Skocz do zawartości

Sherman FF Hybrid

pankot13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przy próbie naprawienia mego błędu niestety poniszczyłem te wloty.Zresztą zdjęcia zamieszczone prze ze mnie i tak go całkowicie dyskwalifikują od postawienia go na półce.

Tak,że model trafił na szrot części zamiennych.

Dziękuję wszystkim za komentarze.No cóż nie zawsze nam wszystko wychodzi tak jak chcemy.

Strasznie mi przykro z tego powodu, że taki świetny model poleciał na szrot za moją (chyba) przyczyną. Szkoda że próbowałeś te wloty zmienić. Poza mną nikt tego praktycznie nie zauważył (osobiście cierpię na swoisty "shermanoholizm" i może dlatego tak się nieraz czepiam....) i model się raczej wszystkim podobał.

Napraw te wloty i postaw model na półce, bo jest doskonały.

Ps. Przestań wnikać w fotki oryginałów, bo to strasznie męczy i utrudnia zabawę.

Ha ha marioba nic się nie stało.Po to jest forum żeby wytykać tez sobie nasze pomyłki i błędy.Po prostu byłem zły ,że kolejny raz przejechałem się na instrukcji Dragona.

A wloty to szkolny błąd.Chwile przed ich wklejeniem jeszcze sprawdzałem jak maja byc wklejone i sam nie wiem jak to zamieniłem.

Konrad co się zaś tyczy samych wlotów to fakt są ich jeszcze dwa rodzaje tylko,że całkiem innego typu.A na razie nie mam ani chęci ani serca do tego modelu.

Pewnikiem kiedyś to poprawię.

Teraz musi odleżeć swoje w pudle.

Ha ha marioba nic się nie stało.Po to jest forum żeby wytykać tez sobie nasze pomyłki i błędy.Po prostu byłem zły ,że kolejny raz przejechałem się na instrukcji Dragona.

A wloty to szkolny błąd.Chwile przed ich wklejeniem jeszcze sprawdzałem jak maja byc wklejone i sam nie wiem jak to zamieniłem.

Konrad co się zaś tyczy samych wlotów to fakt są ich jeszcze dwa rodzaje tylko,że całkiem innego typu.A na razie nie mam ani chęci ani serca do tego modelu.

Pewnikiem kiedyś to poprawię.

Teraz musi odleżeć swoje w pudle.

A jakby Ci powiedział, że po M4 DV mi zostały te wloty co powinny iść do FF i co je zamieniłeś stronami?

sh1gg.png

By pankot13 at 2012-07-22

Jak widzisz na załączonym zdjęciu przednia część odlewanego pancerza miała trochę inne nachylenie od jego bocznej części.

Wzmocnienie było albo nacinane palnikiem i dobijane młotkiem żeby pasowało (później miejsce cięcia spawano).Lub tez spawane z dwóch części.Ja tak to sobie tłumaczę.

Czy mam rację to nie wiem.

Ale podgoniłeś temat – gratuluję tempa, ja ze swoim utknąłem.

Nie mam zwyczaju zbyt często się rozpisywać- tym razem muszę jednać dorzucić swoje trzy grosze, jestem pod wrażeniem, piękna modelarska robota, szczególnie eksploatacja wykonana z wyczuciem.

Pozdrawiam Robert Zakrzewski

A co to za dziura po prawej stronie wieży. I plandeka z tylu za wieżą wg mnie do wyrzucenia. Psuje pozytywny efekt całości. Jest pewnie plastikowa, dużo lepiej wyglądała by zrobiona z chusteczki higienicznej.

Wspaniała robota Piotrze. Oczu nie można oderwać od detali. Udało Ci się uzyskać efekt ciężkości. Sama stal ni grama plastiku

Gratuluję i pozdrawiam!

Kornik

A dlaczego na burtach, tak od połowy w kierunku tyłka, cała burta jest pokryta jasnym brązowym hmm nalotem? Ładne, ale jak od linijki - co to?

• 2 weeks later...