marioba Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Witam! Przy próbie naprawienia mego błędu niestety poniszczyłem te wloty.Zresztą zdjęcia zamieszczone prze ze mnie i tak go całkowicie dyskwalifikują od postawienia go na półce.Tak,że model trafił na szrot części zamiennych. Dziękuję wszystkim za komentarze.No cóż nie zawsze nam wszystko wychodzi tak jak chcemy. Strasznie mi przykro z tego powodu, że taki świetny model poleciał na szrot za moją (chyba) przyczyną. Szkoda że próbowałeś te wloty zmienić. Poza mną nikt tego praktycznie nie zauważył (osobiście cierpię na swoisty "shermanoholizm" i może dlatego tak się nieraz czepiam....) i model się raczej wszystkim podobał. Napraw te wloty i postaw model na półce, bo jest doskonały. Ps. Przestań wnikać w fotki oryginałów, bo to strasznie męczy i utrudnia zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Napraw? Mam to samo pudło i wlotów jest chyba po 2 pary, tak samo z ta siatka więc coś z tym zrób a nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Ha ha marioba nic się nie stało.Po to jest forum żeby wytykać tez sobie nasze pomyłki i błędy.Po prostu byłem zły ,że kolejny raz przejechałem się na instrukcji Dragona. A wloty to szkolny błąd.Chwile przed ich wklejeniem jeszcze sprawdzałem jak maja byc wklejone i sam nie wiem jak to zamieniłem. Konrad co się zaś tyczy samych wlotów to fakt są ich jeszcze dwa rodzaje tylko,że całkiem innego typu.A na razie nie mam ani chęci ani serca do tego modelu. Pewnikiem kiedyś to poprawię. Teraz musi odleżeć swoje w pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Ha ha marioba nic się nie stało.Po to jest forum żeby wytykać tez sobie nasze pomyłki i błędy.Po prostu byłem zły ,że kolejny raz przejechałem się na instrukcji Dragona.A wloty to szkolny błąd.Chwile przed ich wklejeniem jeszcze sprawdzałem jak maja byc wklejone i sam nie wiem jak to zamieniłem. Konrad co się zaś tyczy samych wlotów to fakt są ich jeszcze dwa rodzaje tylko,że całkiem innego typu.A na razie nie mam ani chęci ani serca do tego modelu. Pewnikiem kiedyś to poprawię. Teraz musi odleżeć swoje w pudle. A jakby Ci powiedział, że po M4 DV mi zostały te wloty co powinny iść do FF i co je zamieniłeś stronami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 A jakby Ci powiedział, że po M4 DV mi zostały te wloty co powinny iść do FF i co je zamieniłeś stronami? Jeśli takowe masz to chętnie je odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Model przepiękny. Mam jedno pytanko. Czemu dodatkowy pancerz na prawej burcie wygląda jakby był zespawany z dwóch kawałków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 By pankot13 at 2012-07-22 Jak widzisz na załączonym zdjęciu przednia część odlewanego pancerza miała trochę inne nachylenie od jego bocznej części. Wzmocnienie było albo nacinane palnikiem i dobijane młotkiem żeby pasowało (później miejsce cięcia spawano).Lub tez spawane z dwóch części.Ja tak to sobie tłumaczę. Czy mam rację to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Ale podgoniłeś temat – gratuluję tempa, ja ze swoim utknąłem. Nie mam zwyczaju zbyt często się rozpisywać- tym razem muszę jednać dorzucić swoje trzy grosze, jestem pod wrażeniem, piękna modelarska robota, szczególnie eksploatacja wykonana z wyczuciem. Pozdrawiam Robert Zakrzewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 A co to za dziura po prawej stronie wieży. I plandeka z tylu za wieżą wg mnie do wyrzucenia. Psuje pozytywny efekt całości. Jest pewnie plastikowa, dużo lepiej wyglądała by zrobiona z chusteczki higienicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Dzięki Rob. Imek46 co do plandeki to masz rację,że jest wstrętna.Ma jakieś 12 lat i jest akurat zrobiona z chusteczki.Nie chciało mi się jej już przemalowywać.Ale chyba ją poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 Nie jestem wielkim fanem shermanów ale twoje wykonanie bardzo przypadło mi do gustu, Gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Dzięki Zekar. Poprawiłem te nieszczęsne wloty powietrza dzięki Konradowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Wspaniała robota Piotrze. Oczu nie można oderwać od detali. Udało Ci się uzyskać efekt ciężkości. Sama stal ni grama plastiku Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 Dzięki Kornik. Chociaż musiałem poprawiać parę baboli.Ale był to mój pierwszy Sherman w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 A dlaczego na burtach, tak od połowy w kierunku tyłka, cała burta jest pokryta jasnym brązowym hmm nalotem? Ładne, ale jak od linijki - co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 To Ci powinno wyjaśnić sprawę; http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=33275&start=105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Podoba mi sie wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie bylo mnie na forum pare tygodni a tu taki ladny Sherman.Przed poprawka ladny-po jeszcze bardziej.Widzi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Jeśli to pierwszy Sherman to duże brawa i za klejenie i malowanie. Osobiście trochę nie pasuje mi ten łańcuch - za masywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi