pisałem że jestem specem w figurkach, spróbowałem tylko coś poprawić, bo bez mojej ingerencji wszelkie menażki i inne wyposażenie wisiałoby w powietrzu. Edytowane 12 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Figurki OK., paski sam muszę przetestować na swoich figurantach. Ciekawie skonstruowany budynek, ładne malowanie, podstawa może się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Michał wyszła Ci bardzo fajna i ciekawa scenka. Myślę,że powinieneś się zająć też figurkami podczas prac nad pancerką bo widać,że masz do tego predyspozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Mógłbym Kamilu. Uwielbiam Twoje podejście do modelarstwa takie zwiewne i lekkie w tym zakresie, że nie przejmujesz się zbytnio takimi konwenansami jak: purytańskie podejście do palety kolorów jakie miały być na pojeździe lub też konkretnego typu kamuflażu. W tym zakresie moim zdaniem fantazjujesz, co różnie jest odbierane. Oczywiście te Twoje " fantazjowanie" odbywa się bez uszczerbku na warsztacie, którego jestem oddanym fanem. Stąd też mój poprzedni post. PS: wrzuć coś na ruszt-galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Dziękuję wszystkim Ohh a miało się obejść bez dyskusji z jednym panem. Czas chyba podsumować, prawie żadna praca prezentowana przez osoby na forum ma dla ciebie tylko negatywną strone, nigdy nie ma plusów. Wiem, jesteś lepszy ode mnie, nie porównuję się do ciebie, masz większą wiedzę, robisz lepsze modele i tak dalej. Chciałem tylko zaprezentować moją dioramę. Tak leżący pan to magneto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Trudno, w moim dramacie ich nie przewidziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Michał 96, poproś admina o zamknięcie tematu, bo to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Wiem, myślę, że na tym to zakończymy-rozpocznie się pewno jak wstawię coś nowego do galerii. Koniec, komentujcie, ale myślę, że ja i Kamil powinniśmy przestać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Trzeba krytykę na klatę brać, na forum nie zaglądają tylko mało doświadczeni modelarze, którym wszystko się podoba. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Ja to rozumiem, ale można to przekazać w troche inny sposób, jestem za krytyką dzięki której moblizujemy się do dalszej pracy, ale tej krytki nie należy wystawiać w sposób nachalny i agresywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Ja nie wiem w jakich my czasach żyjemy. Czy teraz każdy facet jest tak zniewieściały, że jak ktoś powie mu dosadnie kilka słów, że coś jest z nim ( albo z tym co robi) nie tak, to zaraz jest powód do obrażania? A jak inaczej ma Tobie napisać, żeby Ciebie nie urazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Fajna scenka. Bardzo mi się podoba. Jasne że zawsze coś się znajdzie, kwestia tego czego jest więcej - dobrego czy złego. Nie chcę z nikim polemizować ani zaczynać przepychanek. Chcę tylko pozazać żę można napisać inaczej. a te co leży to pochlał i fiknął na glebę?Może wyczołgał się z za szopy aby zerknąć na nazwijmy to przedpole. Bo jakby oficjalnie wylazł to kulka w łeb lub na klatę. Fakt, nie ma co się obrażać ani wygadywać że ktoś galerii nie daje. W końcu jak gwiazdy chcą prowadzić życie publiczne to też muszą na paparazzi uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Bardzo fajna dioramka, fajny pomysł jak i dla mnie wykonanie. Osobiście nie doczepiam się do niczego. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Ja nie wiem w jakich my czasach żyjemy. Czy teraz każdy facet jest tak zniewieściały, że jak ktoś powie mu dosadnie kilka słów, że coś jest z nim ( albo z tym co robi) nie tak, to zaraz jest powód do obrażania? A jak inaczej ma Tobie napisać, żeby Ciebie nie urazić? Swiete słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 Tak macie rację, dobra temat uważam za skończony. Dziękuję wszystkim za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Zaraz, zaraz. A ja? Rzadko się z KFS zgadzam, ale tym razem nie mam innego wyjścia Otóż głównym motywem scenki przedstawionej są figurki. Cóż w tym dziwnego, że to one są wnikliwie oceniane? I mówimy tu o merytorycznej ocenie, a nie o "czepialstwie". Zatem po kolei. Lornetka (jak zauważył KFS) nie ma prawa trzymać się w takim położeniu. Gość z dwoma minami utrzymuje karabin na ramieniu chyba tylko siłą woli. Manierki, menażki i inne szpeje wojskowe mocowane w ten sposób, w czasie biegu wydawały by odgłosy podobne do przeganiania stada alpejskich krów (słynne dzwonki). Takie są fakty, i nie ma się co napinać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi