Michał96 Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Witam ! Tym razem rozpoczynam warsztat modelu ,,nosorożca" firmy dragon w 1:35. Część wydają się być świetne. Zestaw 3 in 1, wybieram wersję initial. Wypraski, detal bardzo ładne, w zestawie oczywiście magic tracki, metalowa lufa oraz blaszka fototrawiona. Dokładny in-box tutaj- http://www.mojehobby.pl/products/German-Tank-Destroyer-Sd.Kfz.164-Nashorn-3in1-set.html A teraz kilka zdjęć, sory za jakość robiłem telefonem. Kamuflaż wybrałem taki, jest to kamo dla wersji initial, którą będę robił. Będzie to nashorn należący do Abt.655 walczącego w Rosji w 1943. Kamo wydaje się być nieco skomplikowane, ale jakoś dam radę, trzeba spróbować. Całkiem sporo części. Kupiłem też dodatki RB, trochę wzbogacą model. I jeszcze do tego granaty dojdą. Prace rozpoczynam od jutra, na razie muszę odpocząć po wyjeździe . Mam nadzieję, że będziecie zaglądać i dopingować . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekW Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Bardzo fajny i rzadki model się zapowiada. Znając Ciebie można być spokojnym o wynik końcowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 No to tak jak gadaliśmy... czekam z niecierpliwością na aktualizacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 4, 2012 Author Share Posted August 4, 2012 No ja również czekam na moment kiedy się do niego dorwę . Przesadziłeś znacznie kolego Grześku . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas Posted August 4, 2012 Share Posted August 4, 2012 Ja tez czekam na dobry model... Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 5, 2012 Author Share Posted August 5, 2012 Wrzucę jeszcze pare zdjęć, tak prezentuje się lufa, jest nawet spora. Blaszki też wyglądają na dobre, w zestawie jest również mechanizm służący do ,,przełączania" armaty w wersję ostrzał i przejazd. A tak prezentują się przyrządy optyczne, wszelkie peryskopy i wizjery zrobione są z przezroczystego plastiku. P.S A co sądzicie o kamo, może być taka opcja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Fajne kamo, jak dasz rade to rob Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 6, 2012 Author Share Posted August 6, 2012 No właśnie jeszcze muszę pomyśleć nad kamo. No i wczoraj rano zasiadłem do nosorożca, skończyłem sklejać i szlifować koła, jednak było mi mało i postanowiłem sobie zrobić nockę-aby mieć wanne i gąski z głowy, najgorsza dla mnie rzecz w czołgach . Gąski są przyklejone na stałe-wiem nie powinienem bo ciężej się brudzi wanne i koła, zawsze tak robię, więc luz. A tutaj widać jaki ładny detal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Gąski są przyklejone na stałe-wiem nie powinienem bo ciężej się brudzi wanne i koła, zawsze tak robię, więc luz. Nie wiem czy taki luz. A tutaj widać jaki ładny detal. Jak we wszystkich Dragonach od kilku ładnych lat. A wiesz że niektórzy "pro" przerabiają napis na prawidłowy ? Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 6, 2012 Author Share Posted August 6, 2012 No wiem, piszę tak, ponieważ często tak robię i się ,,przyzwyczaiłem". No do takich ,,pro" niestety nie należę. Dzięki monografii użyczonej przez Piotra znalazłem inne kamo, bardziej mi się podoba i chyba przy nim zostanę, co wy na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Prawdziwe cudeńko. Marzenie wielu modelarzy to Dragonowy Nashorn. Detal wspaniały i potencjał kosmiczny. Koniecznie podstawka do niego. Kibicuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@RT3K Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 No cudny model sobie wybrałeś Michał , i myślę że tak samo cudny ci wyjdzie . Kibicuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 6, 2012 Author Share Posted August 6, 2012 Dzięki, podstawka to raczej nie, może w przyszłości . A co sądzicie na temat kamo? . Wypowiedzcie się coś na ten temat, bo sam już nie wiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmo1986 Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Ciekaw jestem jak te gąski pomalujesz:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 6, 2012 Author Share Posted August 6, 2012 Spokojna głowa . Dam radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekW Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Zaznaczone kamo zdecydowanie lepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Ja tam jak zwykle w sposób budowy nie wnikam ( twoja piaskownica i twoje zabawki) ale temat super a z tymi dodatkami i jakością wykonania Dragona to musi wyjść rodzynek, bo jak nie to wiesz że daleko do ciebie nie mam PS; W sobotę odwiedziłem twoje jeziorko, jest świetne, i te kwoczki w bikini PS2: drugie kamo git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aphar Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Wybrane przez ciebie kamo wydaje się proste acz wymagające. Łatwo będzie je popsuć, ale też dobrze wykonane będzie się bardzo ładnie prezentować. W każdym razie będę trzymał kciuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Z przyjemnością będę się przyglądał dalszym pracom. A gąski jak najbardziej da się pomalować założone na pojazd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
produdi Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Szkoda , że nie poświęciłeś jeszcze godzinki na wyszlifowanie gąsek od zewnętrznej strony . Może teraz tych baboli nie widać , ale na czarnych pokrytych kurzem gąsiennicach będzie to znakomicie wyeksponowane . Chyba , że planujesz tone błota . Sam lepiłem nosorożca tylko premium edition i pamiętam , że był to dla mnie najgorszy dragon jaki mi się trafił . Życzę powodzenia , a kamo ciekawe i jednocześnie łatwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 A wiesz że niektórzy "pro" przerabiają napis na prawidłowy ? oooo ja będę w swojej IVce, czuje się proo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 7, 2012 Author Share Posted August 7, 2012 Ja tam jak zwykle w sposób budowy nie wnikam ( twoja piaskownica i twoje zabawki) ale temat super a z tymi dodatkami i jakością wykonania Dragona to musi wyjść rodzynek, bo jak nie to wiesz że daleko do ciebie nie mam PS; W sobotę odwiedziłem twoje jeziorko, jest świetne, i te kwoczki w bikini PS2: drugie kamo git Hahaha . No teraz to mnie rozwaliłeś, szczególnie z tymi kwoczkami . A na jakiej plaży byłeś? Dobra to już pw . Dziękuję wszystkim za doping, mam nadzieję, że nie zawiodę. Masz rację produdi, zapomniałem o tym, ale postaram się tak go pobrudzić, żeby nie było nic widać. W sprawie kamo, myślę, że nie dam rady z tym pierwszym, no i chyba zostanę przy drugim, chyba że coś jeszcze znajdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 8, 2012 Author Share Posted August 8, 2012 Witam, tym razem kolejną nockę poświęciłem malowaniu i brudzeniu pierwszej strony wanny, kół, gąsienic. Proszę o nie pisanie takich komentarzy jak-,,Nie wiem po co brudziłeś to przed całkowitym sklejeniem modelu, to nie ma sensu, nie dasz rady" itp. Wszystko mam pod kontrolą, po prostu tak mi wygodniej . Całość brudziłem pigmentami Mig i Vallejo. Jestem zadowolony z osiągniętego efektu. P.S Na jednym zbliżeniu widać zapchane ,,oczko" w ogniwku, już jest poprawione. Przykleiłem też jedną przednią płytę, spawy wyglądają super, będę jeszcze musiał ją jeszcze poszpachlować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 No ja też byłbym zadowolony z takiego brudzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankot13 Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 Brudzenie wyszło bardzo fajnie. P.S Na jednym zbliżeniu widać zapchane ,,oczko" w ogniwku, już jest poprawione. A dlaczego poprawiałeś to "oczko" nie mogło się zapchać ziemią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts