reggy Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Witajcie, dawno nic nie wrzucałem, bo i specjalnie nic nie robiłem, ale nie myślcie że porzuciłem nasze piękne hobby. Powili kończę pozaczynane projekty, a na rozgrzewkę prezentuję dioramkę z Tygrysem z tego wątku warsztatowego: viewtopic.php?f=87&t=28099 Zapraszam i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Uuu, powrót w słabym stylu Skupię się na Tygrysie, chociaż podstawka też słabiutka: Ogólnie nie podoba mi się całe malowanie, kamo zimowe znikło pod warstwą jakiegoś brązu. No i takie tam niefajne pierdoły: - źle ułożone gąsienice, - brak wklejonej podstawy anteny na tylnej płycie, - brak wytarć kół napędowych, napinających i wewnętrznego jednego, które jest dobrze widoczne po zdjęciu pierwszego koła, - czarny hamulec wylotowy ??? - ohydny dragonowski kondon imitujący pokrowiec na km. - trzonki narzędzi i wycior są z drewna szlachetnego ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Fakt , trochę się nie popisałeś, ale może to przez dość długą przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Sam pomysł na dioramę podoba mi się. Wykonanie podstawki fajne, bardzo fajnie wyszedł lód. Niestety sam Tygrys, choć powycierany, pobrudzony - ogólnie mocno wyeksploatowany, nie podoba mi się za specjalnie. A ten kondomek na kmie serio jest okropny Zarówno bryła jak i kolor. Mam wrażenie że nie trafiłeś z kolorystyką brudzingu do tego kamo. Żeby nie było że tylko krytykuje - bo sam bym pewnie lepiej nie zrobił - to jednak muszę przyznać, że przyzwyczaiłeś nas do wyższego poziomu Mam nadzieję, że szybko odzyskasz formę. I cieszymy się z powrotu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 No to mamy już wypowiedzi fachowców teraz kolej na opinię leszcza. Mnie tam się całość podoba i to nie na przekór poprzednikom, tylko poprzez mój punkt widzenia. Jedyny element który jest brzydki to ta osłona na km. Jakoś ich nie lubię. P. S. Sebastian w swoim też ten kondon dałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 P. S. Sebastian w swoim też ten kondon dałeś. No wybacz Mój pokrowiec: Co do podstawki, to wygląda jakby szkopek przyjechał sobie na bulwar furą pooglądać zachód słońca Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Co do podstawki, to wygląda jakby szkopek przyjechał sobie na bulwar furą pooglądać zachód słońca Pzdr No! Bo tak to miało wyglądać! Dzięki za komentarze! Przyznam, że mam problem z kończeniem dawno zaczętych modeli - jakoś brakuje mi w nich "spójności" i "ciągłości". Taki zlepek różnych pomysłów z paru różnych podejść. Muszę zacząć coś od początku i szybko dociągnąć do końca. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Strasznie podoba mi się malowanie ubioru tego Niemca, szczególnie na drugim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Lód super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 A dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 A dla mnie bomba Bombę to chyba ten Niemiec zeżarł - sami zobaczcie jak mu gęba spuchła Sam pomysł ciekawy ale : 1. Wywalił bym szkopa i dał jakiś pancerniaków w stanie spoczynku albo innych szeregowców 2. Schody to raczej kamienne powinny być tak jak i ściana kanału ( albo z cegły) bo to co teraz to słabo wygląda..... 3. Nie bardzo mi ten rusek tam pasuje................... i czemu zasłania uszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Trzyma się za głowę, bo ma strasznie dużo kłopotów Tam chyba jakaś pusta flaszka leży, jak mi się zdaje? Stąd jego problemy....bo pusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Spiton oglądając Twoja prace zastanawiam się co autor miał na myśli? Jakbyś mógł opisać o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Spiton oglądając Twoja prace zastanawiam się co autor miał na myśli?Jakbyś mógł opisać o co chodzi? Chyba wódki za dużo wypiłeś Czak ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Piwo piłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Trochę za wysoka linia brudzenia boku kadłuba. Można by jeszcze jakimś ciemniejszym olejem ten pokrowiec przejechać. Ogólnie scenka bardzo mi się podoba. Duży plus za pomysł Skąd pochodzą figurki grubaska i ruskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Albo ja nic z tej scenki nie rozumiem, albo chodzi o to, że niemiecki GENERAŁ (?) przyjechał po ruskiego Tygrysem osobiście. A teraz oznajmia: Iwan wychodź! Widzę Cię? Uwagi techniczne odnotowali wcześniej koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Lód to jakiś specyfik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi